Örnek| Arzu Özyiğit

"Biz Fenerbahçe olarak altyapılara en çok yatırım yapan kulüplerin başında geliyoruz. Her branşta tüm kategorilerde sporcumuz var. Milli takımlara en çok sporcu veren kulüplerdeniz. Kulübümüzün taşın altına elini fazlasıyla koyarak örnek olduğunu söyleyebilirim."

Örnek| Arzu Özyiğit
05 Ocak 2022 - 11:36
ECE ERGEZ
 
Sporculuğumda çok erken yaşta kaptanlık görevi aldım ve kendimi bildim bileli takım içi uyum ve dengeden sorumlu oldum. Sporculuğumun yanı sıra akademik eğitimim olan spor yöneticiliği bu yönümün gelişmesine yardımcı oldu.
 
Kulübümün pazarlama bölümü tüm branşlarda sponsor bulunması konusunda oldukça efor harcıyor ve özellikle son yıllarda kadın basketbolunda sponsor konusunda bir artış söz konusu. Ülkemiz genelinde ise kadın sporuna ilginin artması için kadını sporda ve sanatta daha ön plana çıkarmamız gerekir. Tabii ki bu durum başarıya endeksli.
 
Biz kulüp olarak her branşta olduğu gibi kadın basketbolunda da hem Türkiye’de hem de Avrupa’da oldukça iddialıyız ve tüm branşları takip eden ve destek veren milyonca taraftarımız var. Bu da ülke genelinde ilgiyi oldukça arttırıyor.
 
Öncelikle devletimizin kadın sporlarına pozitif ayrımcılık yapması gerekir. Kamu ve özel şirketleri, belediyeleri, sponsorluk konusunda teşvik etmeleri gerekir. Profesyonel sporlara gelen vergi sistemi kulüpleri çok zorluyor ve yatırımlar düşüyor. Kulüplerin buna dayanması çok zor. Her branşta sporun gelir düzeylerine göre desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben ülkelerin güçlü olmalarının kriterlerinden birini spor olarak görüyorum. Olimpiyatlarda sporcu sayısının artması için destek şart.
 
Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak altyapılara en çok yatırım yapan kulüplerin başında geliyoruz. Her branşta tüm kategorilerde sporcusu var. Genç yaşı dolan sporcularımız için kendilerini geliştirme ve gösterme fırsatı sağlamak adına A takım düzeyinde bir alt ligde oynayan takımlarımız var. Milli takımlara en çok sporcu veren kulüplerin başında geliyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün taşın altına elini fazlasıyla koyarak, tüm kulüplere örnek olduğunu söyleyebilirim.
 
Öncelikle beni yıllarca emek verdiğim sayısız kupalar kaldırdığım kulübüme genel menajer olarak onurlandıran başkanım Ali Koç’a çok teşekkür ederim. Onun bu kulüp için yaptıklarını gördükçe tam doğru zamanda geldiğimi anlıyorum. Benimle beraber yine eski kaptanlardan Nalan Ramazanoğlu altyapı koordinatörlüğü görevine geldi ve biz eski sporcular olarak geçmişte yaşadığımız amatör ruhu, profesyonel ruhla harmanlayıp kulübümüzün başarısı için çabalıyoruz.
 
Döviz kurlarının son durumu bizleri aşan bir durum. Piyasada kimse tam olarak ne olacağını kestiremiyor; ancak başkanımızın en önemli özelliği panik durumlarında bize bunu hiç yansıtmaması. Pandemi başında da aynı tutumu sergiledi. İleride 'yönetimimiz nasıl bir karar alır?' henüz bilmiyorum; ancak bizim altyapılarımız çok sağlam olduğu için her alanda ve koşulda biz Fenerbahçe olarak varlığımızı koruruz. Bu noktada sponsorlarımızın varlığı da bizim için çok önemli. Bu vesile ile kulübümüzün ve takımımızın yanında olan sponsorlarımız Safiport, Alagöz Holding ve Getir’e de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 

Her şeyden önce pandemi döneminde ülkeler kapalıyken spor devam etti. İnsanların ona ihtiyacı vardı. Ancak biz çok zorlandık. Her sabah bir sürprizle uyanma durumu vardı. Sporcularımız ve tüm ekibimiz kendini ne kadar korusa da takımımızda herkes belirli dönemlerde hastalandı. Çok şükür derin kadromuzun da etkisiyle hedeflerimizden şaşmadık. Namağlup Türkiye Ligi şampiyonluğu ve Avrupa 3'üncülüğü bu koşullar altında çok zordu; ama tüm yorgunluğumuza değdi. En dikkat ettiğim şey ise ekip çalışması. Harika bir ekibimiz var ve herkes işini en iyi yapmaya çalışıyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Victor Lapena ve ekibi
- En zorlu deplasman?
- Kursk (ulaşım sıkıntısından dolayı)
- Tek kelime ile Fenerbahçe...
- Aidiyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum