NEF SÖYLEŞİLERİ | Yunus Emre Sonsırma

"Şanlı Galatasaray camiasının hedefi her zaman şampiyon olmak ve müzeye kupa götürmektir. Belki şu an bunu konuşmak için çok erken; ama benim hedeflerim arasında sarı kırmızılı forma ile Avrupa’da kupa kaldırmak var. Galatasaray NEF olarak umarım Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon istediğimiz hedefe ulaşırız. En büyük isteğim Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmak."

NEF SÖYLEŞİLERİ | Yunus Emre Sonsırma
02 Eylül 2022 - 16:25 - Güncelleme: 02 Eylül 2022 - 16:47
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR


 
- Son 3 yıl toplamda ise 5 sezon Karşıyaka formasını giydin. Oradan ayrılmak senin için ne kadar zor oldu? Karşıyaka sezonlarınla ilgili neler söylemek istersin?

 
- Evet toplam beş sezon Karşıyaka formasını giydim. Yeşil kırmızılılar ile güzel anılarım ve hatıralarım oldu. İzmir Karşıyaka’nın bende yeri hep güzel ve özel olmuştur. Karşıyaka’da ben üç kupa kazandım, hep güzel arkadaşlıklar dostluklar edindim. Pınar Karşıyaka ile güzel bir şekilde birbirimize veda ettik.
 
TEKLİF GELİNCE BİR AN BİLE DÜŞÜNMEDİM!
 
- Galatasaray NEF'ten teklif geldiğinde neler hissettin. Transfer sürecinden bahsedebilir misin?

 
- Açıkçası Galatasaray gibi büyük bir camianın benimle ilgilenmesi ve transfer teklifinde bulunması beni çok mutlu etti. Galatasaray NEF’ten ilk teklif geldiğinde heyecanlandım ve hemen kabul ettim. Her basketbolcunun hayallerinden biri sarı kırmızılı formayı giymektir. Böyle köklü ve büyük bir takımda yer almak beni onurlandırdı, burada olduğum için çok istekli ve heyecanlıyım. Umarım kendi adıma ve takım adına güzel bir sezon olur.
 
- 7 sene sonra bir İstanbul takımında forma giyeceksin. Kendini 7 sene önceki hâlinle  kıyaslayacak olursan ne söylemek istersin?
 
- Yedi yıl sonra İstanbul takımında oynamak benim için çok farklı bir hissiyat oluşturuyor. Doğma büyüme İstanbullu olduğum için burayı çok özlemişim. Özellikle, İzmir’den sonra tekrar İstanbul’a gelmek iyi hissettirdi. Tekrar İstanbul’da olduğum için mutluyum.
 
SARI KIRMIZLI FORMAYI GİYMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM
 
- Daha önce Galatasaray'a karşı birçok kez deplasmanda forma giydin. Bu sefer Galatasaray taraftarıyla bütünleşeceksin. Nasıl bir hissiyat olacak?

 
- Sarı kırmızılı formayı giymeyi sabırsızlıkla bekliyorum, büyük taraftarın yanında o coşkuyla oynamak en büyük hayallerimden birisiydi… Hayallerimi gerçekleştiriyorum, inşallah en yakın zamanda salonda taraftarlarımızla buluşarak büyük başarılara imza atarız.
 
- Takımın güçlü bir gard rotasyonu var; Dee Bost, Angola gibi şutu iyi isimler bulunuyor. Kadro kaliteniz ve sezon öncesi çalışmalarınız için neler söylersiniz?

 
- Kadromuz çok yetenekli oyunculardan oluşuyor, şutu iyi olan gardlar var. Şu an bazı oyuncular milli takımda EuroBasket turnuvasında mücadele edecek. Genel olarak kadromuzda; çok mücadeleci, potansiyeli olan basketbolcularımız yer alıyor. Sezon öncesi, antrenmanlarımız ve çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Kendimi çok iyi motive ederek sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorum.


 
TAKIM İÇERİSİNDE AİLE ORTAMI VAR
 
- Sezonu yeni açmış olsanız da çalışmalarınız şu an nasıl gidiyor? Özellikle takımdaşlık ve uyum hakkında neler söylemek istesin?

 
- Sezon öncesi, ilk başlangıç dönemine göre çok olumlu bir hava sezdim. Herkesin evinde hissettiği bir aile ortamı var. Kısa sürede takım içerisinde uyum ve adaptasyonumuz çok iyi seviyelere çıktı. Takımın kimyası ve uyumu açısından geleceğimizi çok iyi görüyorum.
 
- Takımda en iyi anlaştığın oyuncu veya oyuncular kim? 

 
- Mahir Ağva ile iki sene Karşıyaka’da beraber oynadım, Göksenin Köksal ile zaten daha önceden tanışıyordum. Takım içerisinde bütün arkadaşlarımla aram iyi… Herkesle diyalog ve iletişim hâlindeyim ama en çok Göksenin ve Mahir ile görüşüyorum.
 
- Koç Pistiolis ile Galatasaray NEF'in geçen sezonun sonlarında ciddi bir çıkış yakaladığını gördük. Özellikle hücum yönü yüksek ve şutör bir takım vardı. Yeni takımda yeni bir sisteme adapte olmak senin nasıl bir süreç olacak?
 
- Sezon öncesi bu yaz dönemleri, takımın birlikteliği ve beraberliği açısından çok önemli… Takımda sorun yaşayacağımı hiçbir şekilde düşünmüyorum. Geçen sezon; Galatasaray koç Andreas Pistiolis ile çok mücadeleci ve keyifli bir basketbol oynadı. Bu mücadeleci ve güzel basketbol benimde benimsediğim bir oyun anlayışını içeriyor.
 
O KUPAYI TÜRKİYE’YE GETİRMEK İSTİYORUZ
 
- İddialı bir Galatasaray ile bu sezon karşı karşıyayız. Hem takımın hem senin öncelikli hedeflerini öğrenebilir miyiz?

 
- Şanlı Galatasaray camiasının hedefi her zaman şampiyon olmak ve müzeye kupa götürmektir. Belki şu an bunu konuşmak için çok erken; ama benim hedeflerim arasında sarı kırmızılı forma ile Avrupa’da kupa kaldırmak var. Galatasaray NEF olarak umarım Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon istediğimiz hedefe ulaşırız. En büyük isteğim Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmak.
 
- 2 sezon önce Pınar Karşıyaka ile FIBA Şampiyonlar Ligi finali yaşamıştın, darısı Galatasaray NEF'le diyorsun yani...
 
- Evet dediğiniz gibi Karşıyaka ile Şampiyonlar Ligi'nde finalde kaybetmiştik ve sonu çok üzücü olmuştu. Şampiyonlar Ligi gerçekten zor turnuva birbirinden güçlü takımların yer aldığı mücadelelerin üst seviyelere çıktığı bir organizasyon… Umarım bu sezon Galatasaray ile istediğimiz sonuca ulaşarak Şampiyonlar Ligi Kupası'nı taraftarlarımızın önünde havaya kaldırırız.


 
HEM TÜRKİYE LİGİ HEM AVRUPA'YA DAMGA VURACAĞIZ
 
- ING Basketbol Süper Ligi'ne bakınca da, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'ten sonra Galatasaray NEF en kuvvetli üçüncü takım olarak gözüküyor. Son 3 sezonda da Fener-Efes final serisi var. Şu anki Galatasaray'ın buna son verme ihtimalini nasıl görüyorsun?

 
- Evet sizin de belirttiğiniz gibi ING Basketbol Süper Ligi’nde son üç sezondur Efes- Fener final serisi var artık Galatasaray olarak bu seriyi sonlandırmak istiyoruz. Galatasarayımız güçleniyor, tabii ki sadece kadro ile başarılar gelmiyor. Şampiyonluğa giden yolda birçok etken var; bunlardan en önemlisi de takımın kimyası ve uyumu... Takımımızın başarılı olması için çok çalışarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Oyuncular, antrenör ve ekip olarak inanarak söylüyorum: "Bu sezon Türkiye Ligi’nde ve Avrupa’da hedeflerimize ulaşmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz...’’
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu? 

- Kerem Tunçeri
- En beğendiğin koç? 
- Şu ana kadar çalıştığım tüm koçlar
- Birlikte oynadığın en iyi beş? 
- Bobby Dixon, Buğrahan Tuncer, Jon Diebler, Nusret Yıldırım, Raymar Morgan
- En zorlu deplasman? 
- Önceden Galatasaray'dı artık Karşıyaka! (Gülerek)
- İki kelime ile Galatasaray... 
- Çok büyük

YORUMLAR

  • 0 Yorum