Olmadı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na gitme yolunda İstanbul'daki ön elemelerin finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup olan 12 Dev Adam hüsran yaşadı.

Olmadı
01 Eylül 2023 - 12:25
SERDAR SÖZKESEN

Türk Milli Takımı'nın Olimpiyat hayali yine gerçek olmadı... Seyircisi önünde Hırvatistan'a 84-71 mağlup olan Ergin Ataman'ın öğrencileri, bir hedefini daha gerçekleştiremedi. 

Sinan Erdem'deki turnuvaya grup maçlarında İzlanda (99-72), Bulgaristan (104-66) ve Ukrayna (85-72) karşısında aldığı rahat galibiyetler ile başlayan Türk Milli Takımı özellikle uzunlarının baskın oyunuyla ilk etabı rahat geçti. Yarı final serisinde hız kesmeyen ay yıldızlılar, İsveç'i 105-84'lük havalı skorla mağlup etti etmesine ama final çok farklı gelişti...

Hırvatistan karşısında özellikle müdafaada büyük zaaf yaşayan Devler, skorda da etkili olamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu... Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybederken bileti Hırvatlar kaptı.

Finale kadar gelen rakiplere karşı alınan rahat galibiyetler ölçü değildi... Bölüm sonu canavarı Hırvatistan'dı ve mücadele beklendiği gibi çetin geçti. Hücumda önceki karşılaşmalar kadar rahat olamayan Türkiye, savunmada da Hezonja ile Saric'i durdurmakta büyük sıkıntı yaşadı.

Maça hızlı başlayan Hırvatistan'a karşı henüz ikinci periyotta savunma gardı düşerken, hücumda da bir etkinlik sağlanamadı. Dış atışlarda da etkisiz kalan ay yıldızlılar, Alperen'in çabalarına rağmen Hezonja ve Saric'in skorer oyunu sonrası odaya 48-29 geride gitti.

3. çeyrekte biraz kıpırdanan milliler, Furkan'ın sayılarıyla maça ortak oldu derken; bu kez de Hırvat devşirme Jaleen Smith'in devreye girmesi ve savunma zaafımız ile kader periyoduna 66-55 geride girdik.

Son çeyrekte de yaklaşmamıza izin vermeyen Hırvatlar, 84-71'lik net bir skorla galip gelirken, Türkiye'ye ise seyirci avantajı olan turnuvada yaşadığı dev hayal kırıklığı kaldı. 

Son dönemde hem kadınlar hem de erkeklerde majör turnuvalarda hüsrana uğrayan Türk Milli Takımları, bir hedefine daha varamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum