Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya erken veda etti

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Play-In turu 3. maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Lenovo Tenerife’ye karşı 74-71‘lik sonuçla maçı ve seriyi kaybetti.

Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya erken veda etti
21 Ocak 2022 - 12:33
Avrupa'da geçen sezon final oynayıp kupayı ıskaladığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon mutlak şampiyonluk hedefiyle tarihinin en iddialı ve maliyetli kadrolarından birini kuran, kupayı kazanmaya en büyük favori olarak gösterilen Pınar Karşıyaka, son 16 turunu göremeden elendi.

Pınar Karşıyaka’da Amath M’Baye 24 sayı, Bonzie Colson 16 sayı 8 ribaund, Alex Tyus 10 sayı 9 ribaund, Can Korkmaz ve Tony Taylor 7 sayıyla oynadı. Lenovo Tenerife’de son 3 dakikaya 11 sayı sığdıran Joan Sastre 15 sayı, Kyle Wiltjer ve Dejan Todorovic 11 sayı, Giorgi Shermadini 10 sayı, Sasu Salin 9 sayı ile mücadele etti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Zor bir maç oldu. Buraya kadar maçlarımızı çok zor ve sıkışık bir takvimde oynadık. İlk yarı kötüydük, özellikle hücumda çok hata yaptık. İkici yarıda daha iyiydik, sahada hep beraber mücadele ettik. Karakterimizi ortaya koyarak 15-16 sayı farktan geriye döndük ancak kazanmamıza yetmedi. Maçın sonunda kazanan taraf biz olabilirdik ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Fakat son dakikalarda yanlış tercihlerimiz olduğunu da kabul etmeliyiz. Tenerife'yi tebrik ediyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum