Olimpiyat Elemeleri öncesi ilk provada galibiyet

A Erkek Basketbol Milli Takımımız, bu yıl Tokyo'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılmak için oynayacağı eleme maçları öncesindeki hazırlık karşılaşmasında Rusya'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti. Enerjisi Güzel Takım, mücadeleyi 80-62 kazandı.

Olimpiyat Elemeleri öncesi ilk provada galibiyet
18 Haziran 2021 - 21:25 - Güncelleme: 18 Haziran 2021 - 21:33
Tempolu başlayan maçta Milli Takımımız, hem hücumda hem de defansta istekli bir görüntü sergiledi. Rusya da aynı şekilde bir başlangıç yaptı. Ruslar, dış atışlarda bulduğu isabetler ile skorda üstünlük yakaladı ve 5 dakika sonunda 13-8 önde idi. Mola sonrasında rakibinin faul problemini hücumda değerlendiren ve Alperen Şengün ile boyalı alanda enerjisini kullanan Ay-Yıldızlılar, buna rağmen ilk 10 dakikayı 19-17 geride tamamladı. İkinci çeyrekte Rusya'nın hücumda etkisini arttırmasıyla aradaki fark 6 sayıya çıktı ve 2 dakika geçmeden Baş Antrenör Orhun Ene'den erken bir mola geldi. (17-23) Mola sonrasında yavaş yavaş temposunu yeniden yakalayan Enerjisi Güzel Takım, 5 dakikanın ardından 25-25'lik eşitliği sağladı. Daha sonra oyuna tekrardan giren Cedi Osman'ın hücumda devreye girmesi ile Türkiye, skorda 30-28 öne geçti. Ancak bu üstünlük uzun sürmedi; Rusya buna 3 sayılık basketle karşılık verdi. Her iki takımın da savunmada baskıya önem verdiği maçta, şutlardaki istediği isabeti bir türlü bulamayan Ay-Yıldızlılar, yeniden öne geçti ve devre arasında soyunma odasına 34-33 üstün gitti. 

Üçüncü çeyreğe 3 sayılık basketle başlayan Rusya karşısında 9-0'lık seri yakalayan Enerjisi Güzel Takım, farkı 7 sayıya çıkardı. (43-36) Öte yandan Ruslar, 3 buçuk dakika geçmeden faul haklarını doldurdu; fakat 3 sayılık basketlerle oyunun içinde kalmayı başardı. Türkiye, ilerleyen dakikalarda dış atışlardan isabetler buldu ve son 10 dakikaya 56-51 önde girdi. Dördüncü çeyreğe de iyi bir başlangıç yapan Ay-Yıldızlılar, farkı çift hanelere çıkardı. (61-51) İlerleyen dakikalarda arayı açaın Milliler, karşılaşmayı 80-62 kazandı. 

Türkiye'de Cedi Osman, 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 1 blokla öne çıkarken, Sertaç Şanlı ve Alperen Şengün 13'er, Melih Mahmutoğlu ve Şehmus Hazer 11'er sayı kaydetti. Rusya'da Timofey Mozgov ve Mikhail Kulagin 12'şer sayı ile oynadı. Türkiye ve Rusya, yarın saat 20.00'de bir hazırlık maçı daha yapacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum