ŞAMPİYON LOS ANGELES LAKERS!

Kaliforniya ekibi, 17. kez mutlu sona ulaştı.

ŞAMPİYON LOS ANGELES LAKERS!
12 Ekim 2020 - 05:05
NBA Final Serisi 6. maçında Los Angeles Lakers ile Miami Heat karşı karşıya geldi.
Miami Heat, maça top kayıplarıyla başlasa da, Duncan Robinson’ın üçlükleriyle oyundan erken kopmadı. Ancak LeBron James ile iyi bir başlangıç yapan Los Angeles Lakers, 8-8’lik eşitlikten sonra farkı 5 sayıya çıkarttı. (13-8)  Bunun üzerine Heat Baş Antrenörü Erik Spolestra, mola aldı. Mola sonrasında toparlanan Florida ekibi Jae Crowder önderliğinde skorda dengeyi sağladı. (13-13) Lakin Lakers, Heat ne zaman arayı kapatsa karşılık vermeyi başardı.

İkinci çeyreğe 28-20 önde giren Los Angeles Lakers’ta Rajon Rondo devreye girdi; tecrübeli oyun kurucunun 3 sayılık basketi farkı çift hanelere taşıdı. (33-23) Daha sonra LeBron James’in içeriye zorlayarak bir basket bulması, 2 dakika sonunda Miami Heat’i erken molaya sürükledi. Ancak bu mola sonrasında Lakers daha etkili oynamaya başladı. Hücum opsiyonları tıkanan Heat karşısında her türlü özelliğini sahaya yansıtan Los Angeles Lakers, devre arasında soyunma odasına 64-36’lık üstün gitti. Bu çeyrekte LeBron James kadar, Rajon Rondo’nun da hücumdaki etkisi bir hayli dikkat çekiciydi.

Üçüncü çeyrekte Bam Adebayo ile arayı kapatmaya çalışan Heat karşısında etkili oyununu sürdüren Los Angeles Lakers, son 12 dakikaya 87-58 önde girdi. Dördüncü çeyrekte rahat bir oyun çıkaran Lakers, mücadeleden 106-93 galip ayrıldı.

Seriyi 4-2 kazanarak 2010 yılından sonra ilk kez NBA mutlu sona ulaşan Los Angeles Lakers, toplamda 17. şampiyonluğuyla Boston Celtics ile şampiyonluk sayısını eşitledi. Lakers'ta LeBron James, finaller MVP'si seçildi. 

Fotoğraf: Los Angeles Lakers
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum