Nilay Yiğit Kartaltepe | Yeni rota

Kadın Milli Takımlar ve Kadın Ligleri Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe, "Potanın Perileri ile ilk hedefimiz elemelerde gruptan çıkarak 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda boy göstermek. Şu anda tüm hedefimiz bu önemli turnuvaya katılabilecek sonuçları almak" diyor.

Nilay Yiğit Kartaltepe | Yeni rota
09 Kasım 2023 - 16:35 - Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 16:38
ECE ERGEZ

2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmak için Slovakya, İzlanda ve Romanya ile birlikte yer aldığımız gruptan birinci çıkmamız gerekiyor. İlk ayaktaki 2 maçımız Slovakya ve İzlanda karşısında. 

Slovakya ile kendi evimizde, İzmit’te oynayacağız. Seyircimiz önünde iyi bir basketbolla kazanıp EuroBasket 2025 elemelerine iyi başlamak ve turnuvaya gitme yolunda avantaj sağlamak istiyoruz. 

A Milli Takımımızın gelecek ve umut vadeden bir jenerasyonu var... Kadromuzun yavaş yavaş oluştuğunu ve oyuncularımızın tecrübelenmeye başladığını düşünüyorum  Bu da takımın bundan sonraki performanslarına olumlu yansıyacaktır diye umuyorum.

Kadın basketbolundaki kulüplerimiz, uzun yıllardır büyük yatırımlar yaparak, istikrarlı başarılar kazanıyorlar. Bu durum tabii ki bizleri de çok mutlu ediyor. Umarım bu yatırımlar artarak devam eder ve Türk oyuncularımızın da büyük katkılarıyla kulüplerimizin yanında A Milli Takım'a da yansıyacak başarılar elde ederiz. 

Türkiye Kadın Basketbol Süper Ligi, uzun yıllardır Avrupa basketbolunun en kaliteli ve prestijli liglerinin başında geliyor... Hem organizasyon hem de rekabet seviyesinin yüksekliğiyle doğru orantılı olarak ülkemize gelen yabancı oyuncu kalitesi de artıyor.

A Milli Takım herkes için çok kıymetli, milli formayı giyen sporcularımız ve bu bayrağa hizmet eden herkes bu bilinçte olmalı... Bu gururu, ayrıcalığı ve bunun yanında gelen sorumluluğun da bilincinde olmalı. Özetle ülkemizi, bayrağımızı layıkıyla temsil edecek kültürü yaratacak oyuncular yetiştirmek için çalışıyoruz. 

Yerli basketbolcuların kendi takımlarında aldıkları sorumluluk ve sonuca etki etme noktasındaki etkinliği çok önemli. Ayrıca oyuncularımız, fiziksel ve mental açıdan ne kadar sağlam olursa bu Türk Milli Takımı'nın başarısını doğrudan etkileyecektir.

Kadınlar Basketbol Ligleri Direktörlüğü görevime de gelirsek... Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 10 farklı takım ile birlikte milli takım formasını giydim. Bunun yanı sıra kulüplerdeki değerli yöneticilerle güzel iletişimde olmam da benim için avantaj oldu. Sağ olsunlar onların çok büyük desteklerini görüyorum. Ayrıca kadın basketboluna verdiği destekten dolayı Ribaund'a da teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum