Sigortam.net şeytanın bacağını kırdı

Sigortam.net şeytanın bacağını kırdı
26 Mart 2023 - 21:03
Misli.com TBL 22. haftasında antrenör değişikliğine giderek Ceyhun Cabadak'ı takımın başına getiren Sigortam.net, Fenerbahçe Koleji DS Energy karşısında yeni koçuyla çıktığı ilk maçta zaman zaman zorlansa da karşılaşmayı 91-87 kazanarak 5 maçlık mağlubiyet serisine noktayı koydu. Üç sayı çizgisinden farkı yakalayan Sigortam 18/41 isaet bulurken Fenerbahçe Koleji ise 8/22 yüzdeyle karşılaşmayı tamamladı. 

Karşılaşmaya tempolu başlayan Sigortam.net üst üste üçlük isabetleriyle farkı ilk dakikalardan çift haneye çıkardı. Bu dakikalarda Marreon Jackson'un eline bakan Fenerbahçe istediği ritmi yakalayamadı. Baran Avşar ve D'Shawn Schwartz ile son bölümü daha efektif geçiren konuk ekip farkı tekrar tek haneye çekti. Ancak üstünlüğü bırakmayan Sigortam.net ilk çeyreği 28-33 ile geçti.



İkinci çeyreğe Sigortam.net tutuk başladı. Savunmayı yukarı çeken Fenerbahçe Berkay Bayar ve İsmail Karabilen ikilisiyle pota altını bu dakikalarda rakibine adeta kararttı. Schwartz'ın serisiyle 07.30 dakika kala farkı eriten Fenerbahçe üstünlüğü eline aldı (30-28). Bu çeyreğe yüzdesiz başlayan Sigortam.net ilk basketini 05.30 dakika kala Akın Kandemir ile kaydetti. Devamında saha içi yerleşimini daha iyi yapan Sigortam.net üst üste skor bularak farkın açılmasına izin vermedi. Fenerbahçe Marreon Jackson önderliğinde topu potayla ile buluşturmaya devam etse de rakibinin geri dönüşünü durduramadı. İkinci çeyrek 48-46 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçildi. 

Üçüncü çeyreğe Sigortam.net 6-0 ile başladı. Topa baskıyı arttıran rakipleri karşısında hücumda zorlanan Fenerbahçe Koleji bu dakikalarda hücumlardan eli boş döndü. İnişli çıkışlı bir görüntü çizen Sigortam.net'in ritm olarak düştüğü dakikaları iyi değerlendiren Fenerbahçe yakaladığı 9-0 seriyle üstünlüğü tekrar eline aldı ve çeyreği de 68-55 farklı önde tamamladı.

Sigortam.net son çeyreğe temposuz başlasa da devamında Serkan Menteşe ve Umut Geçen ile yayın gerisinden yakaladığı seriyle skoru 76-79 taşıdı. Molaya giden Fenerbahçe moladan sayıyla dönemedi, bunu avantaja çeviren Sigortam.net ise topu potaya göndererek 03.30 dakika kala öne geçti (80-79). 03.20 dakika kala Fenerbahçe Koleji başantrenörü Ertuğ Tuzcukaya ikinci teknik faulunu alarak oyun dışı kaldı. 01.30 dakika kala ise Fenerbahçe'de D'Shawn Schwartz 5 faulle oyun dışı kaldı. Taktik faulleriyle geçen kalan sürenin sonunda üstünlüğü bırakmayan Sigortam.net karşılaşmanın 91-87 galibi oldu.

Öne çıkanlar...
Sigortam.net: Serkan Menteşe 22 sayı (7/11 üç sayı), Akın Kandemir 16 sayı, Vladimir Stimac 15 sayı 11 ribaund, Umut Geçen 13 sayı 4 asist
Fenerbahçe Koleji DS Energy: Marreon Jackson 25 sayı 7 ribaund 6 asist, D'Schawn Schwartz 21 sayı 5 ribaund, Baran Avşar 15 sayı 8 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum