Türk Telekom her zaman iddialı... Her zaman güçlü...

Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şükrü Kutlu, "Bizim hedeflerimiz her seferinde daha yukarıda olmak. Türk Telekom olarak geçmişimiz başarılarla dolu. Bütün maçlara kazanmak için çıkacağız. Elbette kaybettiğimiz maçlar da oluyor ve olacak. O zaman da hatalarımızdan ders çıkarıp, taraftarımızla bütünleşip el ele yolumuza devam edeceğiz" diyor.

Türk Telekom her zaman iddialı... Her zaman güçlü...
09 Ocak 2019 - 18:20 - Güncelleme: 13 Ocak 2019 - 09:28
- Yeniden Süper Lig'e dönüş serüveniniz oldu. Bu sezon Süper Lige de iyi bir başlangıç yaptınız. Sıradaki hedefleriniz nelerdir?

- Kulübümüz Türkiye 1. Ligi'ne (TBL) düştükten sonra yenilenen yönetimimizle ve yaptığımız yeniden yapılanmayla Türk Telekom'u eski başarılı günlerine döndürmek için var gücümüzle çalıştık. Türk Telekom Türkiye'nin en önemli teknoloji şirketi olmasının yanında uzun yıllardır spora ve sporcuya destek veren önemli bir kurum. Bu ülkenin topraklarında yetişen, bu ülkenin basketbol zevkini yaşatmak için kolları sıvadık. Başarılı ve tecrübeli isimlerle uzun vadeli olarak anlaştık.

Başantrenörümüz Burak Gören ile koordineli bir şekilde oluşturduğumuz kadromuzla TBL'de ipi göğüsleyen taraf olduk. Bu başarımız Avrupa'da dikkati çekti ve EuroLeague tarafından 7 Days EuroCupa dâhil edildik. Alt ligden çıktık ve o sezon Avrupa kupalarına gittik. Belki de Avrupa'da, bu sürecin bir örneği yoktur. Biz TBL'deki ilk sezonumuzda Avrupa'da da mücadele ettik. Türkiye'nin ve Türk Telekom'un adını hatırlatacak bir basketbol ortaya koyduğumuza inanıyorum. Ankara deplasmanını, seyircimizin de desteği ile rakiplerimizin çekineceği bir yer hâline getirdik.

Uzun vadede hedeflerimiz arasında Türkiye Basketbol Süper Ligi üst siraları ve Avrupa kupalarında şampiyonluklar var. Biz bunu yalnızca hayal etmiyoruz, gerçekleştirmek için de önemli adımlar atıyoruz. Taraftarımız ve bizi destekleyen Ankaralı basketbolseverlere şu mesajı gönül rahatlığıyla verebilirim; Türk Telekom her zaman iddialı ve her zaman güçlü bir takım olarak mücadelesine devam edecek.

Bu sene EuroCup'a veda ettik. Son maçta puan farkı eşit olmasına rağmen 3'lü averajla elendik. Gelecek sezonlarda Euroleague'e katılma hedefimiz için EuroCup çok önemli bir tecrübe olacak.

Bizim hedeflerimiz her seferinde daha yukarıda olmak. Türk Telekom olarak geçmişimiz başarılarla dolu. Bütün maçlara kazanmak için çıkacağız. Elbette kaybettiğimiz maçlar da oluyor ve olacak. O zaman da hatalarımızdan ders çıkarıp, taraftarımızla bütünleşip el ele yolumuza devam edeceğiz.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

- Spora katkısını her anlamda sürdüren bir şirket olarak, kısa ve uzun vadede basketbola ne tür yatırım planlarınız var?

- Biz 30 yılı aşkın bir süredir basketboldaki profesyonel liglerde mücadele ediyoruz. Bu durumun da etkisiyle tarihimizde önemli başarılara imza atmış bir kulüp olarak gerek Avrupa'da gerekse Türkiye'de yakından takip ediliyoruz. Ayakları yere sağlam basan, ama iddialı bir ekibiz. Önümüzdeki yıllarda basketbola ve amatör sporlara desteklerimize devam edeceğiz. Türk Telekom Spor Kulübü olarak, gençlerin sporla iç içe olması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

BASKETBOL GENÇLER LİGİ'Nİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

- Uzun vadede başarı elde etmenin yolu altyapı diyebiliriz. Altyapı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

- Daha önce de altını çizdiğim gibi spora destek veren bir kurumun gücü daima arkamızda... Bu kapsamda da ilk hedefimiz; altyapımızdan daha iyi oyuncuları çıkartarak Türk Telekom A Takımı'nda ve Türk milli takımlarında altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncuları görmek. Çok daha fazla basketbolcuya Türk Telekom A Takımı'nı hedef gösterebilmek istiyoruz.

Altyapımızda çok değerli ve yetenekli genç oyuncular var. Bu doğrultuda Basketbol Federasyonu'nun geçen sezon hayata geçirdiği Basketbol Gençler Ligi'ni çok önemsiyoruz. Burada da başarılı işler çıkarmaya gayret ediyoruz. Alt yapıya yaptığımız yatırımlarla önümüzdeki yıllarda, Türk basketboluna damga vuracak oyuncuları yetiştirmeyi hedefliyoruz.

ATILAN ADIMLAR BASKETBOLUN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRDI

- Türkiye Basketbol Federasyonu'nun çalışmaları ve milli takımımızın performansına ilişkin düşünceleriniz nelerdir?

- Türkiye Basketbol Federasyonu, Hidayet Türkoğlu'nun önderliğinde eski milli basketbolcularımızla beraber çok iyi işler yapıyor. Biz de bu doğrultuda kendileriyle sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Genç, dinamik ve vizyon sahibi bir ekip; Türkiye Milli Takımı'nın ve Türk basketbolunun gelişmesi için sürekli gayret gösteriyor. Atılan tüm adımlarla birlikte özellikle kurumsallaşma ve marka değeri anlamında Türk basketbolunun dünya ile yarıştığını gönül rahatlığıyla ifade edebilirim.

ANKARA SEYİRCİSİ, TÜRK TELEKOM'A SAHİP ÇIKIYOR

- Başkent- Basketbol - Türk Telekom...

- Ankara'yı Basketbol Süper Ligi'nde temsil eden tek ekibiz. Bu da bizim için önemli bir sorumluluk demek. Ankara seyircisinin gönlünde basketbol daima önemli bir yer tutmuştur. Biz de bu sorumlulukla, göze hoş gelen bir basketbol oynuyoruz. Atletik oyuncularımız var, Türkiye'de ve EuroLeague'de mücadele eden bir oyuncu kadrosuna sahibiz.

Ankara taraftarının keyif aldığı maçları oynamaya devam edeceğiz. Tribünlerimizin dolması bizi sevindiriyor. Ankara seyircisi başkentin basketbol takımı Türk Telekom'a sahip çıkıyor. Biz de onların desteklerini karşılık bırakmayacak bir takım görüntüsü çiziyoruz.

TIPLEME
- En beğendiğiniz koç?
- Tabii ki hocamız Burak Gören
- En zor deplasman?
- Ankara (gülerek)
- Tek kelime ile Türk Telekom
- Aidiyet                            
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum