Türkiye Sigorta BSL'de tablo netlik kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin normal sezonu sona ererken Beşiktaş Emlakjet son maçta ligde kalma kararlığını Akatlar’da gösterdi. Gaziantep Basketbol, lige veda eden ikinci takım olurken Darüşşafaka Lassa, Tofaş ve Galatasaray Nef, Playoff biletini aldı. Peki, ligde son durum nasıl? İşte detaylar…

Türkiye Sigorta BSL'de tablo netlik kazandı
21 Mayıs 2023 - 12:57 - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 - 19:14
Bertan ERMAN

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun resmi yüzde 90 netleşti.

Cumartesi günü oynanan maçların neticesinde Gaziantep Basketbol lige veda eden ikinci takım olurken, Playoff'a katılacak takımlar da kesinleşti. 

Cumartesi gününde her maç birbirinden dikkat çekiciydi. Ancak 2 yıl önce yarı final yapan, BSL'de, Türkiye Kupası'nda, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ve FIBA EuroChallenge'ta şampiyonluk yaşayan Beşiktaş Emlakjet'in ligde kalıp kalmayacağı merak konusuydu. Akatlar'da, bu sezon pek fazla görmediğimiz bir atmosfer vardı. Bu atmosfer, genelde derbi maçlarında veya iyi bir gidişat varken gördüğümüz atmosferdi. Kara Kartallar için zor bir sınavdı; çünkü rakip, Playoff bileti almak isteyen Onvo Büyükçekmece idi.


Fotoğraf: Bertan Erman

Hava atışı ile birlikte Beşiktaş Emlakjet, boyalı alanda Martynas Sajus'a ve Demetre Rivers'a zor anlar yaşattı ve Onvo Büyükçekmece'nin pota altındaki bu ikilisi istediği verimi sağlayamadı. Beşiktaş Emlakjet de büyük bir iştahla hücumda etkili oldu. Özellikle David McCormack, sahanın her iki tarafında dominant bir oyun çıkardı ki, 16 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Sezon arasında siyah-beyazlı ekibe dahil olan Parker Jackson-Cartwright'ın 16 sayı ve 11 asist, Michal Sokolowski'nin 18 sayı ve 8 ribaund, karşılaşmanın en skorer ismi Allerik Freeman'ın da 23 sayı, 5 ribaund, 3 asistlik katkısı son noktayı koydu. Beşiktaş Emlakjet, 107-69'luk galibiyetle hem ligde kaldı hem de Onvo Büyükçekmece'nin Playoff şansını sona erdirdi. 


Boubacar Toure'nin Playoff sevinci (Fotoğraf: Tofaş Spor Kulübü)

Günün diğer karşılaşmalarında Playoff'a kalan takımlar belli oldu. Tofaş, Bursa'da konuk ettiği Bahçeşehir Koleji karşısında 92-79 kazandı ve adını Playoff'a yazdırdı. Tofaş'ın galibiyetinde Boubacar Toure'nin 20 sayı ve 15 ribaundluk performansı öne çıktı. 

Galatasaray Nef, Zvezdan Mitrovic yönetimindeki ikinci maçında çok kritik bir karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, kıran kırana geçen Manisa BBSK karşısında, son çeyrekte oyuna ağırlığını koyarak 84-79'luk galibiyetle Playoff biletini aldı.

Gaziantep Basketbol ise, öncesinde sona eren Beşiktaş Emlakjet - Onvo Büyükçekmece maçının neticesiyle düşmesi kesinleşmesine karşın, ligde oynadığı son maçta Darüşşafaka Lassa'ya zor anlar yaşattı. Gaziantep, maçın genelinde üstünlüğü elinde tutsa da, Doğuş Özdemiroğlu ile son sözü Darüşşafaka Lassa söyledi. Lige veda eden rakibini 99-95 yenen Daçka, Playoff'a 8. sırada girmekten kurtuldu.


Darüşşafaka Lassa'da Doğuş Özdemiroğlu ve Gabriel Olaseni'nin galibiyet sevinci (Fotorğraf: Darüşşafaka Lassa) 

PLAYOFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

Tofaş'a ikili averajda üstünlük kuran Darüşşafaka Lassa, 6. sıradan Playoff'a girdi ve bugün Yukatel Merkezefendi - Anadolu Efes maçının neticesine göre rakibi belli oldu. Deplasmanda 94-71'lik galibiyete uzanan Efes, Daçka ile yarı final için mücadele verecek. Pınar Karşıyaka ise Frutti Extra Bursaspor ile eşleşti. 

7. sıradan Playoff'a giren Tofaş, ligin son şampiyonu Fenerbahçe Beko ile yarı finale kalma mücadelesi verecek. 8. sıradan adını Playoff'a yazdıran Galatasaray Nef ise, normal sezon lideri Türk Telekom'un karşısına çıkacak. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum