Ay-Yıldızlılar sonunu getiremedi

A Kadın Basketbol Milli Takımımız, EuroBasket Women 2021 C Grubu'ndaki ikinci maçında Bosna Hersek'e

Ay-Yıldızlılar sonunu getiremedi
18 Haziran 2021 - 14:35 - Güncelleme: 18 Haziran 2021 - 14:48
Karşılaşma öncesinde, ilk 5'te yer alan Quanitra Hollingsworth, saatini bandajla sardı; fakat bu geçerli olmadı. Hollingsworth saatini çıkartmak zorunluluğundan dolayı soyunma odasına gitti ve Milliler maça pivot pozisyonunda İnci Güçlü ile başladı. 3 dakikalık bir süre geçtikten sonra oyunun ilk durduğu anda İnci-Hollingsworth değişikliği yapıldı. 

İki maç arasında dinlenme vakti az olan Ay-Yıldızlılar, maça istediği gibi başlayamadı. Basit top kayıpları yapan Türkiye karşısında Bosna-Hersek, 6 dakika dolmadan 10-2'lik bir seriye imza attı. Daha sonra aradaki fark çift hanelere çıktı ve Milli Takım Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'ndan mola geldi. (4-14, 3.25) Milliler, krizden Bahar Çağlar Ökten'in orta mesafeden art arda bulduğu basketlerle çıktı. Fakat Jonquel Jones'un son saniye basketi ile ilk 10 dakika Bosna-Hersek'in 17-8'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyrekte Boşnaklar Jonquel Jones'un 3 faul ile probleme girmesiyle aksaklıklar yaşamaya başladı. Buna rağmen Türkiye ufak bir hücum krizi yaşayıp 12 sayı farkla geriye düşse de, daha sonra Melis Gülcan'ın basketleriyle 6-0'lık bir seri yakaladı. Daha sonra Pelin Derya Bilgiç'ten 3 sayılık bir basket geldi ve 9-0'lık seri yakalayan Enerjisi Güzel Takım farkı 3 sayıya düşürdü. (19-22) Çeyreğin son dakikalarında hücum faul sorunlarına giren Bosna-Hersek karşısında oyunun kontrolünü eline geçiren Türkiye, bu durumu skora yansıttı ve 2 buçuk dakikadan az bir süre kala 22-22'lik eşitliği sağladı. Ancak eşitliği kendi lehine bozan Bosna-Hersek, devre arasında soyunma odasına 27-26 önde gitti.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK GÜZEL GEÇTİ AMA...

Üçüncü çeyreğe Melis Gülcan'ın basketiyle başlayan Türkiye, maçta 28-27 öne geçti. Daha sonra Melis'e Olcay Çakır Turgut ve Pelin Derya Bilgiç'ten de sayı katkıları geldi ve aradaki fark 7 sayıya kadar çıktı. (37-30) Oyunda ritmini bulan ve kontrolü eline geçiren Enerjisi Güzel Takım, son 10 dakikaya 44-38 önde girdi. Fakat Bosna-Hersek dördüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yaptı ve aradaki farkı 1 sayıya kadar indirdi. (44-43) Maalesef oyun kontrolünü yeniden eline alan Boşnaklar, 3 buçuk dakikada 15-0'lık seri yakaladı ve 9 sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (44-53) Maçın son 5 dakikası içinde geri dönüş çabasında olan Milliler, 40 dakika sonunda mücadeleden 64-54 mağlup ayrıldı. 

Gruptaki ikinci maçını da kaybeden Türkiye'de Melis Gülcan'ın 17 sayı ve 14 ribaundluk double double performansı, galibiyet için yeterli olmadı. 2'de 2 galibiyete imza atan Bosna-Hersek'te maçın en skorer ismi Jonquel Jones, 22 sayı ve 15 ribaund ile öne çıktı. 

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, gruptaki son maçında, yarın Belçika ile saat 16.00'da karşı karşıya gelecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum