Pınar Karşıyaka son sözü söyleyen takım oldu

ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Playoff Çeyrek Final Serisi'nin son maçında Türk Telekom'u 96-71 yendi. Seriyi 2-1 kazanan Kaf Kaf adını yarı finale yazdırdı.

Pınar Karşıyaka son sözü söyleyen takım oldu
17 Mayıs 2021 - 22:38
Düşük skorlu başlayan maçta Pınar Karşıyaka'nın farkı açan isim, oyuna sonradan giren Semih Erden oldu ve tecrübeli oyuncu ilk 5 dakika sonunda farkı 5 sayıya çıkardı. (9-4) Türk Telekom, Kyle Wiltjer'ın önderliğinde hücumda bir etki göstermeye çalışsa da, Ankara'daki maçta rakibinin başarılı olduğu hücum ribaundu kısmında daha iyi olan Kaf Kaf, Raymar Morgan'ın son saniye basketiyle ilk 10 dakikayı 20-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğin her iki takımın da belli bir denge kurması, Pınar Karşıyaka'nın lehine oldu. Yeşil Kırmızılılar, 2 buçuk dakikada farkı 9 sayıya çıkarınca, Türk Telekom Baş Antrenörü Burak Gören'den erken mola geldi. (24-15) Ancak mola sonrasında Amath  M'Baye'nin 3 sayılık basketiyle aradaki fark çift hanlelere yükseldi. (27-15) Kaf Kaf, ikinci çeyreğe Wiltjer'ın basketiyle başlayan Ankara temsilcisi karşısında 11-0'lık bir seri yakalayınca 5 dakika geçmeden Burak Gören bir molaya daha başvurdu. (31-15) Mavi Kaplanlar, ikinci mola dönüşünde art arda iki dış atış isabeti bulsa da, aradaki farkı 8 sayıya kadar indirebildi. Özellikle Amath M'Baye'nin kenardan verdiği 10 sayılık katkı, Pınar Karşıyaka'nın devreye 43-32 üstün girmesini sağladı. 

Tempolu başlayan üçüncü çeyrekte Türk Telekom, Sam Dekker'ın devreye girmesiyle arayı kapatmaya başladı. 4 dakikayı geçen bir süre sonrasında Ankara ekibi, aradaki farkı 3 sayıya indirdi ve bu sefer Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca molaya başvurdu. (50-47) Kaf Kaf, mola sonrasında yeniden ritmini yakaladı. Özellikle D.J. Kennedy, Tony Taylor ve Semih Erden'in hücumda ve oyunun ivmesini Yeşil Kırmızılılar'ın lehine yükseltti. Son 10 dakikaya 70-55 önde giren Pınar Karşıyaka, oyunun iyice hakimi oldu ve mücadeleyi 96-71 kazandı.

Seriyi 2-1 ile kazanarak Fenerbahçe Beko'nun yarı finaldeki rakibi olan Pınar Karşıyaka'da maçın en skorer ismi Amath M'Baye, 19 sayı, 3 ribaund ve 1 asistle oynarken, Raymar Morgan 16 sayı, 7 ribaund ve 7 asistle dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Ayrıca, Yeşil Kırmızılılar'ın kaptanı Semih Erden, 14 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma ve 1 blokla bu sezonki en iyi maçını çıkardı. Türk Telekom'da Samet Geyik, 10 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. 

Fotoğraf: Pınar Karşıyaka

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları