Russell Westbrook Los Angeles Lakers'ta

NBA'in kuvvetli takımlarından Los Angeles Lakers, kadrosuna yıldız oyun kurucu Russell Westbrook'u kattı.

Russell Westbrook Los Angeles Lakers'ta
07 Ağustos 2021 - 14:48
Geride kalan sezonda Phoenix Suns'a ilk turda elenerek şampiyonluk titrini kaybeden ve gelecek sezon için 18. şampiyonluğu hedef olarak belirleyen Los Angeles Lakers'a bir süperstar daha geldi.

Kadrosunda LeBron James, Anthony Davis, Marc Gasol gibi yıldızlara sahip olan, Carmelo Anthony ve Dwight Howard'ı da kadrosuna katan Kaliforniya ekibi, Russell Westbrook'u da transfer etti. Westbrook, yapılan takasta, Kentavious Caldwell-Pope, Montrezl Harrell, Kyle Kuzma karşılığında Lakers'ın kadrosuna dahil oldu. Ayırca Lakers, Westbrook ile birlikte, Wizards'ın gelecekteki üç adet ikinci tur draft hakkını alırken, Isaiah Jackson'ın hakları Başkent ekibine geçti. 

ABD Kolej Ligi NCAA'de, UCLA (Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles) forması giyen Westbrook, 13 yıl sonra Los Angeles topraklarına geri dönüyor.

Westbrook, geçen sezon Wizards ile 65 maçta 22.2 sayı, 11.5 ribaund ve 11.7 asist ortalamalarıyla mücadele ederken, bu sezon toplamda 184 triple double yaparak, NBA'de en çok triple double yapan oyuncu unvanını Oscar Robertson'dan aldı.

Fotoğraf: Washington Wizards 

YORUMLAR

  • 0 Yorum