NBA'de tarihi final eşleşmesi: Lakers – Heat

İki takım ilk kez finalde karşılaşacak; ancak bu final serisi hepsinden farklı olacak.

NBA'de tarihi final eşleşmesi: Lakers – Heat
28 Eylül 2020 - 14:49 - Güncelleme: 28 Eylül 2020 - 15:00
NBA’de finalin adı belli oldu.

Batı Konferansı’nda Los Angeles Lakers, ilk turda Portland Trail Blazers’ı, konferans yarı finalinde Houston Rockets’ı ve konferans finalinde ise Denver Nuggets’ı 4-1’lik serilerle geçerek 10 yıl sonra adını finale yazdırdı. Doğu Konferansı’nda ise bir sürpriz çıktı; Miami Heat.
Normal Sezonu 5. sırada tamamlayan Heat, ilk turda Indiana Pacers’ı 4-0 ile süpürdü. Konferans yarı finalinde lider Milwaukee Bucks ile eşleşen Florida ekibi, Zorlu rakibine karşı oynadığı muazzam basketbolla, seriyi 4-1 ile geçti. Konferans finalinde de Boston Celtics’i 4-2 ile eleyen Miami Heat 6 yıl sonra ilk kez finale
kaldı.

LEBRON ESKİ TAKIMINA KARŞI



Lakers ve Heat arasında oynanacak final serisinde, hiç şüphesiz ki en çok konuşulan isim LeBron James olacak. Lakers’taki ikinci sezonunu geçiren Kral, 2010’ların başında Miami Heat ile 4 final serisinde 2 kez mutlu sona ulaştı. 2012 yılında Oklahoma City Thunder’ı, 2013 yılında da San Antonio Spurs’ü geride bırakan Heat, 2011 yılında Dallas Mavericks’e ve 2014 yılında Spurs engelini aşamamıştı.

SPOLESTRA İÇİN BÜYÜK SINAV



Heat’in 2010’lu yılların başlarında LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh ile fırtına estirdiği dönemde de takımın başantrenörü olan Erik Spolestra, ilk kez büyük yıldızları olmadan bir final serisinde takımın başında olacak. Takımın en tecrübeli isimleri Jimmy Butler ve Andre Igoudala olmasına karşın, bu iki ismin ne LeBron James ne de Anthony Davis seviyesinde olduklarını söyleyemeyiz. Igoudala, Golden State Warriors’ın Cleveland Cavaliers’ı geçip NBA şampiyonu olduğu 2015 Final Serisi’nde, LeBron James’e karşı gösterdiği performansla en değerli oyuncu olmuştu. Bu iki tecrübeli ismin yanında, Bam Adebayo, Duncan Robinson, Tyler Herro gibi genç yetenekler, Miami Heat’i bu noktaya taşıdılar. Sloven gard Goran Dragic ise, her ne kadar Avrupa’da ve NBA’de bir tecrübe sahibi olsa da, bu ortamı ilk kez yaşayacak.

SERİNİN BELLİ OLAN KAZANANI: DION WAITERS



Los Angeles Lakers – Miami Heat serisinden en karlı çıkacak isim Dion Waiters olacak. Şu an Lakers forması giyen Waiters, sezon başında Miami’de oynamıştı. Bu nedenle hangi takım şampiyon olursa olsun; iki takımın da bir parçası olduğu için kazanan takımın yüzüğünü alacak.

Fotoğraflar: Los Angeles Lakers ve Miami Heat

YORUMLAR

  • 0 Yorum