Petar Naumoski: Boş salon çözüm değil

"Tribünlere seyirci gelmeden maç oynanmasını tamamen güvenli bulmuyorum ve bu önlem virüsün bulaşmayacağının garantisini de vermiyor. Bir salgını önlemek veya bastırmak için her sporcunun sağlığı da düşünülmeli."

Petar Naumoski: Boş salon çözüm değil
29 Nisan 2020 - 19:59
Petar Naumoski: "Tribünlere seyirci gelmeden maç oynanmasını tamamen güvenli bulmuyorum ve bu önlem virüsün bulaşmayacağının garantisini de vermiyor. Bir salgını önlemek veya bastırmak için her sporcunun sağlığı da düşünülmeli."
 

Aslında İtalyan basketbolu bu sezon yükselişteydi; ama koronavirüs, İtalya’da büyük bir sorun oldu. Sizce bu virüsün başta İtalyanlar olmak üzere Avrupa basketboluna etkisi nedir?

Koronavirüs sadece basketbol sektörüne değil, her yere katastrofik; yani kötü bir şekilde yansıdı. Ama İtalya’daki eyalet sisteminde bu virüs durdurulamazsa, İtalya’nın tüm devlet sistemi bozulacak. Ancak bu sadece İtalya için geçerli değil. Bu sorun küresel ve maalesef tüm dünyada. Bu nedenle bu zararlı virüsü hafife almamak lazım. Sadece basketbol sektörünü değil, hepimizin yaşamını felç ediyor.

HİÇBİR GARANTİSİ YOK

Boş salonlarda maçların oynanması, sizce koronavirüs için yeterli bir önlem midir?

Boş salonlarda veya stadyumlarda maç oynamayı tamamen güvenli bulmuyorum ve bu virüsün bulaşmayacağının garantisini vermiyor! Bu önlem az da olsa, bir şekilde bulaşıcılığı kontrol altına almakta yardımcı olabilir. Sporcu sağlığı da düşünülmeli. Bazı tedbirlerin önceden ve en iyi şekilde alınması gerekir ki, sporcular formda olsun; şampiyonalar aksamasın. Aynı zamanda, toplumdaki herkesin sağlıklı olmasının sağlanması da kolay değil. Eğer bunlara çabuk bir şekilde çözüm bulunamazsa, hepimiz için çok daha sıkı tedbirlerin alınmasını bekliyorum.

UMARIM ÇÖZÜM BULUNUR

LeBron James, koronavirüs yüzünden NBA’de maçların seyircisiz oynanması durumunda karşılaşmalara çıkmayacağını söyledi. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence LeBron James, bu sporun oynanmasındaki ana fikrinin, yani maçların seyircisiz oynanmasının hiçbir anlamı olmadığını düşünüyor. Tüm doktorların ve ilaç şirketlerinin en kısa zamanda hepimizi korkutan bu kötü virüse bir çözüm bulmaya teşvik etmek ve cesaretlendirmek istediğine inanıyorum.

 

HER SPORCUNUN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLMELİ

Eğer bir basketbol organizasyonunun başında olsaydınız, koronavirüs için ne türlü çözümler üretirdiniz?

Bu noktada böyle bir pozisyonda, maçların oynanıp oynanmaması, oynanacaksa da nasıl düzenlenmesi gerektiğiyle ilgili kararlar vermek uygun değil. Çünkü bu ne sportif ne de politik bir karar mekanizmasının vereceği bir şey. Burada hepimiz, öyle ya da böyle, karar vermekte kayıtsız kalıyoruz. Bir salgını önlemek veya bastırmak için her sporcunun sağlığını düşünmeli ve ilgili kurumlarla birlikte büyük toplantılar yapıp ortak bir karara varılması normal olanıdır; doğrusu budur.

 

DAÇKA'NIN YOLUNU KESTİLER

Koronavirüs kaynaklı sebeplerden dolayı Darüşşafaka Tekfen – Segafredo Virtus Bologna maçının Belgrad’da oynanmasını ne kadar adil bir karardı?

Tabii ki Avrupa sezonun da Türk ekibi için çok yanlış bir karardı. Bence, maçın nerede oynanması ile ilgili seçim hakkı Darüşşafaka’da olmalıydı. Çünkü evinde oynayamayan takım Daçka idi. Ben bu kararın parkedeki her iki takımın oyuncularını ve antrenörlerini etkilediğine inanıyorum. Bu da ikinci bir soruyu sormamızı sağlıyor; bu oyun adil mi ve bu karardan yana herhangi biri var mı? Eğer bu karşılaşma İstanbul’da oynansaydı, Daçka bir rüyayı gerçekleştirecekti ve yoluna devam eden takım olacaktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum