İspanya Ligi için yeni karar

İspanya Basketbol Ligi ACB'de (Sponsorlu adı Liga Endesa) maçların yeniden başlama tarihi ileriye alındı.

İspanya Ligi için yeni karar
02 Nisan 2020 - 20:55
Coronavirüs'ün ülkeye girişinden bugüne kadar 110 binden fazla vakanın göründüğü ve 10 binden fazla insanın ölümüne neden olan İspanya, İtalya kadar Avrupa'nın riskli ülkelerinden biri haline geldi. Bu durum, İspanya Basketbol Ligi'ne de yansıdı. 

Ligini erteledikten sonra, sezonun yeniden başlama tarihini 24 Nisan olarak belirleyen ACB, yaşanan vakaların ardından ligde yer alan takımlar, vide konferans ile bir durum değerlendirmesi yaptı. Neticesinde, ligin 24 Nisan'dan daha ileri bir tarihte başlaması kararı çıktı. Ligin yeniden başlangıç tarihi, ilerleyen haftalarda açıklanacak. 

İspanya Ligi'nde, ertelenme kararı alınan süreye kadar oynanan maçlar sonucunda, sırasıyla Barcelona, Real Madrid, Casademont Zaragoza, Iberostar Tenerife, Bilbao Basket, MoraBanc Andorra, Valencia Basket ve Baskonia, Play-off potasında yer alıyor. Kenan Sipahi'nin formasını giydiği Coosur Real Betis, 15. sıradayken , Fuenlabrada ve Movistar Estudiantes düşme potasında bulunuyor. Ligde Barcelona, 19 galibiyet ve 4 mağlubiyetle liderliğini sürdürüyor. İkinci Real Madrid'in 18 galibiyet ve 5 mağlubiyeti bulunuyor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum