SIÇRAMA YILI

"Oyunculuk döneminde elit bir oyun kurucu olmasının da etkisiyle başantrenörlük döneminde özellikle birlikte çalıştığı oyun kurucuları seviye atlatan Orhun Ene’nin vitrine çıkaracağı yeni oyuncu 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Diante Garrett olabilir.

SIÇRAMA YILI
09 Ocak 2019 - 13:55

DIANTE GARRETT

 

Levent LEVENTCİ
Başantrenör Orhun Ene ve genel menajer Tolga Öngören önderliğinde TOFAŞ’ta yeniden yaratılan aile ortamı, üç sezon içinde bir kez Basketbol Süper Ligi finali, bir kez PTT Erkekler Türkiye Kupası finali, bir kez Basketbol Süper Ligi çeyrek finali ve bir kez de Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu getirdi. Ancak bu başarılardan daha önemlisi, TOFAŞ’ın kendini geliştirmek isteyen oyuncular için uğrak nokta haline gelmesi.
Yiğit Arslan ve Berkan Durmaz gibi genç oyuncuları A milli takım seviyesine kazandıran TOFAŞ, yabancı oyuncular konusunda da bir hayli etkileyici bir iş yaptı. Sırp guard Vasilije Micic’in Zalgiris’e; ABDli şütör Tony Crocker’ın Khimki’ye; ABD'li guard Pierria Henry ve ABD'li uzun Raymar Morgan’nın Unics Kazan’a; ABDli pivot Josh Owens’ın Hapoel’e imza atmasını sağladı TOFAŞ. Sezon içinde sakatlanmasa belki Ronald Roberts’ın da iddialı bir EuroCup ya da ortalama bir EuroLeague takımı seviyesine çıkmasını sağlayacaktı Bursa temsilcisi. 
 
Oyunculuk döneminde elit bir oyun kurucu olmasının da etkisiyle başantrenörlük döneminde özellikle birlikte çalıştığı oyun kurucuları seviye atlatan Orhun Ene’nin vitrine çıkaracağı yeni oyuncu 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Diante Garrett olabilir.4 yıllık IOWA State kariyerinin ardından 2011 Draft’ında seçilemeyen Diante Garrett, profesyonel kariyerine Avrupa’da başladı. Garrett, 2011/2012 sezonunda Avrupa’da KK Zagreb ve Nanterre formaları giyerek profesyonel kariyerine başladı ve 3 maçlık EuroLeague tecrübesi yaşadı. Takip eden üç sezonu ABD’de NBA/Gelişim Ligi arasında geçiren Diante Garrett, iki sezonda Phoenix Suns ve Utah Jazz formalarıyla toplam 90 maça çıktı ancak kendisine kalıcı bir yer bulmayı başaramadı.  
 
2015/2016 sezonu için İsrail ekibi Maccabi Ashdod ile anlaşan Garrett, burada geçirdiği muhteşem sezonla kariyerini ayağa kaldırmayı başardı. 2016/2017 sezonunu dolgun maaşların verildiği Japonya’da geçiren Garrett, 2017/2018 sezonu için yatırımını ciddi oranda arttıran ve EuroCup vizesi alan FIAT Torino’yla anlaştı. İtalya’da etkileyici performanslar sergileyen Garrett, takımın hem İtalya Kupası’nı kazanmasında hem de EuroCup’ta son 16’ya kalmasında çok büyük rol oynadı. Garrett, bu başarılı sezonun ardından Avrupa’da birçok takımın dikkatini çekti. Ancak Birleşik Amerikalı guard, tercihini son dönemde yeniden çıkışa geçmeyi başaran köklü ekip TOFAŞ’tan yana kullandı.
 
Garrett, tempolu ve yüksek skorlu maçlar oynamayı seven TOFAŞ sistemine kolayca adapte oldu. Müthiş bir ilk adım çabukluğuna ve patlayıcılığa sahip olan Diante Garrett, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde en skorer 15 oyuncunun içinde yer alıyor. Orhun Ene’nin önemli oranda serbestlik tanıdığı Garrett, yaklaşık %40 üçlük atış isabet oranıyla Avrupa’daki en iyi dış şut performansını sergiliyor. Kendi skorunu üretmenin yanı sıra elit bir delici olan Garrett, dış şut konusunda bir hayli etkili olan Mejia, Weems, Kadji, Yiğit Arslan gibi takım arkadaşlarına çok uygun pozisyonlar yaratmayı ihmal etmiyor.. 
 
Makine gibi işleyen TOFAŞ hücumlarının başrollerinden biri olan Garrett, Tahincioğlu BSL’de asist krallığında ilk 3 sırada yer alıyor. Garrett, maç sonlarında Mejia’dan sonra TOFAŞ teknik ekibinin en güvendiği oyunculardan biri olarak da öne çıkıyor. TOFAŞ’ın son yıllarda parlattığı oyunculara bakarsak, şu an 30 yaşında olan Diante Garrett’ın önümüzdeki yıllarda EuroLeague’de boy göstermesi kimseyi şaşırtmayacaktır.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum