Sırada Polonya var

Ay Yıldızlıların kaptanı Bahar Çağlar, ''Slovenya galibiyeti çok değerliydi, sırada Polonya var'' dedi. Menajer Yasemin Horasan ile koç Ceyhun Yıldızoğlu da Slovenya galibiyetinin önemine dikkat çekip, Polonya'yı da yenerek ikide iki yapacaklarını söyledi.

Sırada Polonya var
11 Kasım 2021 - 23:55 - Güncelleme: 12 Kasım 2021 - 00:03
Slovenya galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Bahar Çağlar şunları söyledi: “Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne galibiyetle başlamak bizim için çok değerliydi. Slovenya karşısında maça iyi başlamak ve sert kalmak bizim için önemliydi. İlk periyotta oyuna çok iyi başladığımızı düşünüyorum. Üçüncü periyotta ise savunma anlamında biraz gevşedik. Bu da farkın azalmasına neden oldu. Ama sonuçta karşılaşmayı kazanmayı başardık. Şimdi sırada Polonya maçımız var.”

Yasemin Horasan: Güzel başlangıç

A Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan: “Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nin ilk penceresine güzel bir başlangıç yaptık. Maçın genelinde farkı da oldukça açmıştık. Ancak karşılaşmanın sonunda bazı kopmalar oldu. Yine de 16 sayıyla, çok iyi bir avantajla müsabakayı kazandık. Kızlarımız ve staff’ın ellerine sağlık. Şimdi Polonya maçımız var. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayacağımız Polonya karşılaşması da çok önemli. Polonya maçından da en avantajlı skoru alıp güzel başlangıca devam etmek istiyoruz.”

Ceyhun Yıldızoğlu: Yükselişte olan bir takımız

A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Slovenya maçı sonrası şunları söyledi:
“Slovenya’ya mutlak galibiyet parolasıyla gelmiştik. Rakibimizin de çok önemli 3 eksiği var. Bu nedenle rakibimiz kendi ritmini bulamadı. İlk yarıda maça çok iyi bir başlangıç yaptık. Aslında genellikle oyunun kontrolünü elimizde tuttuk ama rotasyonlara girince aradaki farkın kapanmasına izin verdik. Bu maçta oyuncularımın göstermiş olduğu reaksiyondan mutluyum. Çocuklar özellikle maçın başında çok iyi reaksiyon verdi. Şimdi önümüzde Polonya maçı var. İnşallah burada yaptığımız doğru şeyleri o maçta da yapmaya devam ederiz. Maçın sonlarına doğru yapmış olduğumuz yanlışları da yapmayız.

Rotasyona girdiğimiz zaman sorunlar yaşadık. Aslında elimizde bazı genç oyuncular var ve onlardan büyük beklentilerimiz var. Hem oyunun savunma anlamında hem de hücum anlamında çok daha değerli katkılar bekliyoruz. Dolayısıyla oralarda sıkıntılar oldu. Farkın kapanmasına maalesef sebebiyet verdi. Son periyotta da Kiah’ı Polonya maçından dolayı oynatmak istemedik. Tuğçe de ayağını burktu. Dolayısıyla kenardaki oyuncular her zaman göreve hazır olmalı. Kendilerine verilen sorumluluğu dakikalar ne olursa olsun iyi kullanmalı diye düşünüyorum.

Polonya, Avrupa’da yükselmekte olan bir takım. Son Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çok iyi oynadılar. Dolayısıyla İzmitli sporseverlere çok ihtiyacımız olacak. İnşallah onların da desteğiyle Polonya maçını kazanmak istiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum