HEDEF İSPANYA'DA PERİ MASALI...

2018 FIBA Dünya Kupası'nda boy gösterecek Potanın Perileri'nden Tuğçe Canıtez ile Cansu Köksal, ay yıldızı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek, hedefe Tenerife'de madalya olarak belirledi.

HEDEF İSPANYA'DA PERİ MASALI...
16 Eylül 2018 - 14:08 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 15:04

Oğulcan ÇOKSAYAR


22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’da oynanacak 2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımımız; Arjantin, Nijerya ve Avustralya’nın yer aldığı grupta mücadele edecek. Dünyanın en iyi takımlarının sahne alacağı organizasyon öncesi Periler’den Tuğçe Canıtez ve Cansu Köksal ile milli takımın nabzını tuttuk. Hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren millilerin turnuvadaki hedeflerini ilk olarak Tuğçe Canıtez’e sorduk;

- Dünya Kupası’ndaki grubunuzu nasıl değerlendiriyorsun?

Tuğçe Canıtez: Grubumuzdaki en zor takım tabii ki Avustralya. Onun haricinde küçümsenmeyecek nitelikte Nijerya ve Arjantin var. Turnuva öncesi hem Avustralya hem de Nijerya ile hazırlık maçlarımız olacak. Tabii ki şu an tam olarak takımı bilmiyoruz; ama Avustralya’da birbirinden önemli WNBA oyuncusu var. Gerçekten iddialı takımlardan biri... Zorlu bir rakip ancak grupta onlara karşı kazandıktan sonra diğer maçlar bizim için nispeten daha kolay. Eğer gruptan iyi bir dereceyle çıkarsak, çapraz eşleşmeden gelecek takıma karşı işimiz daha kolay olacak.
 

- Yakın dönemde yaşanan jenerasyon değişimi sonrası takım uyumu hangi aşamada?

T.C: Takımın yarısı senelerdir birlikte oynayan bir grup, diğer yarısı ise genç olan ve birbirini yeni tanıyan bir jenerasyon. Ama yeni jenerasyon bizden önce antrenmanlara başlayıp, iki aylık bir kamp dönemi geçirdi. Onlar için gerçekten güzel bir kamp dönemi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizimle birlikte oldukları idmanlarda hiçbir zorluk çekmedik ve gayet uyumlu antrenmanlar oldu. Uzun süreli bir hazırlık aşamasından geçmeleri bizim için de gerçekten çok yararlı oldu. Çünkü hazır bir grup ile kaynaşmış olduk.

HEDEF HER ZAMAN YÜKSEK...
- Kupa öncesi hazırlık süreci nasıl işliyor, kamp programı hakkında düşüncelerini öğrenebilir miyim?

T.C: Bu sene gerçekten çok iyi çalışacak bir ekip hazırlanmış. Her şey kontrol altında. Koşu yaparken bile teknolojiden yararlanıyoruz. Eğer yorulan biri olursa erken çıkıp kenarda bekliyor. Her şey profesyonel olarak hazırlanmış. Kamp dönemlerimiz de güzel geçiyor. Grubumuzda olan takımlarla hazırlık maçı yapmamız da bizim için avantajlı olabilir. 

- Dünya Kupası’nda hedef şampiyonluk diyebilir miyiz?

T.C: Hedefimiz her zaman olduğu gibi yüksek. Turnuvadan derece ile dönmek istiyoruz... Ama dünyanın en iyi takımlarının mücadele ettiği bir organizasyona gittiğimizi de unutmamak gerekiyor. Tabii ki dediğim gibi öncelikle grupta elimizden gelenin en iyisini yapıp olumlu sonuçlar alarak gruptan çıkmamız gerekiyor. Daha sonra çaprazdan şanslı bir rakip ile eşleşirsek bizim de derece alarak dönmemiz çok daha kolay olacaktır. 


 

TUĞÇE CANITEZ İLE TİPLEME

En beğendiğin koç?

Valerie Garnier 

En beğendiğin oyuncu?
Kevin Durant 

En zor deplasman?
Amerika Birleşik Devletleri

İlk 5’iniz?
Courtney Vandersloot, Allie Quigley, Sonja Petrovic, Anastasia Verameyenka, Quanitra Hollingsworth

Tek kelime ile milli takım?
Gurur



ENERJİ DOLU BİR EKİBİZ VE BAŞARACAĞIZ
- Kupa öncesi hazırlıklar ne aşamada, erken başlayan çalışmaların etkisi hissediliyor mu?

Cansu Köksal: Hazırlıklara tam ekip olarak yeni başladık. Bundan önce sezonu erken bitenler ve gençlerin ağrılıkta olduğu bir grup iki ay süren erken bir kamp yaptı. Şu an herkes birbirine alışkın ve yeni bir kadromuz var. Gençler ve daha tecrübeli olan oyuncuların birleştiği bir kadroya sahibiz. Enerji dolu bir ekiple mücadele edeceğimiz için ben turnuvanın çok iyi geçeceğini düşünüyorum ve bu yüzden çok iyi hissediyorum. 

- Turnuvada kilit maç olarak gördüğün bir karşılaşma var mı?

C.K: Grubumuzda dişli ekipler var ancak ben iyi bir grupta olduğumuz fikrindeyim. Grubumuzda ne zor, ne de kolay ekipler var. Sonuçlar tamamen bize bağlı. Biz sahada iyi bir performans gösterir, etkili oyunumuzu yansıtmayı başarırsak istediğimiz sonuçları almak kaçınılmaz olacaktır. Kısacası biz iyi oynarsak kazanır, kötü oynarsak kaybederiz, ipler bizim elimizde. Hedefimiz gruptan lider çıkıp sonrasında maç maç ilerleyerek madalya ile ülkemize dönmek olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum