Yabancısı dönmeyen yerlilerle devam eder

Turkish Airlines EuroLeague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes‘in Genel Menajeri Alper Yılmaz basın mensuplarıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Yabancısı dönmeyen yerlilerle devam eder
16 Nisan 2020 - 18:44 - Güncelleme: 17 Nisan 2020 - 11:06

Turkish Airlines EuroLeague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes‘in Genel Menajeri Alper Yılmaz basın mensuplarıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Dijital medya buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yaşanması olası olan birçok problem hakkında soru işaretlerini gideren Yılmaz, denizaşırı ülkere giden oyuncuların ülkeye dönüşünde yaşanabilecek olumsuz ihtimalleri değerlendirdi. Denizaşırı ülkelere dönen oyuncuların yeniden Türkiye'ye dönememesi durumu hakkında  cevap veren Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz, yabancılarından mahrum olan ekiplerin yerli isimlerle lige devam edebileceğini ifade etti. Büyük kulüplerin bünyesinde bulunan oyuncuların bir sorun yaşamayacağını ancak daha geniş çaplı sorunlar yaşayan kulüplerin oyuncularının dönüş konusunda sıkıntı yaşaması halinde liglerin devamına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Ülkemizden ayrılan oyuncuların kulüpleri ile sözleşme feshi yapıp yapmamış olması da bir başka mesele. Ancak liglerin devam etmesi halinde bu isimler takımlarına dönmezse, kulüpleirmiz elinde bulunan yerli oyuncularla lige devam etmelidir. Bizim açımızdan en adil karar bu şekilde olacaktır. Biz, bu tarz bir sorun yaşamamak adına oyuncularımızla sürekli temas halindeyiz ve bu tip bir problem ile karşılaşmamız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Yaşanan koronavirüs salgının ekonomik anlamda büyük sorunlar doğurabileceğini ve buna karşı bir takım önlemler aldıklarını ifade eden Yılmaz, “Bizim devam eden sözleşlerimiz var. Hedefimiz kadroyu korumak. Gelecek sezon bütçelerin küçüleceğinden eminiz ama ne kadar küçülür, ne kadar küçülür onu göreceğiz. En kolay toparlanabilecek ekonominin spor olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bir uzman değilim ama insanlar sporu özledi. Anadolu Efes olarak kesinlike gelecek 2-3 sezonun küçülme içinde geçeceğini düşünüyoruz. Kabaca yüzde 30 bir küçülmeden söz edebiliriz takımlarda bütçe anlamında. Bütçe küçültmeye gideceğimizi düşünüyorum ama henüz yönetim kuruluyla bunu konuşmadık. Dolayısıyla bana nasıl bir bütçe verileceğini bilmiyorum ama bütçe küçülmesi iddiamızın küçüleceği anlamına gelmez” diye konuştu.

Ekonomik olarak yüzde 30 civarında bir kayıp yaşama durumunun olduğunu belirten Yılmaz “Şu anda sezonun devam edip etmeyeceği belli değil. Bu sebeple de şartlar değişebilir Eğer bundan sonra sezon etmezse ekonomik olarak kaybımız yüzde 27 – yüzde 28 civarında olacak. Bu en fazla yüzde 30 seviyelerine çıkar. Tabii eğer sezon devam ederse buna göre gelirlerimiz değişebilir ama sezon hiç oynanmazsa kaybımız bu seviyede olacak” ifadelerini kullandı.

EuroLeague veya Süper Lig'de olası bir 'Beyaz sezon' ilanını istemediklerini ifade eden Yılmaz “Tercih edeceğimiz son şey sezonun ‘Beyaz Sezon’ olarak ilan edilmesi. Ağustos sonundan beri emek veriyor, yatırım yapıyoruz ve birçok sponsorumuz var. Biz oynayarak sezonun tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ligin yüzde 77’sini oynamış durumdayız. Dolayısıyla ortada bir emek var. Bu konuda Avrupa’da da bir orta kanı yok. Bazı ülkeler şampiyon belirledi, bazıları ise ligi direkt iptal edildi. Bizim fikrimiz şu anki sıralamayla tescil edilmesi gerektiği yönünde” dedi.

EuroLeague yönetimi ile detayları konuştuklarını ifade eden Yılmaz, “Sezona tekrar başlamadan 31 gün önce bize haber verilecek Biz oyuncularımız eğer burda değillerse Türkiye’ye gelmeleri için 3 gün içinde organize edeceğiz. Geldiklerinde 14 gün karantinada kalacaklar. Ligler dönerse maçlar seyircisiz oynanacak. Genel kanı aşı bulunana kadar seyircisiz maçların olmayacağı yönünde. Ocak’tan itibaren dolu salonlar olabileceğini en erken öngörebiliriz. Ama bunu bile yaşayarak göreceğiz. Arzumuz Mayıs ayı ile beraber oynanacak bir ortama kavuşmak. Mayıs başındaki ilk 10 gün bizim için önemli. Diğer ülkelerdeki hareketlenme nasıl olacak, seyahatler başlayacak mı onu görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların psikolojik durumları ve maçları tamamlamakla ilgili düşüncelerini de paylaşan Yılmaz, “Hepsi bizler gibi bekleyiş içerisinde ancak tedirgin durumdalar. Oyuncular için öncelikle kendilerinin ve ailelerinin sağlıklarını korumak önem taşıyor sonrasında ise bir önce tempoyu yakalamak istiyorlar, tedirginler ama psikolojik olarak bir sorun yaşadıklarını düşünmüyorum” dedi.

Yabancı kuralındaki belirsizliğe de değinen Yılmaz, “Bizim öncelikli hedefimiz EuroLeague olduğu sürece belki 10 değil ama 7-8 yabancıyla yola devam edeceğimizi düşünüyorum. Türkiye Ligi’nde olan kararı uzun süreli devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Zaten ligde birçok takım sezon içerisinde 4+1 şekilde yoluna devam ediyor. Dolayısıyla bence 4+1 olursa bir şey değiştirmez. Fakat var olan bir sistemin iyi yada kötü olduğunu anlamamız için uzun süreli bir süreç geçmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum