Yeni düzen

TEKSÜT Bandırma forması giyen Emanuel Terry, "Denizaşırı bir ülkede oynamak kariyerim için bir avantaj... İlk kez ABD dışına çıktığım için ailemden uzak olmak beni zorluyor; ama onlardan uzak olma sebebimi bildikleri için beni çok iyi anlıyorlar" diyor.

Yeni düzen
04 Ocak 2020 - 10:07
İlk kez Amerika dışına çıkıyorum... Tabii ki bu yaşadığım durumun artıları ve eksileri var. Yurt dışında oynamak ilginç ve aynı zamanda şaşırtıcı bir deneyim. Hem sevindirici hem de hüzünlü yani hepsinin bir arada olduğu bir duygu.

Denizaşırı bir ülkede oynamak kariyeriniz için bir artı. Dünya çapında takımlarla seyahatler ve zorlu kalabalık taraftarlar önünde deplasman maçları oynamak size ayrı bir tecrübe katıyor. Benim açımdan bakınca Amerika dışarısında oynamanın tek dezavantajı aileden uzak olmak. Ama oynadığım oyun ne kadar iyi olursa ve kariyerim adına yaptığım sağlam adımlar ne kadar iyi olursa ailem de bana destek verecektir.

Onlardan uzak olduğumun sebebini bildikleri için yaptığım fedakarlığı çok iyi anlıyorlar. Bunun da etkisiyle takımım TEKSÜT Bandırma'ya elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Bandırma ile ING Basketbol Süper Ligi ve Avrupa'da önemli hedeflerimiz var. Genç bir takımız.

Her maçta farklı bir tecrübeye sahip oluyoruz. Oynadığımız lig üst seviyede bir lig. Avrupa’da da zorlu bir gruptayız. Tüm bunlar benim için çok önemli deneyimler.

Amerika dışında ilk kez oynadığım ligin bu kadar üst seviyede olması benim için de büyük bir şans. Takımımın başarılı olması için kendi performansımın en iyisini vermeye çalışıyorum. Bu yüzden de takımım ile birlikte Süper Lig'de ve Avrupa’da gidebileceğimiz en üst zirveyi zorlamaya devam edeceğiz.

Bu söyleyeceğim her takım için geçerli. Normal sezonun içerisinde birçok iniş ve çıkış olabilir. Bu sonuçta basketbolun bir parçası. Ben daha çok bu oyun içerisindeki gelişimime odaklanıyorum. Zirvedeyken herkes sizi sevebilir ya da kötü bir performans gösterip form düşüklüğü yaşarsanız herkes sizin çok kötü oyuncu olduğunuzu düşünebilir.

Basketbol her türlü kötü durumu savaşarak ve birlikte aşacağınızı inandığınız bir takım sporu... Ve ben bu mantalite ile yoluma devam ediyorum. Basketbol kariyerimde iyi bir noktada olduğumu düşünüyorum.

Bandırma gibi iyi bir takımda ve iyi bir atmosferde mücadelemi sürdürüyorum. Yeni başlayan profesyonel kariyerimde her şeyin bu kadar mükemmel olduğu için çok şanslıyım. Böyle bir pozitif ortamın bana katkısı çok büyük. Bundan dolayı da çalışmalarımı daha da arttırmalıyım.

Her zaman yaptığım işte en iyi olmayı hedefliyorum. Kötü yönüme gelecek olursak; çok fazla enerji sarf ettiğim için bazen aceleci davranabiliyorum. Ancak bu tarafımı da atlatacağım.

TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- Kevin Durant
- En beğendiğin koç?
- Josh Schertz (Kolej Koçum)
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe Beko
- En İyi 5’in?
- LeBron Jaames, Vince Carter, Paul George, James Harden, Jamal Crawford
- Tek kelime ile Bandırma BK?
- Benzersiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum