Şampiyon Anadolu Efes!

Turkish Airlines Euroleague'in finalinde Real Madrid ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada rakibini geçen Anadolu Efes, üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonu oldu.

Şampiyon Anadolu Efes!
21 Mayıs 2022 - 21:56 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 - 22:11

Real Madrid, Turkish Airlines Euroleague'in finalinde Anadolu Efes'le karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Stark Arena'da oynandı. Zorlu finalde Luigi Lamonica, Borys Rzyhyk ve Gytis Vilius üçlüsü düdük çaldı. Real Madrid - Anadolu Efes karşılaşması temsilcimizin galibiyetiyle sona erdi.Temsilcimiz Anadolu Efes, Euroleague'de üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Anadolu Efes'in ilk sayısını Micic, faul çizgisinden buldu. Real Madrid ise açılışı Adam Hanga ile yaptı. İlk çeyreğin 5 dakikalık bölümü iki takımın karşılıklı sayıları ile Anadolu Efes'in 7-6'lık üstünlüğü ile geçildi. Tavares'in hücum ribaundları ile boş döndüğü atakları değerlendiren Real Madrid'e Anadolu Efes Micic ve Larkin'in sayıları ile cevap verdi. İlk çeyrek Real Madrid'in 15-14'lük üstünlüğü ile tamamlandı. 

2. çeyreğe2 takım da sert savunma ile başladı. çeyreğin 5 dakikalık bölümü karşılıklı basketler ile geçildi. Sonrasında Anadolu Efes'in hücumlarını durduran İspanya temsilcisi, dış şutlarda bulduğu sayılar ile farkı 7'ye kadar çıkardı. Larkin ve Micic ile art arda sayılar bulan ve Real Madrid'e karşılık veren Anadolu Efes devreye 34-29 geride girdi.Üçüncü çeyreğin başlangıcında hücumda istediği oyunu sergilemekte zorlanan Anadolu Efes, Real Madrid'in sayılarına da engel olamayınca çeyreğin bitimine 5 dakika kala 9 sayı geriye düştü. Televizyon molası sonrası Pleiss'in sayıları ile toparlanan Anadolu Efes, son çeyreğe yalnızca 2 sayı geride girdi.Karşılıklı hatalarla başlayan final periyodunda Anadolu Efes, Micic'in 3 sayılık basketi ile öne geçti. Sonrasında Tibor Pleiss'ın boyalı alanda etkili oyunu ile Real Madrid'in sayılarına karşılık veren Anadolu Efes, son beş dakikaya 50-49 geride girdi. Son dakikalara kadar kıran kırana geçen ve karşılıklı sayılara sahne olan mücadeleden 58-57'lik skorla galip ayrıldı.

Üst üste 2. kez EuroLeague şampiyonluğuna ulaşarak tarih yazan Anadolu Efes, Ülke tarihinde toplamda 2 EuroLeague sampiyonluğu elde eden ilk takım oldu.Anadolu Efes‘te Shane Larkin 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist; Vasilije Micic 23 sayı, 2 ribaund; Tibor Pleiss 19 sayı, 7 ribaund, 2 blokla oynadı.Real Madird'de ise Walter Tavares 14 sayı, 11 ribaund; Sergio Llull 9 sayı, 6 asist; Anthony Randolph 6 sayı, 2 ribaundla mücadele etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları