Nilay Kartaltepe | Kalite

Kadın Milli Takımlar ve Kadın Ligleri Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe, "Kadın basketbol ligimiz uzun yıllardır Avrupa çapında çok saygı duyulan, tercih edilen bir lig... Yerli ve yabancı oyuncularımızın, antrenörlerimizin kalitesi, ligimize olan ilginin artmasında etken ediyor. Uluslararası arenada elde ettiğimiz başarıların da bunda büyük payı var" diyor.

Nilay Kartaltepe | Kalite
04 Ocak 2024 - 11:16 - Güncelleme: 05 Ocak 2024 - 21:44
HÜSEYİN DEMİR 
 
FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu'nda Slovakya, İzlanda, Romanya ile mücadele ediyoruz. İlk pencere maçlarında kendi evimizde Slovakya karşısında çok güzel bir oyun ile rakibimizi farklı mağlup ettik. İzlanda deplasmanında istediğimiz gibi oynamasak da sonunda kalitemizi ortaya koyup kazanmasını bildik. Grup’ta 2’de 2 yaparak 2025 Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefimizin ilk adımını başarıyla gerçekleştirdik.
 
Tek hedefimiz kalan maçların hepsini kazanıp Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etmek... Grupta avantajlı durumda olduğumuzu düşünüyorum. Slovakya'yı geçtiğimiz şampiyonada canımızı yakmıştı, biz kalite olarak grubumuzdaki tüm takımların üzerindeyiz ve bunu da hem skor hem seyir zevki olarak sahaya yansıtıyoruz. Grubumuzu lider tamamlayıp Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz.
 
A Milli Takım olarak ilk hedefimiz gruptan çıkarak EuroBasket'e katılmak. 2025 Avrupa Şampiyonası'nda alacağımız sonuçlarla beraber tüm Türkiye'nin keyif alacağı ve gurur duyarak izleyeceği bir turnuva geçirmeyi planlıyoruz. EuroBasket'ten sonraki hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda yer alabilmek.
 
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden takımlar uzun yıllardır Avrupa basketbolunda ciddi yatırımlar yaparak önemli başarılar elde ediyor. Bu durum elbette ki hepimizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Başarıların milli takımımıza yansımasını tabii ki hepimiz arzuluyoruz. Yerli oyuncularımızın takımlarında aldığı süre ve sorumluluklar önemli... Türk basketbolcular ne kadar fazla süre alırsa ve oyun içinde karar verici pozisyonlarda daha etkili olursa; bu onların milli takımımızdaki performanslarını da etkileyecektir. Oyuncularımızın fiziksel, mental olarak kuvvetli ve hazır olmaları milli takımdaki durumunu daha olumlu bir şekilde etkileyecektir. 
 
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde rekabet ve heyecan artıyor. Ligde birçok takım birbirini yenebilecek kapasitede... ING Kadınlar Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde de güzel ve çekişmeli maçları izleyeceğiz. Tek maç üzerinden ve eleme usulü oynanacağından her takımın bu kupaya uzanma ihtimali var. Keyifli ve çekişmeli karşılaşmalar izleyeceğiz, bizler de bu heyecan dolu maçları izlemek için can atıyoruz.
 
Kadın basketbol ligimiz uzun yıllardır Avrupa çapında çok saygı duyulan, tercih edilen bir lig... Yerli ve yabancı oyuncularımızın, antrenörlerimizin kalitesi, ligimize olan ilginin artmasında etken ediyor. Uluslararası arenada elde ettiğimiz başarıların da bunda büyük payı var. Bu sayede sponsorların, medyanın, sosyal mecraların etkin rol oynaması sektörümüzün büyümesine kaktı sağlıyor. 
 
Yerli oyuncuların ligdeki etkinliğinin artması sadece milli takımları değil kendi kulüplerine ve organizasyonlarına, onları takip edip rol model belirleyecek olan gençlerimize ve tüm paydaşların faydasına olacaktır. Bu durum ülke sporumuza ve kadın basketbolumuzun gelişmesine katkı sağlayacaktır.
 
Altyapı milli takım turnuvalarını izlediğimizde şunu görüyoruz... Sporcularımızın fiziksel ve mental olarak daha kuvvetli olmaları gerekiyor. Bu turnuvalarda alınan sonuçlar çok önemli olmakla beraber asıl mesajlar yukarıya sporcu yetiştirme noktasında ortak paydalarda buluşabilmek... Bunun sağlanması için de bütün paydaşlara çok önemli görevler düşüyor. Bunların başında en önemlisinin çocuklarımıza basketbolu sevdirebilmek olduğunu düşünüyorum. Basketbolun esasında bir oyun olduğu algısını ve keyifle eğlenerek bu işi yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ailelerin bilinçlendirilmesi; antrenörlerin, kondisyonerlerin hem fiziksel hem de mental anlamda altyapı sporcularımızla yakından ve sistemli bir program dahilinde ilgilenmeleri gerkiyor. 
 
Altyapılarla ilgili plan ve program içerisindeyiz. Önemli projelerimiz var. Türkiye'nin birçok şehrinde kulüplerle iletişim içindeyiz ama sezon içi biraz bunu yapmakta zorlanıyoruz yerel liglerimiz devam ediyor. Basketbolu ülkenin her yerine yaymak ve daha fazla sayıda kız çocuklarını basketbola kazandırmak için çalışıyoruz… Bu güzel röportaj için Ribaund Dergisi'ne teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum