NEF SÖYLEŞİLERİ | Sadık Emir Kabaca

"Bu sezon yaşanan Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne hiç hak etmediğimiz şekilde veda ettik. Yeni sezonda Galatasaray NEF olarak FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum."

NEF SÖYLEŞİLERİ | Sadık Emir Kabaca
02 Temmuz 2022 - 17:01 - Güncelleme: 02 Temmuz 2022 - 17:51
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN



- Geride bıraktığımız sezonu kendin ve Galatasaray NEF açısından nasıl değerlendirirsin?

- Aslında çok iyi performansla başlayamadığımız ING Basketbol Süper Ligi'nde çok inişli - çıkışlı grafik sergiledik. Bahane değil; ama pandemi ortamında çok büyük şanssızlıklar yaşadık. Covid vakalarına yaşanan sakatlıklar da eklenince sıkıntılar arttı. 

Fakat koç Andreas Pistiolis'in gelmesiyle Galatasaray NEF olarak büyük bir ivme yakaladık. Koçun bize iyi geldiğini söyleyebilirim. Onunla birlikte takım olarak özgüven kazandık. Takım olarak güvenimizi kaybettiğimiz bir dönem vardı Pistiolis, bu dönemde kritik bir rol oynayarak bize özgüven aşıladı. 

Play-off'larda da performansımız zirve yaptı. Yarı final oynadık, Anadolu Efes'e karşı oldukça çekişmeli geçen yarı final serisinde elendik. Fakat EuroLeague Şampiyonu Efes karşısında çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Umarım sonraki sezon daha da iyi işler yapabiliriz. Benim takımıma da kendime de güvenim tam... 



PISTIOLIS BANA ÖZGÜRLÜK VERDİ

- Koç Pistiolis'in takıma katkısını anlattın, peki kişisel olarak sana en büyük artısı ne oldu?


- Koç Andreas Pistiolis her şeyden önce bana özgürlük verdi ve güvendi. Ben de bu güven ortamında takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Sezonu bitirdiğimiz noktadan da mutluyum. Tabii ki daha iyisi olabilirdi; ama sahaya koyduğumuz mücadeleyi taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin gördüğünü düşünüyorum.

GELECEK YIL ÇOK DAHA ÜST DÜZEY OLACAĞIZ

- İyi başladığınız Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin sonunu getiremediniz. Gelecek sezon Avrupa'da neler yapacağınızı düşünüyorsunuz?


- İlk gruptan rahat şekilde çıkmayı başardık. İkinci grupta da çok güzel işler yapabilirdik. Yoğun maç takviminde artan Covid-19 vakalarının yanında yaşadığımız sakatlıklar belimizi büktü. Gerçekten çok şanssız bir döneme denk geldik ve çıkabileceğimiz bir gruptan çıkamadık. 

Fakat yeni sezon için şunu söylemeliyim ki, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan ilk Türk takımı biz olacağız. Bunu başarabileceğimizi biliyorum. Hem takımıma hem de kendime güveniyorum. 

- Gelecek sezon çok daha iddialı bir Sadık izleyeceğiz desene... 
 
- Gelecek sezon Avrupa'da büyük ses getireceğimize yürekten inanıyorum. Kadro kalitemiz gerçekten üst düzey ben de basketbolumun üzerine koyarak devam etmek istiyorum. Umarım gelecek yıl hem Avrupa'da hem de Türkiye'de çok daha güzel işler yapacağız. 

ERDEN AĞABEY HEP BİZİM YANIMIZDA
 
- NEF'in değerli sponsorluk desteği için neler söylersin?  

 
- Tabii ki bu sponsorluğun maddi boyutu da var; ama manevi olarak Erden Ağabey (Timur) bizim hep yanımızda. Her zaman bizlere destek oluyor. Yeri geldiğinde bizlerle birebir  konuşuyor, yeri geliyor tüm takımı yemeğe götürüyor... Onun desteğini hep hissediyoruz ona özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu desteğin devam etmesi bizler için çok önemli...

- Kendine idol olarak gördüğün bir isim var mı?
 
- Ben Barcelona'nın yıldızı Nikola Mirotic'i çok beğeniyorum. Onu idol olarak gördüğümü de söyleyebilirim. Mirotic'in oyun tarzını da gerçekten çok beğeniyorum. Tabii ki ben ona kıyasla kariyerimin henüz başında sayılırım... Ama kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmeyi amaçlıyorum. Elimden gelen çabayı sarf edeceğim...


ATAMAN'IN HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!

- A Milli Takım'a gelirsek... Ergin Ataman'ın gelişiyle orada da yeni bir dönem başladı. Ataman hedef olarak 'Avrupa Şampiyonluğu'nu gösterdi, senin düşüncelerin nelerdir?


- Ay yıldızlı formayı giymek benim için büyük mutluluk. Ayrıca Ergin Ataman gibi bir hoca ile çalışacağım için de mutluluğum artıyor. Türk Milli Takımı formasını giyerken elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
 
Ergin Ataman'ın Avrupa şampiyonluğu hedefine gelirsek bence bunu başarabilecek potansiyelimiz var. Takımımızda NBA ve EuroLeague'de çok iyi işler yapan basketbolcuların yanında ING Basketbol Süper Ligi'nde de ciddi süre alan oyuncular var. Basketbol şansı da yanımızda olursa Avrupa şampiyonluğu neden olmasın...

Dünya Kupası elemelerinde ise bilindiği üzere ilk gruptan çıkmayı başardık, yolun devamında da iyi işler yapıp Dünya Kupası'nda boy göstereceğimize inanıyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- Jason Tatum 
- Birlikte oynadığın en iyi 5?
- Dee Bost, Isaiah Canaan, Omar Prewitt, Kerry Blackshear, Emanuel Terry
- En zorlu deplasman?
- Gaziantep
- Tek kelime ile Milli Takım...
- Gurur
- Tek kelime ile Galatasaray NEF
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum