"Umarım bu süreçte anlayışlı olurlar"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, liglerin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Umarım bu süreçte anlayışlı olurlar"
04 Nisan 2020 - 17:42
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bugün TRT Spor'un konuğu oldu. 

Video konferans bağlantısı ile yayına bağlanan Hidayet Türkoğlu, ilk olarak sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sundu. "Öncelikle sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek, onları ne kadar takdir etsek azdır." diyen Türkoğlu, Tüm dünyanın cevabını bulamadığı bir süreci biz de yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz gün Sayın Spor Bakanımız ile görüşmemizde kendilerine detaylı bilgi verdik. Gerek Sağlık Bakanlığımızı gerekse Bilim Kurulumuzu yakından takip ediyoruz, çünkü yaşanan süreçteki durumlar sadece bizlerle bağlantılı değil. Öncelikli olan bir an önce herkesin sağlığına kavuşması. Federasyon olarak gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz ve ekip olarak üzerinde çalıştığımız birkaç tane senaryo var. Bunları kulüplerimizle de paylaşıp, onlardan da geri dönüşler aldığımız zaman Türk basketbolu için en sağlıklı kararları vereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Kolay bir süreç olmayacak. Bu durumun ne kadar devam edeceğini kimse bilmiyor." ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH EN ZARARSIZ ŞEKİLDE ATLATIRIZ"

Liglerin geleceği ile ilgili de konuşan Türkoğlu, "Bu süreçte maalesef her alacağımız kararda, yapacağımız değişikliklerde, herkesin mutlu olamayacağı durumlarla da karşı karşıya olabiliriz. Umarım insanlar, kulüplerimiz ve camialarımız bu süreçte anlayışlı olurlar. Zaten çoğu kararları da onlarla alacağız. İnşallah, bu süreci onlarla birlikte en zararsız şekilde atlatırız." açıklamalarında bulundu. 

Federasyon olarak bu dönemde evden çalıştıklarını aktaran Türkoğlu, yetkili makamların tavsiyelerinin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini de vurguladı. Türkoğlu ayrıca; gençlere boş zamanlarını değerlendirmeleriyle ilgili önerilerde bulunurken, basketbolculara da bu süreçte kendilerini ileriye dönük hem fiziksel hem mental anlamda geliştirmelerinin önemine değindi. Türkoğlu; Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı’nın daveti üzerine Twitter üzerinden katıldığı kampanya ile 100 adet Twitter kullanıcısına hediye ettiği; TBF’nin kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle, basketbola adanmış hayatlar için hazırlanmış "Türkiye’nin Basketbol Aşkı" kitabından bahsederek bu süreçte kitap okumanın önemine de değindi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum