İddialı | Turgay Çataloluk

"Antalya’da uzun zamandır uykuda olan basketbolun artık Ayos Antalyaspor gibi iddialı bir takımla ve ateşli seyircisiyle birlikte geri gelme zamanının geldiğini düşünüyorum..." 

İddialı | Turgay Çataloluk
04 Eylül 2023 - 09:43 - Güncelleme: 04 Eylül 2023 - 09:50
HÜSEYİN DEMİR

Ayos Grubu geçtiğimiz sezon Konyaspor'un basketbol takımının isim sponsoru olmuştu. Kendileri ile o dönemde başlayan iletişimimiz sezon bittikten sonra da devam etti. Ayos Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Şirin Bey’in isteği ile toplantılar gerçekleştirdik. Osman Bey, Ayos Group olarak basketbolda kalıcı olmak istediklerini ve kendi kulüplerini kurarak yola devam etmek için çalışmalara hemen başlamak arzusunda olduklarını ifade etti.

Açıkçası benim için de kişisel olarak çok cazip bir projeydi. Çünkü bana göre bir kulübün hangi ligde mücadele ettiğinden çok o kulübün basketbola bakış açısının, yapısının ve hedeflerinin önemi daha fazladır. Bir yapıyı sıfırdan kurarak gelişmesine yön vermek ve tam donanımlı bir şekilde hayata geçirmek profesyonel anlamda da çok tatmin edici bir his. Ben aynı hisleri Banvit zamanında da yoğun olarak yaşadığım için teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Ardından da hiç vakit kaybetmeden yeni kulübün yapılanması için çalışmalara başladık. 

Kulübümüzün orta vadeli hedefi kısa sürede Basketbol Süper Ligi'ne yükselmek… Bu sene TB2L’de başlayan yolculuğumuzu gelecek iki sezon sonunda BSL’ye ulaşarak taçlandırmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için yeterli donanımımız ve motivasyonumuzun olduğunu düşünüyorum. Yolumuz hiç de kolay olmayacak. Hem bu sene TB2L’de hem de gelecek sezon yer almayı umduğumuz TBL’de çok zorlu rakiplerimiz ve çetin bir yol bizi bekliyor.

Henüz yeni kurulan bir kulübüz ve her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla yakın vadeli hedefimiz, bu sezon boyunca yapılanmamızı ve kulüp düzenimizi en ideal seviyeye getirmek olacak. TB2L’den TBL’ye yükselerek ilk etabı başarıyla tamamlamak istiyoruz. Böylece gelecek sezon çok daha sert bir lig olan TBL’ye tam olarak hazır bir şekilde katılabileceğiz.

Uzun vadeli hedeflerimiz arasında; Avrupa kupası oynayan elit bir BSL takımı olmak var. Başkanımız Osman Şirin Bey ve Ayos Holding'in de ilk günden itibaren istekleri ve hedefleri bu yönde olduğu için biz de planlamamızı bu amaç doğrultusunda yaptık.

Açıkçası Antalya gibi harika bir şehirde basketbolun bu kadar kenara atılması, yıllardır hiçbir ciddi ve profesyonel organizasyonun olmaması çok acı. Bu durumun en sıkıntılı sonuçlarında birisi de, şehirde üst seviyede mücadele eden kulüpler olmayınca altyapıdan yetişen kaliteli sporcuların da başka şehirlerdeki takımlara gitmelerine yol açıyor. 



Başkanımız Osman Bey ve yönetim kurulu üyemiz Mehmet Aslan Bey ile birlikte ilk günden itibaren Antalya’da bir antrenman salonu inşası için konuşuyoruz. Eğer süreç istediğimiz gibi ilerlerse gelecek sezon başında içinde antrenman salonları ve ofislerin bulunduğu dört dörtlük bir antrenman tesisine kavuşmuş olacağız.

Açıkçası altyapı ile ilgili çok ciddi planlarımız var. Ama kendi salonunuz olmadan ciddi bir altyapı planlamasından bahsetmek gerçeklikten çok uzak bir yaklaşım olur. Günümüz dünyasında sponsorlar olmadan sporun yaşaması ve gelişmesi mümkün gözükmüyor. Burada en kritik konu sponsorları işin içine çekmek ve belki de daha önemlisi, sonrasında da kaçırmamak. Hem TB2L için hem de diğer tüm ligler için sponsorlara uygulanacak bir takım vergi avantajları getirilebilirse çok daha fazla sponsor ilgisinden bahsedebiliriz. Bu da sporun gelişmesini hızlandırır diye düşünüyorum.

Antrenörümüz Engin Gençoğlu ile kadroyu kurarken iki senelik bir takım oluşturmak istedik. Eğer planlarımızı gerçekleştirebilirsek gelecek sezon TBL’ye yükseldiğimizde yapacağımız 1-2 ekleme ve 2 yabancı takviyesi ile yine en üst seviyeye hazır bir ekip yaratmaya çalıştık. Bundan dolayı da kadromuzda hem tecrübeli isimler, hem henüz istedikleri çıkışı yapıp BSL’de boy gösterememiş oyuncular ve son olarak da 18-19 yaşındaki yetenekli genç oyuncular bulunuyor.

Nusret Yıldırım ve Ogün Sevinç gibi tecrübeli isimlerin yanında 2005 doğumlu Efe Aslantürk, 2004'lü Ahmet Kutay Güneş, 2003'lü Yavuz Selim Osmanlı ve Gökbay Gök gibi isimler de var. Bunların hepsi yetenekli ve oldukça genç oyuncular. Onlar iyi çalışacaklar, iyi konsantre olacaklar ve kendilerini bir an önce geliştirmeye ve üst seviyeler için hazırlamaya bakacaklar. Biz de onlara sezon boyunca düzenli olarak süre vermeye çalışacağız ve gelişimlerini gözlemleyeceğiz. Ama sonrasında kendi performansları ve iş ciddiyetleri bundan sonraki basketbol hayatlarını şekillendirecek.TB2L seviyesi bu genç oyuncularımız için geçiş senesi olarak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü diğer taraftan da sezon boyunca kaliteli bir kadroyla antrenman yaparak kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar.

TB2L oldukça agresif bir lig. Biz de antrenmanlardan başlayarak sertlik seviyemizi yukarı çekip maçlarda kadro kalitemizi bu sertlikle birlikte rakiplerimize kabul ettirebilmeliyiz. Çünkü özellikle hedefi yüksek olan takımlar için sadece yetenek veya kadro kalitesi hedefe ulaşmak için maalesef yeterli olmuyor. Birinci günden itibaren bu bilinçte olmamız ve mücadele gücümüzü arttırarak işimizi şansa bırakmamız gerekiyor.



Takımımız çalışmalarına Antalya’da başladı. Eylül başı itibarı ile de tam takım olarak devam edeceğiz. Ligimizin kasımın ilk haftasından sonra başlayacağını düşünürsek oldukça uzun bir çalışma ve hazırlanma zamanımız olacak. Çalışmalarımızı Nirvana Cosmopolitan Hotel’de mükemmel şartlarda sürdürüyoruz. Bu sezon boyunca da orada devam edeceğiz. Bu vesileyle hem bu mükemmel şartları sağlayan kulüp yönetimimize hem de bu süreçte bize her türlü desteği sağlayan Nirvana Cosmopolitan Hotel'in yönetimine çok teşekkür etmek isterim.

Kulübümüz, Ayos Sportif Yatırımlar A.Ş. kurulduktan sonra Antalyaspor ile bir isim anlaşması gerçekleştirdik. Dolayısı ile yolumuza “Ayos Antalyaspor” olarak devam edeceğiz. Antalyaspor, köklü ve güçlü bir spor kulübü olmasının yanı sıra aynı zamanda şehrin en önemli markası konumunda. Biz de bu işbirliğinden ötürü çok mutluyuz. Bu güç birliğinden ortaya çıkacak olan enerji bizi hedeflerimize götürmeye yetecektir diye düşünüyorum. Bu noktada hem Antalyaspor taraftarlarını hem de tüm Antalyalı basketbol severleri harika bir takım izlemek üzere sezon boyunca maçlarımıza beklediğimizi belirtmek isterim. Antalya’da uzun zamandır uykuda olan basketbolun artık Ayos Antalyaspor gibi iddialı bir takımla ve ateşli seyircisiyle birlikte geri gelme zamanının geldiğini düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum