NEF SÖYLEŞİLERİ | Dylan Ennis

"Bu yakaladığımız galibiyet serisi bize gerçekten çok iyi geldi, kendimize ve takımımıza olan güveni bir anda yukarı çıkardı. Artık böyle devam etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Kötü olduğumuz süreçte herkesin birbirini çok daha iyi tanıdığını söyleyebilirim. Bundan sonrasında daha az hatayla daha iyiye gideceğimize olan inancım tam. Artık bir sonraki maçımızı daha hevesli ve heyecanlı bir şekilde bekliyoruz."

NEF SÖYLEŞİLERİ | Dylan Ennis
08 Nisan 2023 - 17:06
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ


 
- Dylan Ennis'in yolu basketbolla nerede ve nasıl kesişti, kardeşin Tyler da ligimizde tanınan oyunculardan biri... Basketbola baslamanızda birbirinizi ne kadar etkilediniz?

 
- Ailem basketbolla hep ilgiliydi, babam Tony McIntyre basketbol koçuydu. Ben ve kardeşim Tyler onunla çalışarak basketbola başladık. Tüm aile basketbolu bu kadar sevip ilgiliyken biz de babamız sayesinde kendimizi basketbolun içinde bulduk. Altyapılarda babamızla çoğu kez birlikte çalıştık. Tüm çocukluğumuz boyunca birlikte oynadığımız için ister istemez birbirimizin oyununu da fazlasıyla etkiledik. Onunla oynamaktan gerçekten çok keyif alıyorum. 
 
- Daha önce Tyler ile birlikte oynadınız mı? Bu sene ikiniz de BSL'de mücadele ediyorsunuz, birbirinizin maçlarını izliyor musunuz? Buradaki iletişiminiz nasıl?

 
- Tyler benden 2 yaş küçük olsa da genelde altyapıda benimle aynı takımla yer alırdı ve dediğim gibi babam da bizim koçumuz olurdu. Bu şekilde küçük yaşlarda onunla çokca oynadım. Şimdi profesyonel kariyerimde de Tyler'la yine birlikte oynamayı çok isterim. Ama bunun bir gün olacağına inanıyorum. Rakip olursak takımlarımız için en iyini yapmaya çalışacağımızı ve ortaya güzel bir mücadele çıkaracağımızı biliyorum; ancak ben onunla aynı takımda oynamaktan yanayım!
 
Bu sene de elimizden geldiğince birbirimizin maçlarını izlemeye çalışıyoruz. Ona bu kadar yakın olmak ve ailemle Tyler'I izlemeye gitmek çok harika bir duygu. Bunu her zaman yapamazsak da her boş anımızda birbirimizin aklına geldiğimizi biliyoruz. Bu sene yakın olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz ve bu fırsatı elimizden geldiğince iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. 


 
TYLER'IN SÖYLEDİKLERİ TERCİHİMDE ETKİLİ OLDU
 
- Galatasaray NEF'e gelmeye nasıl karar verdin? Daha önce hiç mücadele etmediğin bir lig olan BSL hakkında Tyler'la da konuşabildiniz mi?

 
- Buraya gelmeye karar vermeden önce bu ligde daha önce oynadığı için Tyler ile konuştum. Onun söyledikleri karar aşamasındayken bana gerçekten çok yardımcı oldu. Gran Canaria'dan ayrıldıktan sonra menajerimle gelen teklifleri değerlendirirken Galatasaray NEF'ın büyük bir takım oluşu ve kaliteli kadrosu, bu kulübü tercih etmemde diğer önemli etkenlerdi. Bilirsiniz tarihi bir kulüpte oynama fırsatını her oyuncu yakalayamaz.
 
HEP DAHA FAZLASINI İSTERİM
 
- NCAA kariyerinden sonra rotayı Avrupa çevirdiğini görüyoruz. İspanya ve Sırbistan gibi Avrupa basketbolunun en önemli ülkelerinde oynamak senin için nasıl bir tecrübe oldu?

 
- Avrupa'da İspanya ve Sırbistan gibi önemli ülkelerde oynadım. Evet bahsettiğimiz yerler Avrupa basketbolu için çok önemli ülkeler. İlk Avrupa deneyimlerimi buralarda yaşamak tecrübe olarak bana çok şey kattı. Mesela Avrupa basketbolunda oyunda daha çok düşünmeniz gerekiyor. Ayrıca fiziksel olarak güçlü ve hızlı olmak zorundasınız. Her ülke deneyimimde kendime de küçük dersler çıkardım, o şekilde ilerleyince kendimi daha donanımlı bir oyuncu gibi hissediyorum. Bu sezon Galatasaray NEF'te oynarken bunu çok rahat hissettiğimi söyleyebilirim. Tabii ki henüz biten birşey yok, hep daha iyiyi yakalamaya devam edeceğim.

 

GALİBİYET SERİSİ BİZE İYİ GELDİ
 
- Sezon ortasında bir düşüş yakalayarak 7 maç üst üste sahadan mağlubiyetle ayrıldınız. Ancak zor zamanların birlikte üstesinden geldiğinizi söyleyebiliriz. Şu an baktığımızda oyununu oturtmaya başlamış ve bu kez galibiyet serisiyle moralleri yukarı çekmeye başlayan bir takım görüyoruz... Senin yorumun nedir? 

 
- Sahada kazanmak için elimizden geleni yapsak da kötü bir mağlubiyet serisine yakalandık. Böyle zamanlarda mental olarak diri kalmak kolay olmuyor. Kadroda yaşanılan değişikliklerde sonrası bilirsiniz bir alışma süreci ortaya çıkıyor. Bizde tam böyle bir sürecin içindeydik; ama neyseki sonunda aradığımız o kimyayı bulduk. Bu yakaladığımız galibiyet serisi bize gerçekten çok iyi geldi, kendimize ve takımımıza olan güveni bir anda yukarı çıkardı. Artık böyle devam etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. 
 
Kötü olduğumuz süreçte herkesin birbirini çok daha iyi tanıdığı söyleyebilirim. Bundan sonra daha az hatayla daha iyiye gideceğimize olan inancım tam. Artık bir sonraki maçımızı daha hevesli ve heyecanlı bir şekilde bekliyoruz. Çünkü her rakibe aynı ciddiyetle yaklaşıyoruz. Şu an maç maç düşünmeye odaklı olsak da play-off'a kalmak en büyük isteğimiz.
 
TARAFTARLARIMIZ BİR AN OLSUN SUSMUYOR... 
 
- Avrupa'daki pek çok önemli ligde forma giymiş bir oyuncu olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ile ilgili neler söylemek istersin?

 
- Türkiye Ligi'nin iyi olduğunu hep duymuştum; ama burada oynamak gerçekten çok daha iyiymiş. Çok yetenekli oyuncularla oynuyoruz. Aslında buraya gelirken kendimi fiizksel olarak çok çok iyi hissettiğim bir dönemdeydim. Bu, benim lige uyum sağlamamda çok yardımcı oldu. Ancak ona rağmen oyunun defansif kısmında biraz sorun yaşadım. İtiraf etmeliyim ki rakiplere iyi savunma yapmam biraz zamanımı aldı. 
 


- Taraftarınız bu ligdeki en iyilerin başında geliyor. İç sahada size verdikleri destekleri de görüyoruz. Böyle tribünlere sahip bir takımda oynamak nasıl bir duygu?
 
- Taraftarlarımız bizler için çok kıymetli. İç saha maçlarında salonu doldurup maç boyunca hiç susmadan bizleri desteklemeleri inanılmız! Gerçekten harika bir atmosfer oluyor. Skor olarak birbirine yakın giden mücadelelerde özellikle son çeyrekte böyle bir desteği arkanda hissetmek anlatılmayacak kadar kıymetli bir his. 
 
TİPLEME
- En iyi koç? 

- Babam Tony McIntyre
- En iyi oyuncu? 
- Kardeşim Tyler Ennis
- En iyi 5? 
- Tyler Eninis, Ben, James Faldine, Matisse Lasorte, Angelo Caloria
- En zorlu deplasmanlar?
-  Monaco ve Bursa
- Tek kelime ile Galatasaray NEF...
- Çılgın
 
DYLAN ENNIS
Doğum tarihi : 26 Aralık 1991
Doğum yeri: Toronto
Boyu: 1.88 m
Pozisyon: Gard

KARİYER
2017              Mega
2017-2018    Crvena zvezda
2018              Zaragoza
2018-2019    Andorra
2019             Monaco
2019-2021    Zaragoza
2021-2022    Gran Canaria
2022-            Galatasaray NEF

YORUMLAR

  • 0 Yorum