U-23 Milli Takımız Dünya ikincisi oldu

U-23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız dünya ikincisi oldu.

U-23 Milli Takımız Dünya ikincisi oldu
17 Eylül 2022 - 19:28 - Güncelleme: 17 Eylül 2022 - 19:43
U-23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası, Tayland'a bağlı Phuket Adası'nda düzenlendi. Yarı finalde dün Almanya'yı 63-56'lık skorla yenen Türkiye 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, finale yükseldi. Final maçında Japonya ile karşılaşan milliler, 52-47 mağlup olarak 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nda dünya ikinciliği elde etti. Şampiyonrluk gelmese de tribünlerdeki taraftarlar milli takımı ayakta alkışladı.



Songkla Üniversitesi Prensi Phuket Kampüsü Spor Kompleksi’nde başlayan final maçına milliler Baran Oğuz, Mahmut Açıkgöz, Rıdvan Aksoy, Mücahit Günaydın ve Bilal Mert Taşoğlu beşi ile başladı.İlk yarıyı 22-26 Japonya lehine sonuçlandı.İkinci yarıda farkın kapanmasına izin vermeyen uzak doğu temsilcisi kupanın sahibi oldu.Finale kadar ki tek yenilgisini gruplarda Japonya karşısında alan Türkiye final maçında da galip gelemedi.



Bu mağlubiyet ile 2017’de Kanada’da düzenlenen U23 Dünya Şampiyonasında ikinci olan temsilcimiz bir kere daha dünya ikincisi oldu. Mücahit Günaydın 20 sayı, 12 ribaund ile double double yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum