ÜÇLÜK

Bu sayımızda Üçlük köşemizde Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Esra Erden Atacan'ı ağırladık. Türk basketbolunun tecrübeli ismine klasikleşen 3 sorumuzu sorduk... Esra'nın verdiği yanıtları ise şöyle...

ÜÇLÜK
16 Eylül 2018 - 14:21 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 15:07
TOLGA YENİGÜN
 
- Beşiktaş gibi Türk sporu ve basketbolunun köklü kulüplerinden birinin kaptanı olmak nasıl hissettiriyor? 
- Öncelikle Beşiktaş gibi önemli bir kulüpte oynadığımdan dolayı çok mutluyum... Henüz 16 yaşımda Beşiktaş'a transfer olmuştum; o zamanlar ne hissettiysem, hâlâ aynı duyguları hissediyorum... 
Siyah beyazlı formayı giymek çok büyük bir gurur benim için ve herkese nasip olacak bir şey olmadığını düşünüyorum. 
Kaptanlık görevine getirildiğim günden beri Beşiktaş'taki sorumluluğum daha da arttı, saha içinde ve saha dışında elimden geldiğince takımıma ve camiama yararlı olmaya çalışıyorum.
 
- A Milli Takım'ın İspanya'daki Dünya Kupası'ndaki şansı hakkındaki düşüncelerin nelerdir?
- Son dönemde genç oyuncuların da katılmasıyla birlikte Türk Milli Takımı'nda yeni bir oluşum başladı. Ben ay yıldızlıların, bu jenerasyonun İspanya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum.  
 
- Senin gibi tecrübeli bir ismin Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki yabancı sayısına bakış açısı nasıl?
- Her zaman inandığım bir şey var... Eğer Türk oyuncular iyiyse avantajlı olduğunu düşünüyorum. Evet sahada yabancılar çok fazla rol alıyor; ama yerli oyuncuların rolünün daha önemli olduğu kanaatindeyim. Yabancıların ligimize kalite  kattığı da bir gerçek. Ancak yerli oyuncuların gelişimi için yabancı sayısının az olması, bence yerli oyuncuların tecrübe edinmesi ve gelişimi için çok önemli. Hem kendileri için hem de Türk basketbolunun daha üst seviyelere ulaşabilmesi için oyuncuların kendi takımlarında daha fazla süre alması gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum