U-18 Milli takımımız çeyrek finalde

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, son 16 turunda karşılaştığı Büyük Britanya’yı 82-38'lik skorla mağlup etti. Muhteşem atmosfer ile İzmir-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunu dolduran seyirciler maçın sonuna kadar Ay Yıldızlılarımızı destekledi.

U-18 Milli takımımız çeyrek finalde
03 Ağustos 2022 - 22:14 - Güncelleme: 03 Ağustos 2022 - 23:51
Haber: Hüseyin Demir


Samet Yiğitoğlu ilk çeyreğe damga vurdu.

Millilerimiz; Tan, Eray, Samet, Kerem, Arda beşiyle sahaya çıktı. Maça iki takımda karşılıklı isabetsiz atışlarla başladı. Maçın ilk sayısı faul çizgisinden Berke’den geldi. Berke’nin sağ forvetten üçlüğü ile milliler 4-0’lık seri yakaladı. Büyük Britanya’nın ilk sayısını hızlı hücumdan L.Davis attı. Ay Yıldızlılar maçın başında yayın gerisinden 2/2 ile isabetli başladı. Samet ve Berke ikilisi çektiği hücum ribaundu ile takıma önemli katkı verdi. Arda, pas arası ile hızlı hücumdan sayı atarak skoru 10-2 yaptı ve Büyük Britanya koçuna molayı aldırdı. Mola dönüşü rakip takım top kaybı ile başladı. Türkiye, hücumda iyi top çevirerek uygun şut pozisyonlarını aradı. Samet Yiğitoğlu’nun çember altından bitirişleri ile mililer skoru 14-2 yaptı. Oyunun temposu hızlandı, Tan ve Samet ikilisi hücumda etkili oldu. Kerem’in muhteşem bloğu salonu coşturdu. Son iki dakika kala Özgür oyuna dâhil oldu. Eray arka arkaya bulduğu sayılarla skoru 23-9’a çekti. Tucker’ın son saniye tip basketiyle ilk çeyrek 23-11 bitti. Samet Yiğitoğlu 7 sayı, 5 ribaund ile çeyreğe damga vurdu. İlk çeyrekte miller toplam 19 ribaund çekti. Türkiye 3/8 üç sayı isabeti ile çeyreği bitirdi.



Milliler tempo yaparak farkı açtı
İkinci çeyrek Cholevınsk’ın üçlüğü ile başladı. Ay Yıldızlılar ikinci çeyrekte oyunun temposunu artırdı ve oyunun kontrolünü ele geçirdi. Kerem’in basketi ile skor 25-14 oldu. Hamza Mestoğlu ve Efe Demirel ikilisinin kale savunmasına karşı Büyük Britanya zorlandı ve coach Nicol mola aldı. Mola sonrası Fikret Hocanın öğrencileri tam saha baskıya başladı. Hamza ve Berke ikilisi hem savunmada hem hücumda takımına önemli katkıda bulundu. Farkı çift hanelere çıkaran milliler kontrollü ve sakin oyunundan vazgeçmedi. Samet Yiğitoğlu, ilk çeyrekteki hücum performansını devam ettirdi ve boyalı alandan skor üretti. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala Eren Deniz oyuna girdi. Arda’nın çembere atak ederek elde ettiği sayı ile 41-18’lik skorla millerimiz soyunma odasına önde gitti. Büyük Britanya, ikinci çeyrekte oyundan koptu ve fark açıldı. İlk yarının bitimine son 1 dakika kala basit top kayıpları yaşandı. İlk yarıda milli takımımız 10 top kaybı yaparken Büyük Britanya ise 13 top kaybı ile devreyi bitirdi.


Büyük Britanya, ikinci yarıya Davis’in sayısı ile başladı ve sonrasında cevap Samet Yiğitoğlu’ndan geldi. Oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren milliler, Eray Büyükcangaz’ın üçlüğü ile milliler farkı 30 yaptı. Üçüncü çeyrekte Samet Yiğitoğlu pota altını kararttı. Hızlı hücumlardan bulduğumuz sayılar ile fark 40’a çıktı. Ay Yıldızlılar 71-28’lik skorla final periyoduna girdi. Üçüncü çeyrek sonunda mililer boyalı alandan %55.3 isabet ile oynadı. Millierimiz son çeyrekte rahat oyunu ile farkı daha da açmaya başladı. Fikret hoca ilk beşte yer alan oyuncularını dinlendirdi. Ay Yıldızlılar, Büyük Britanya karşısında zorlanmadan 82-38'lik skorla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum