Temsilcilerimizin Son 16'dan çıkış durumu nedir?

Tofaş çeyrek finalde olmayı garantiledi. 

Temsilcilerimizin Son 16'dan çıkış durumu nedir?
05 Şubat 2020 - 16:36
Tofaş çeyrek finalde olmayı garantiledi. 

THY EuroLeague'e açılan kapı olan 7DAYS EuroCup'ta çeyrek finalistler netleşiyor. Peki, temsilcilerimizin çeyrek finale kalması için neler gerekiyor? İşte, Galatasaray Doğa Sigorta, Tofaş ve Darüşşafaka Tekfen'in tur ihtimalleri...

MALAGA'YI YENERSE LİDER



Son 16'da H Grubu'nda İspanya takımlarıyla mücadele veren temsilcimiz Tofaş, dün MoraBanc Andorra'nın sahasında Joventut Badalona'yı Clevin Hannah'ın son saniyede attığı basketle 90-89 yenmesiyle çeyrek finale kalmayı garantiledi. Mavi Yeşilliler, Badalona'ya ikili averajda üstünlük kurduğu için, en kötü durumda bu avantajla grup ikincisi olarak çeyrek finale kalacak. Eğer Tofaş, bu akşam Unicaja Malaga'yı deplasmanda mağlup ederse, grup lideri olarak çeyrek finale yükselmeyi garantileyecek.

ASLANLAR'IN İŞİ RİSKLİ



Tüm takımların 2'şer galibiyette olduğu G Grubunda yer alan Galatasaray Doğa Sigorta, bu akşam Sinan Erdem Spor Salonu'nda Monaco'yu konuk edecek. Eğer Aslanlar, Monaco'ya 13 sayı ya da üstünde bir farkla mağlup olursa ve UNICS Kazan da Rytas'ı mağlup ederse, turnuvaya veda edecek. Bu durum, temsilcimizin Monaco'ya ikili averajda geride kalmasına neden oluyor. Ayrıca, UNICS'in Galatasaray Doğa Sigorta'ya karşı ikili averajda üstünlüğü bulunuyor.

DAÇKA'NIN KADERİ VIRTUS BOLOGNA'YA BAĞLI



E Grubu'nda yer alan Darüşşafaka Tekfen, dün Dolomiti Energia Trento'yu deplasmanda mağlup ederek tur umutlarını taze tutmayı başardı. Bu akşam gruptaki diğer karşılaşmada Segafredo Virtus Bologna, sahasında Partizan'ı konuk edecek. Eğer Partizan, Virtus Bologna'yı yenerse, 4 galibiyete ulaşıp çeyrek finale kalmayı garantileyecek. Daçka ise, 6. ve son maçlarda, Volkswagen Arena'da konuk edeceği Virtus'u mağlup ederse, adını en iyi 8 takım arasına yazdıracak.

Eğer Segafredo Virtus Bologna, Partizan'ı bu akşam yenerse, 4 galibiyete ulaşmasına karşın turlamayı garantileyemeyecek. Zira 6. haftada Darüşşafaka Tekfen'in olası Virtus galibiyeti ve Partizan'ın olası Trento galibiyeti, turlayacak takımın üçlü averaj sonunda belli olmasını sağlayacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum