Usta koç: Çetin Yılmaz

"Ağabey, hoca, baba, dede, şampiyon, iyi insan, koç, asistan koç, lider, motivatör, insanın duygularını uyaran konuşmacı, mükemmel bir öğretmen, usta koç, yardımsever dost, başkan..."

Usta koç: Çetin Yılmaz
06 Mayıs 2019 - 12:00
MURAT ÖZYER

Çetin Yilmaz gibi bir 'USTA'yı bir çift gözün kaleminden yazmanın imkânsız olduğunu düşündüm. Ve bu yazıyı yazarken Çetin Abi'nin hayatının son 25 yılına yakından şahitlik yapmış değerli basketbol insanların dan yardım aldım.

Çetin Yılmaz Hoca'yı Spor Sergi yıllarında tanıdım. Beykoz'u çalıştırdığı sene, 1-2-2 alan savunmasının inceliklerini öğrenmek için çok kere kapısını çaldım. Bu 35 sene boyunca isminin sonuna birden çok güzel sıfat eklemeyi başaran bir basketbol insanI olduğunu gözlemleyenlerden biriyim herhalde!

Ağabey, hoca, baba, dede, şampiyon, iyi insan, koç, asistan koç, lider, motivatör, insanın duygularını uyaran konuşmacı, mükemmel bir öğretmen, usta koç, yardımsever dost, başkan... Bir de şu diğer değerli çift gözler TÜBAD Başkanı, Çetin Başkanı nasıl görüyorlar? Gelin onların kaleminden okuyalım..

Mesai arkadaşı Aydın Örs: Çetin Hoca ile bizim samimiyetimiz Efes-Ülker serilerinde amansız rekabet içinde olduğumuz dönemde oluştu. O amansız rekabeti; birbirimize sevgimizi, saygımızı koruyarak devam ettirdik. Daha sonra A Milli Takım'da çalışma fırsatı bulduk. Kendisini arkadaştan çok, daima bir kardeş gibi gördüm. Çetin Hoca'nın basketbol kariyerini herkes biliyor, bugün iş hayatında da konuşmacı olarak aranan önemli bir isimse; bu onun dürüstlüğü, samimiyeti, ikna kabiliyeti, donanımı, paylaşımcı ve yardımsever olmasından dolayıdır.

Şu anda da gerek TBF Eğitim Kurulu, gerekse TÜBAD yönetiminde beraber çalışmalarımız sürüyor. Kendisini tanımaktan büyük bir onur duyduğum Çetin Kardeşim'e bundan sonraki hayatın da ailesi, sevdikleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Kaptanı, oyuncusu, rakibi ve dostu olan Orhun Ene: Çetin Ağabey'i hiçbir zaman antrenörüm hocam ya da koçum olarak görmedim. O bana saha içinde liderlik, saha dışında da; hem ağabeylik, hem de arkadaşlık yapmıştır. Basketbolcu olarak benim üzerimdeki etkisi kadar bir insan olarak hayata bakışımda yarattığı etkiye minnettarım.

Kaptanı, oyuncusu, dostu olan Harun Erdenay: Çetin Ağabey basketbol bilgisi kadar, bir basketbol takımının takım olmasındaki en önemli olguyu, takım kimyasını oluşturmak konusunda da üstat biriydi. Biz oyunculara her zaman ailesinden biriymiş gibi yaklaşırdı. Çetin Ağabey ile kulüp takımı olsun, milli takım olsun çok güzel, çok başarılı yıllar geçirdim. Kendisine ve ailesine selamlarımı iletiyorum.

Oyuncusu, dostu olan Haluk Yıldırım: Çetin Yilmaz hayatını basketbola adamış bir spor adamıdır. Antrenörlük hayatında her daim örnek bir antrenör ve aynı zamanda eğitmen olmuştur. Şu anda TÜBAD'da önemli projelere imza atarak, Türk basketboluna katkı sağlamaya devam etmesi de takdir edilecek bir durumdur. Basketbolun içinde olan antrenör, sporcu, yönetici ve ailelerin onun tecrübelerinden öğreneceği çok şey var. Umarım uzun yıllar basketbolun içinde kalmaya devam eder.

Lise yıllarından arkadaşı, rakibi, iş arkadaşı Cem Akdağ: Birlikte olduğumuz zamanlar, güldüğüm, eğlendiğim ve öğrendiğim bir dostumu size kısaca nasıl anlatabilirim? Çetin Yılmaz'ın herkes tarafından bilinen ve hayranlık duyulan, derin basketbol bilgisi ve retorik becerisini bir yana koyacak olursak, onu size anlatacak en iyi sözcükler herhalde, her zaman birlikte olmak istediğiniz 'hayat dolu, neşe saçan' bir arkadaş olmasıdır diyebilirim.

Hayatın her bölümünde en yakın dostu olan Alaeddin Yakan: İyi insan olmak başkadır, insanlara iyiliği dokunan insan olmak başkadır. Çetin Yilmaz her ikisidir.

İş hayatında rakibi, son 10 senedir yakın dostu Hakan Yavuz: Yıllarca rakip olduk. Son 10 yıldır Türk basketbol antrenörlüğü için beraber çalışırken daha iyi tanıyıp, daha önceden niye bu kadar yakından tanıyamadığım için üzüldüğüm gerçekten sürekli üreten bir büyük fabrika.

Efsane basketbolcu, dostu, meslektaşı, TÜBAD Yönetim Kurulu'ndan arkadaşı Necati Güler: Çok enerjik, çok çalışkan, çok hassas, çok ileri görüşlü, çok detaycı ve çok keyifli...

İşte bizim gözümüzden Çetin Yılmaz...                            

YORUMLAR

  • 0 Yorum