Son sözü Anadolu Efes söyledi

ING Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında lider Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Tek Süt Bandırma'yı konuk etti.

Son sözü Anadolu Efes söyledi
02 Şubat 2020 - 19:05
ING Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasında lider Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Tek Süt Bandırma'yı konuk etti.

Maçın ilk 3 dakikasında Shane Larkin'in savunmada hareketli başlayıp hücumda 3 sayı kaydetmesiyle enerjik başlayan Anadolu Efes, hücumda ise Tibor Pleiss ve Rodrigue Beaubois'nın da sayı katkısı vermesiyle 9-2'lik bir seriye imza attı. Tibor Pleiss'ın sırtı dönük oyunlardan aldığı faullerle Tek Süt Bandırma'nın savunma direncini düşüren Lacivert Beyazlılar, James Anderson ve Chris Singleton'ın da sayıya katkı vermesiyle maçın ilk televizyon molasına 16-9'luk üstünlükle girmeyi başardı. Mola sonrasında, yapılan oyuncu değişiklikleriyle hücumda daha iyi bir oyun çıkaran Bandırma, aradaki farkı 2 sayıya indirse de, çeyreğin bitimine 47 saniye kala Doğuş Balbay'ın 3 sayılık basketi geldi. Akabinde Buğrahan Tuncer son saniyede bir dış atış isabeti buldu ve Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 26-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda ikinci bir şans elde eden İstanbul ekibi, Tibor Pleiss'ın kaydettiği basketle farkı çift hanelere çıkardı (28-18, 8.18) Ancak Tek Süt Bandırma, Jaime Smith'in önderliğinde daha etkili bir oyun çıkardı. Çeşitli oyuncularından sayı katkısı bulan Yeşil Beyazlılar, 18-7'lik bir seri yapıp devreye 36-35'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğin başında, hücumda rüzgarı arkasına alan Anadolu Efes, skordaki üstünlüğünü geri alsa da, Tek Süt Bandırma'nın İstanbul ekibini takip etmeye devam etti. Oyundan kopmayan Bandırma, çeyreğin bitimine 2 dakika kala, Rıdvan Öncel'in 3 sayılık basketiyle skoru 53-53'e getirdi. Kalan sürende James Anderson ve Buğrahan Tuncer'den gelen dış atış isabetleriyle 2 kez eşitliği bozan Efes, son 10 dakikaya 59-56 önde girdi.

Tibor Pleiss - Omar Prewitt arasında mini bir düelloya sahne olan dördüncü çeyreğin ilk 3 dakikası sonunda Chris Singleton'dan 3'te 1 serbest atış isabeti bulan Lacivert Beyazlılar, 6 sayılık bir fark oluşturdu. (66-60) maçın son dakikası içinde farkı bir kez daha çift hanelere çıkaran Anadolu Efes, mücadeleyi 83-72 kazandı.

Ligde 16. galibiyetini alarak liderliğini sürdüren Efes'te maçın en skorer isimleri Tibor Pleiss ve Chris Singleton 18'er sayı kaydederken, Shane Larkin 12 sayı ve 10 asistle double double yaptı. Tek Süt Bandırma'da Emanuel Terry, 12 sayı ve 10 ribaundla öne çıkarken, Omar Prewitt, Rıdvan Öncel ve Ian Hummer 10'ar sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum