Aslanlar'ın tur umudu sürüyor

Temsilcimizin tur umutları son maçlara kaldı.

Aslanlar'ın tur umudu sürüyor
05 Şubat 2020 - 22:01
Temsilcimizin tur umutları son maçlara kaldı.

7DAYS EuroCup'ta Galatasaray Doğa Sigorta, Son 16 G Grubu'ndaki 5. maçında Monaco'yu Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

Maçın ilk dakikasında Monaco'nun ikinci şanslardan; yani hücum ribaundları sonrasında kaydettiği basketler oldu ve Roca Team 4-0 öne geçti. (9.33-9.11) Galatasaray Doğa Sigorta, boyalı alandan etkili olmaya çalışan Monaco'ya karşı ilk sayılarını, Alex Poythress'in basket faulünden buldu. Daha sonra Tai Webster'dan art arda 3 sayılık basketler geldi ve Aslanlar 4 dakika sonunda 9-8 öne geçti. Daha sonra Dee Bost ile Aaron Harrison arasında bir kısa düello oldu; skora 14-14'lük denge geldi. (4.19) Fakat eşitliği kendi lehine bozan takım Monaco oldu. Roca Team, Anthony Clemmons'ın hücumdaki önderliğinin yanı sıra, baskılı savunmayla daha kontrollü bir oyun çıkardı ve ilk 10 dakikayı 26-21 önde tamamladı.

AYBERK VE POYTHRESS TOPARLADI AMA...

İkinci çeyreğe hücumda iyi başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, Ayberk Olmaz'ın 3 sayılık basketi ve Alex Poythress'in basket faulden kaydettiği sayılar ile skora 27-27'lik beraberliği getirdi. (9.07) Monaco, Dee Bost ile hücumda etkili olmayı sürdürse de, Poythress-Ayberk Olmaz ikilisi, Aslanlar'ın oyunda kalmasını sağladı. Özellikle Ayberk'in bu çeyrekte göstermiş olduğu performans, temsilcimizin 34-33 öne geçmesini sağladı. (6.50) Ancak Monaco, 9-2'lik seriyle farkı 3 sayıya çıkaran Galatasaray Doğa Sigorta karşısında bulduğu serbest atış isabetleriyle maçta bir kez daha eşitliğin oluşmasını sağladı. (36-36, 3.05) Roca Team, erken faul problemine giren temsilcimizin savunmadaki direncini kırdı ve devre arasında soyunma odasına 43-37'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında, Galatasaray Doğa Sigorta'da Zach Auguste'un basit hataları göze çarptı. Ancak Auguste, bu hatalarını basket faullerden bulduğu sayılarla telafi etti. 7 dakikada 11 sayılık katkı sağlayan ABD'li pivot, hücumda sayılarla karşılık vermeyi başaran Monaco karşısında farkın açılmamasını sağladı.

Son 10 dakikaya 62-57 geride giren Galatasaray Doğa Sigorta, hücumda ivme yükselten rakibi karşısında, çift haneli farkla geriye düştü ve Başantrenör Ertuğrul Erdoğan'dan mola geldi. (61-71, 6.19) Ancak mola sonrasında Monaco'nun etkili performansı sürdü ve Aslanlar mücadeleden 91-79 mağlup ayrıldı. Gruptaki diğer maçta UNICS Kazan'ın Rytas'ı 82-69 mağlup etmesinden sonra Monaco'ya12 farkla kaybeden Galatasaray Doğa Sigorta, tur umutlarını son maça bıraktı. Aslanlar'ın çeyrek finale kalması için, deplasmanda Rytas'ı 17 sayı veya üzerinde bir farkla mağlup edip UNICS'in Monaco'yu yenmesini bekleyecek.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum