U16 Kadınlar Avrupa Şampiyonası İzmir'de başlıyor

16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası müsabakaları 11-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenecek

U16 Kadınlar Avrupa Şampiyonası İzmir'de başlıyor
10 Ağustos 2023 - 15:12
FIBA U16 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu’nda yer alan 16 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Fransa, Macaristan ve Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılarımız 11 Ağustos Cuma günü Macaristan, 12 Ağustos Cumartesi günü Fransa ve 13 Ağustos Pazar günü de Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Milli takımımızın maçları Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak.



CEYDA KOZLUCA: SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ 

Turnuva öncesi, 16 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri Ceyda Kozluca Kabaran, "16 Yaş Altı Kız Milli Takım “Avrupa şampiyonası öncesi 39 günlük bir kamp süreci geçirdik. 16 yaş grubu olduğundan ilk defa şampiyona oynayacak oyuncularımız var. Hepsi bu süreci çok istekli, çok özverili geçirdiler. Bu bir gelişim süreci. Avrupa Şampiyonası oynamak kolay değil, bunun da farkındayız. Ancak takım olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizden hiç şüphem yok. Sonuç ne olursa olsun, oyuncularımızla gurur duyuyor olacağız” ifadelerini kullandı. 

OLCAY ORAK: TURNUVAYI EN İYİ ŞEKİLDE BİTİRMEK İSTİYORUZ 
Avrupa Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden U16 Kadın Milli Takımı'nın başantrenörü Osman Olcay Orak, "İyi hazırlandığımızı düşündüğümüz bir turnuva oynayacağız. Çok zeki ve yetenekli bir oyuncu grubu ile çalışıyoruz. Onlara güvenimiz tam. Maç maç konsantre olup, ev sahibi avantajını da kullanıp, İzmir seyircisi ile beraber en iyi şekilde turnuvayı bitirmek istiyoruz”dedi. 



DERİN CAN ÜSTÜN: 
Takım içerisindeki uyumun çok iyi olduğunu belirten U16 Kadın Milli Takımın oyuncusu Derin Can Üstün,
“Teknik ekiple uyum içinde geçirdiğimiz kamp süreci çok güzel bir takım kimyası yakalamamızı sağladı. Bunu sahaya yansıtabileceğimizi düşünüyorum. Ekip olarak büyük bir hedef için çalışıyoruz. Birbirimize olan güvenimiz takımımızı ayakta tutuyor. Ülkemize güzel bir basketbol izleteceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu. 


16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:
A GrubuB GrubuC GrubuD Grubu
ÇekyaFransaİtalyaİspanya
LetonyaMacaristanPolonyaBelçika
FinlandiyaTürkiyeHırvatistanYunanistan
PortekizSırbistanİsrailSlovenya

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları