Telekom seriyi 10 maça çıkardı

Telekom seriyi 10 maça çıkardı
01 Nisan 2023 - 15:16
Türkiye Sigorta BSL 23. haftası açılış maçında Türk Telekom, küme düşme potasında olan Beşiktaş Emlakjet ile karşılaştı. İlk dakikadan itibaren farklı üstünlüğü eline alan Telekom farkı 20'ye kadar çıkardı, ancak son bölümde Usher önderliğinde Beşiktaş farkı tek haneye çekerek son anların çekişmeli geçmesini sağladı. Karşılaşmanın galibi 79-67 ile Türk Telekom oldu. Telekom bu sonuçla galibiyet serisi 10 maça çıkarırken Beşiktaş 7 galibiyette ateş hattında bulunuyor. 

Karşılaşma karşılıklı basketlerle dengeli başladı. İlk 5 dakikanın sonunda molaya 11-10 Beşiktaş'ın 1 sayılık üstünlüğüyle ile gidildi. 10-0 seri yakalayan Telekom farkı açmaya başladı. Jordan Usher ve Allerik Freeman ile Beşiktaş skor bulsa da Telekom'un temposu ve delicilğine çare bulamadı. Son bölümde içeri rahat eden Telekom çeyreği de 26-19 ile geçti. 

İkinci çeyreğe 4-0 ile başlayan Telekom karşısında Beşiktaş erken bir molaya gitmek zorunda kaldı (09.01 dk) Mola sonrasında Okben Ulubay ile Beşiktaş çeyrekteki ilk sayılarını kaydetti.  6 dakika kala Semih Erden  David Mccormack ikilisinin pota altı mücadelesinde ikili arasında hafif bir gerginlik yaşandı ve iki oyuncuya da karşılıklı teknik faul verildi. Beşiktaş bir ritm yakalamak istese de her seferinde Telekom'un savunmasına takıldı. Alex Bouteille'nin oyuna dahil olmasıyla Telekom farklı üstünlüğü rahat elinde tuttu.  İkinci çeyrek 49-34 Telekom'un 15 sayılık üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü çeyreğe yayın gerisinde yüzdeli başlayan Telekom farkı 20'ye çıkardı (56-36). Bu dakikalarda oyundan düşmeye başlayan Beşiktaş'ta Egemen Güven ve Okben Ulubay takımı ayakta tutmaya çalıştı. Kalan sürede de zorlanmadan farklı üstünlüğü sürdüren Telekom çeyreği 17 sayılık üstünlükle tamamlandı (62-45). 

Son çeyreğe Jordan Usher'ın yarattığı kıvılcımla başlayan Beşiktaş, tempoyu da yükselterek farkı eritmeye başladı (53-64). Rakibinin ritm yakalamasını istemeyen Telekom, molaya gitti. Mola dönüşü iki kritik turnike isabetiyle Telekom rakibine hızlı bir cevap verdi. Usher-Freeman-Sokolowski ile bu dakikalarda geri dönüşünü sürdüren Besiktaş 04.30 dakika kala farkı uzun bir aradan sonra ilk kez tek haneye çekti (61-69). 03.20 dakika kala Beşiktaş'ta 5. faulunu yapan Michal Sokolowski oyun dışı kaldı. Rakibinden böyle bir geri dönüş beklemeyen Telekom rahat geçirdiği üçüncü çeyrek sonrasında bu dakikalarda zorlandı. Ancak son bölümde süreyi eritmeyi iyi bilen Telekom rakibinin öne geçmesine süre tanımadı. Karşılaşmanın galibi 79-67 Türk Telekom oldu.

Öne çıkanlar...
Türk Telekom: Tyrique Jones 22 sayı 10 ribaund 3 asist 2 top çalma 2 blok, Axel Bouteille 14 sayı 3 ribaund, Nathan Sestina 14 sayı 5 ribaund
Beşiktaş Emlakjet: Allerik Freeman 21 sayı 5 asist 4 ribaund, Jordan Usher 20 sayı 4 ribaund, Michal Sokolowski 7 sayı 6 ribaund

YORUMLAR

  • 0 Yorum