NEF SÖYLEŞİLERİ | Efe Vatan

"Geçen sezon Türk Telekom maçındaki smacım bir anda ve kendiliğinden gelişti. Yarı sahadan gelen ivmem ile birden yükseldim ve smacı vurdum. Poster smacının bile tam olarak nasıl olduğunu anlayamadım!"

NEF SÖYLEŞİLERİ | Efe Vatan
30 Eylül 2023 - 16:21 - Güncelleme: 30 Eylül 2023 - 16:25
HÜSEYİN DEMİR

Basketbol Gençler Ligi’nde 2022-2023 sezonu benim açımdan çok verimli geçti. Bu yıl da kısa sürede kendimi geliştirerek istediğim performansa ulaşmaya çalışıyorum. 

Galatasaray Nef'te A takım idmanlarında yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Üst seviyede basketbol oynanan takımımızdaki sertlik ve agresiflik düzeyi çok farklı olduğundan çok önemli tecrübe yaşıyorum.



Daha önce Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde ve Basketbol Gençler Ligi’nde mücadele ettim, her geçen gün kendi basketboluma değer katıyorum. Geçen yıl kendi açımdan başarılı bir sezonu geride bıraktığımı düşünüyorum.

Önümüzdeki sezon için de elimden gelenin en iyisini yapmak için hazırlanıyorum. Her gün çalışmaya devam ederek daha iyisini yapabileceğime inanıyorum. Geçen sezon takım olarak çok yetenekli oyuncularla mücadele ettik fakat Galatasaray Nef için çok başarılı bir yıl olmadı. Önümüzdeki sezon için hatalarımızdan ve eksiklerimizden ders çıkararak hazırlanıyoruz.

Antrenmanlarda gayret, emek ve özveriyle hareket ederek en iyi performansımı sahaya yansıtıyorum. Çok çalışıyorum. Bana şans verildiğinde de o fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.

Kariyer planlarımın en üst seviyesinde tabii ki her oyuncunun hayali olan NBA var. Bu, benim en büyük hedeflerim arasında yer alıyor ve amacımı gerçekleştirmenin hiç de kolay olmayacağının bilincindeyim. 

Türkiye Sigorta Süper Ligi’nde oynadıktan sonra kademe kademe yükselerek Avrupa’da EuroLeague macerasını yaşamak istiyorum. Sonrasında eğer istediğim hedefi gerçekleştirebilirsem belirttiğim gibi NBA’de oynamayı arzuluyorum.

Geçen sene Türk Telekom maçındaki smacım bir anda ve kendiliğinden gelişti. Yarı sahadan gelen ivmem ile birden yükseldim ve smacı vurdum. Poster smacını bile tam olarak nasıl olduğunu anlayamadım! 

Tabii ki genç bir oyuncu olarak bireysel çalışmalarıma ben de önem veriyorum. Sezon öncesi atletik performans antrenmanlarımla kuvvet kondisyon çalışmaları yapıyorum. Kuvvet antrenmanlarında ve top idmanlarında detaylara dikkat ediyorum. Özel antrenörler eşliğinde çalışarak yeni sezonda iddialı olmak istiyorum.

Basketbol zekâsı ile saha görüşü iyi olan oyuncuları rol model olarak benimsiyorum. Örnek aldığım basketbolcular arasında Luka Doncic ve Nikola Jokic gibi yıldızlar yer alıyor. Bu yaratıcı isimlerin oyun bilgilerine hayranım.

A takımda ağabeylerimiz ile aramızda gerçekten çok iyi bir iletişimimiz var. Bir hatamız veya eksiğimiz olduğu zaman hemen bize doğru olanı ve yapmamız gerekeni söylüyorlar. Genç oyuncuların gelişiminde tecrübeli oyuncuların çok desteği var. Mesela kaptanımız Göksenin Köksal beni kardeşi gibi sever. Örnek aldığım oyuncu olarak da Sadık Emir Kabaca'yı söyleyebilirim. Onunla bazı özelliklerimiz benzer ve onun oyun tarzını çok beğeniyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Luka Doncic
- En iyi ilk 5'in?
- Magic Johnson - Luka Doncic - Michael Jordan - Lebron James - Shaquille O’Neal
- Tek kelime ile Galatasaray NEF...
- Taraftar

YORUMLAR

  • 0 Yorum