Yarım kalan işi tamamlayacağız

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Yücel, "Bu sezon daha da iddialı, motivasyonu yüksek, her koşulda kazanmayı, ligde ilk sıraları hatta ilk dördü amaçlayan bir takım kurduk. FIBA Europe Cup’a, iki sene önce yarım kalan işimizi tamamlamaya gideceğiz. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyorum, bu sene Avrupa Kupası'nı ülkemize getireceğiz" diyor.

Yarım kalan işi tamamlayacağız
01 Eylül 2021 - 12:49
 TOLGA YENİGÜN
 
Sezon öncesi toplu imza törenini gelenek haline getiren Bahçeşehir Koleji, geride bıraktığımız sezon EuroCup'ta MVP seçlen Jamar Smith'in büyük ilgi gördüğü etkinlikte, Langston Hall, Devin Willams, Ben Bentil, Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Berkay Candan ve Oğuz Savaş'ın da yer aldığı yeni sezon kadrosunu tanıttı.

ERHAN ERNAK: FARKLI BİR BAHÇEŞEHİR İZLETECEĞİZ

‘’Başkanımız Hüseyin Yücel'in de belirttiği gibi geçtiğimiz sezonlarda hem ligde hem de Avrupa'da elde ettiğimiz tecrübeyle, bu sezon seyircilere daha farklı bir Bahçeşehir Koleji izletmek istiyoruz. ING Basketbol Süper Ligi'nde geride bıraktığımız sezon henüz bitmeden bu sezonu düşünmeye ve planlar yapmaya başlamıştık. Doğrusunu söylemek gerekirse bizim için yoğun ve hareketli bir yaz dönemi oldu; ancak bu çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını alacağımıza gönülden inanıyorum. Oyuncularıma güvenim tam, bu sezon bambaşka bir Bahçeşehir Koleji izleteceğiz.’’
 
HÜSEYİN YÜCEL: SÜPER LİG'DE İLK 4 AVRUPA'DA KUPA

"Bu sezon, ING Basketbol Süper Ligi'nde ilk sıraları hedefleyen iddialı bir kadro kurduk. Bizim için geçtiğimiz üç yıl, Basketbol Süper Ligi'ni tecrübe ettiğimiz, lige adapte olduğumuz bir süreçti... Bahçeşehir Koleji olarak bu sezon daha da iddialı, motivasyonu yüksek, her koşula kazanmayı, ligde ilk sıraları hatta ilk dördü amaçlayan bir takım kurduk. Ayrıca FIBA Europe Cup’a, iki sene önce yarım kalan işimizi tamamlamaya gideceğiz. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyor ve yürekten inanıyorum, bu sene Avrupa Kupası'nı ülkemize getireceğiz."
 
ALPASLAN AYDIN: OYUNCULARIMIZ BİRER ROL MODELİ...

"Bu sezon maçlarımızı Ataşehir'de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynayacağız. Fenerbahçe Beko ile yaptığımız iş birliğinden dolayı çok heyecanlıyız. Yeni evimizde, yaklaşık 1.5 sene sonra taraftarlarımızla, öğrencilerimizle buluşacağız. Yeni sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sezon kurduğumuz kadro, gerek tribünleri dolduran gerekse televizyonları başında coşkumuza ortak olan tüm seyircilerimizi heyecanlandıracak oyunculardan kurulu bir kadro. Bugün burada bulunan tüm oyuncular, yalnızca iyi birer sporcu değil, aynı zamanda iyi birer rol model.’’



JAMAR SMITH: GÜZEL BİR MEYDAN OKUMA
 
Geçen sezon benim için iyi geçti. Birçok başarıya imza attık. Burada olmaktan mutluyum. Bu yaz Bahçeşehir Koleji Genel Menajeri Alpaslan Aydın ve koç Erhan Ernak ile konuştum. Bana bu sezonki hedeflerini, beni nasıl kullanacaklarını anlattılar. 

Bahçeşehir Koleji, benim için güzel bir meydan okuma olacak ve iddialı bir şekilde buraya geldim. Hepimizin hedefi FIBA Europe Cup’ı kazanmak olacak. Her yıl daha üst seviyede Avrupa Kupası’nda yer almak istiyoruz. ING Basketbol Süper Ligi’nde ise üst sıralardan play-off’a kalmak ve Bahçeşehir’i en iyi yerlere taşımak istiyoruz.

Bahçeşehir Koleji’nin bir eğitim kurumu olması mükemmel. Dünyada birçok öğrencisi bulunuyor ve onlar bizi destekliyor. Salonlara en kısa sürede yeniden dönmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.  

İstanbul’da Nusret en sevdiğim restoran. Arkadaşlarım burada beni Zuma’ya da götürmeye çalışırlar. Bana orada da iyi yemeklerin olduğunu anlatıyorlar. Pandemiden dolayı geçen yıl ve bu sene pek fazla dışarı çıkmadım. Çünkü kendimin, ailemin ve takım arkadaşlarımın sağlığı için dikkat ediyorum.

İstanbul’da devasa camileri gezdim. Arkadaşlarım bana birçok yeri gezdirdi. Vakit buldukça daha çok yer görmek isterim. Ama şimdi takım için elimden geleni vermeye odaklandım. Yeni bir şehir, yeni bir takım…
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Phil Jackson
- En beğendiğin oyuncu?
- Penny Hardaway
- En iyi 5'in?
- Stephen Curry, Kobe Bryant, LeBron James, Tim Duncan, Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasman?
- Panathinaikos
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji... 
- Eğitim
 
KARTAL ÖZMIZRAK: BAHÇŞEHİR'DE AİLE ORTAMINDAYIZ...
 
İspanya, gerçekten hızlı ve güzel basketbol oynanan bir lig. Benim için de geçen sezon gerçekten güzel bir tecrübe oldu. Özellikle bizim kulübün (Obradorio) oynadığı basketbol, hocanın sistemi gerçekten çok farklıydı. Daha çok off screen üzerine, top çevirmeye yönelik bir sistemdi. 

Kariyerim açısından böyle bir fırsatı yakaladığım için kendimi şanslı hissediyorum. Yarım sezon oynayabildim orada. Geçen sezon İspanya'da sağlık sıkıntıları yaşadım. Üstüne babamın sağlık sorunları çıkınca, Türkiye’ye dönmemizin daha iyi olacağını düşündük. Bir yıl daha kontratımın olmasına ve orada mutlu olmama rağmen, Türkiye’de Bahçeşehir’in bana böyle bir teklifle gelmesi, dönüşümde etken oldu.
 
Bahçeşehir Koleji, ilk geldiğimiz günden beri, aile ortamını hissettiren bir kurum. Zaten bir eğitim kurumu olması da ayrı bir güzel. Oradaki çocuklara bir rol model, örnek olarak basketbolumuzu oynuyoruz, yaşantımızı sürdürüyoruz. Ben de böyle bir kulüpte olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bireysel olarak takımıma yardımcı olmak; takım olarak da herkesin söylediği gibi, üst sıralardan play-off’a kalıp ilk turu geçmek ve Avrupa’da da final oynamak istiyoruz.
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- Michael Jordan
- En iyi ilk 5'in?
- Stephen Curry, Kobe Bryant, Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O'neal
- En zorlu deplasman?
- Pınar Karşıyaka
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji...
- Vizyon
 


DEVIN WILLIAMS: SAVAŞMAYA HAZIRIZ
 
Türkiye’yi ve dolayısıyla ligi tanıyorum. Bence kendim ve takım için harika bir sezon olacak. İstanbul’daki ilk zamanımda, İstanbul’un merkezine yakın bir yerdeydim. Kesinlikle eğlenceli geçen bir dönemdi.
 
Nasıl söyleyeyim, bu takım savaşmaya hazır, çok deneyimli… Bireysel olarak mükemmel insanlar var. Dürüst olmak gerekirse, burada böyle bir şey olmasını beklemiyordum; gördükten sonra buranın en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Harika bir organizasyon. 
 
Bahçeşehir'de olmaktan mutluyum ve sezonun başlamasını ve sahaya çıkmayı bekliyorum. Lig’de sezonu üst sıralarda bitirmeyi hedefliyoruz. FIBA Europe Cup’ta ise şampiyonluğu… Bireysel olarak hedefim All-Star ve tabii ki daha fazlası…
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu? 

- Kevin Garnett
- En iyi ilk 5'in?
- Allen Iverson, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, LeBron James, Kevin Garnett
- En zorlu deplasman?
- Panathinaikos
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji... 
- Profesyonel

YORUMLAR

  • 0 Yorum