Sigortam.net şeytanın bacağını kırdı

Sigortam.net şeytanın bacağını kırdı
21 Nisan 2023 - 18:19 - Güncelleme: 21 Nisan 2023 - 18:21
Misli.com TBL 26. hafta açılış maçında Sigortam.net, Mersin BŞB'yi 76-61 mağlup ederek 3 maçlık mağlubiyet serisini noktaladı. Mersin BŞB ise normal sezonu ilk sırada bitirme şansını tamamen kaybetti. Karşılaşmada Mersin'in kısa yabancısı Tobin Carberry sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadı. Sigortam.net de ise kısa oyuncusu Sherron Dorsey-Walker maçta süre almadı. 

Mersin dışardan karşılaşmaya yüzdeli başladı. Akın Kandemir'le üçlüklere Sigortam.net cevap verdi. Kısalarıyla iyi top çeviren Sigortam.net topu pota altında Stimac'la buluşturdu. Son bölümde rakibinin iyi savunmasına rağmen içerden skor bulmasını bilen Mersin İlk çeyreği  18-17 ile geçti.

İkinci çeyrekte Kerem Özel'in şık asistleriyle baskete giden Mersin üstünlüğü elinde tuttu. Bu dakikalarda Umut Geçen'le topu doğru oyuncuyla Sigortam.net buluştururak üst üste kritik basketlere imza attı. Devamında Umut bir de üçlük kaydederek takımını öne geçirdi (23-22). Koray Uzunhasan ve Oğuzhan Kızıl ikilisiyle tempoyu arttıran Mersin, tekrar öne geçerek farkı açmaya başladı. Son bölümde yayın gerisinden maçın en etkili olan oyuncusu Akın Kandemir'in kritik üçlükleri ve Stimac'ın pota altı bitiriciliğiyle Sigortam.net skoru bir kez daha 1 dakika kala eşitledi (33-33). Son bölümde Kevin Kaspar'ın faulü sonucu çizgiye giden Umut, çizgiden 2/3 ile döndü ve takımını öne geçirdi. Mersin son hücumdan skor bulamadı ve ikinci çeyrek sonunda soyunma odasına Sigortam.net 37-33 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Gökhan Yazıcıoğlu'nun sekansıyla iyi başlayan Sigortam.net maçtaki en büyük farkını yakaladı (47-39). Molaya giden Mersin moladan istediği gibi ritmini bulamasa da günün en formda isimlerinden Koray ile üçlüğü buldu. Son bölümde Sigortam.net kritik top kayıpları yapsa da önde olmayı sürdürdü ve son 10 dakikaya 52-50 önde girdi.

Son çeyreğe üç sayı çizgisinden üst üste basketlerle başlayan Sigortam.net farkı çift haneye kadar çıkardı (63-53). Bu dakikalarda hücumlardan top kayıplarıyla dönen Mersin rakibine cevap vermekte zorlandı. 5 dakika kala Alp Karahan'ın üçlüğüyle Mersin farkı tekrar tek haneye çekmesini bildi. Ancak devamında Akın'la yine üç sayı çizgisinden eli boş dönmeyen Sigortam.net farkı açtı ve karşılaşmanın da 76-61 galibi oldu.

Öne çıkanlar..
Sigortam.net: Akın Kandemir 22 sayı (6/7 üç sayı), Gökhan Yazıcıoğlu 15 sayı (3/4 üç sayı), Vladimir Stimac 10 sayı 9 ribaund 4 asist, Umut Geçen 9 sayı 9 asist 
Mersin BBGSK: Koray Uzunhasan 15 sayı 6 ribaund, Aaron Jones 11 sayı 5 ribaund 4 asist, Oğuzhan Kızıl 9 sayı 7 ribaund, Kerem Özel 9 sayı 3 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum