Sinan Erdem'de son sözü söyleyen Galatasaray Nef oldu

ING Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Nef, Anadolu Efes'i 92-85 yenerken Aslanlar'da Dee Bost tarihi bir performansa imza attı.

Sinan Erdem'de son sözü söyleyen Galatasaray Nef oldu
23 Ekim 2021 - 22:20
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

ING Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Anadolu Efes ve Galatasaray Nef, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Tempolu başlayan maçın ilk dakikalarında Galatasaray Nef, 3 sayılık basketlerle, Anadolu Efes'e zor anlar yaşattı. Ancak Efes, Shane Larkin önderliğinde etkili oldu. İlk 10 dakika sonunda eşitlik bozulmadı. 27-27'lik beraberlikle başlayan ikinci çeyrekte Anadolu Efes, Elijah Bryant'ın art arda bulduğu basketlerle, oyunda yavaş yavaş kontrolü sağlamaya başladı. Öte yandan Aslanlar'da oyun direnci kırılmadı. Hücumda daha etkili olan Lacivert Beyazlılar, devre arasında soyunma odasına 51-45 üstün gitti. 

Üçüncü çeyreğe hızlı ve etkili başlayan Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkarında, Galatasaray Nef Baş Antrenörü Ekrem Memnun'dan erken mola geldi. (59-47, 7.21) Mola sonrasında 16 sayıya çıkan farkı eritmeye başlayan Aslanlar, savunmada da daha agresif bir oyun ortaya koydu. Melo Trimble ve DeVaugh Akoon-Purcell'in hücumda başı çekmesiyle çeyreğin sonuna 1 dakika kala üstünlüğü eline geçiren sarı-kırmızılı ekip, son 10 dakika öncesinde maçtan kopmadığını gösterdi.

Dördüncü çeyreğe 72-71 önde giren Anadolu Efes, kıran kırana bir mücadelenin son dakikalarında basit hatalar yaptı. Bu hataları iyi değerlendiren Galatasaray Nef, 40 dakika sonunda, mücadeleyi 92-85'lik skorla kazandı.

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi'ndeki üçüncü galibiyetini alan Aslanlar'da Dee Bost, 15 sayı, 14 ribaund ve 12 asistle, lig tarihinde triple double yapan 11. isim oldu; maçın en skoreri DeVaughn Akoon-Purcell de 27 sayı ve 6 ribaundla öne çıkan bir diğer isimdi. Art arda ikinci yenilgisini alan Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois, 22 sayı, 5 ribaund ve 4 asistle mücadele etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum