Muratcan Güler | Tam zamanı

"A Milli Erkek Takımımızın Olimpiyatlar’da yer almasını uzun yıllardır hedefliyoruz. FIBA tarafından bu sene ilk kez düzenlenecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda başarılı olarak olimpik hedefimize adım adım ilerlemek istiyoruz."

Muratcan Güler | Tam zamanı
30 Haziran 2023 - 21:16 - Güncelleme: 30 Haziran 2023 - 21:35
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

Sezon boyunca Ergin Abi (Ataman) ve tüm ekibimizle istişare ederek tüm oyuncuları gözlemlemeye çalışıyoruz. Ergin Abi’nin takımın başantrenörlüğüne gelmesiyle kemikleşen bir kadroya sahibiz. Buraya yeni isimleri de eklemeye çalışıyoruz. Örneğin Berke Büyüktuncel, geçtiğimiz sene 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performansla A Milli Takıma kadar yükseldi. Berke gibi genç oyuncuları takıma kazandırabilmeyi gerçekten önemsiyoruz.

Oyuncu havuzumuz, özellikle bu seneki 'U19 Dünya Şampiyonası'na katılacak kadromuzla beraber, ilerleyen yıllarda daha da genişleyecek. O zaman bizlerin görevi daha da zorlaşacak.

NBA, EuroLeague, Avrupa ligleri ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) forma giyen oyuncularımız var. Bu anlamda karar vermek her zaman çok kolay olmuyor. Sezon boyunca performansını ve gelişimini takip ettiğimiz birçok oyuncu oluyor. 

Yapılan eleştirileri normal karşılıyorum. A Milli Takımımızı bu sayede daha ileriye taşıyacağız. Biz burada 90 milyonun desteklediği bir takımdan söz ediyoruz. Ancak dediğim gibi tüm ekip kadro tercihleri üzerine çok titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Sadece BSL ile sınırlı olmadan gelişim gösteren her oyuncu milli formanın sahibi oluyor. Örneğin Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) gösterdiği performansla BSL'de yer edinen ve gelişimini sürdürmeye devam eden Erkan (Yılmaz) son olarak Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığımız Letonya ve Belçika maçlarının kadrosunda yer alarak bize önemli katkılar verdi. Onun gelişiminin her oyuncuya örnek olması gerekiyor. 

Misli.com TBL'de Avupa’da sıralamaya girebilecek kadar kaliteli bir basketbol oynanıyor. Elbette fırsat buldukça karşılaşmaları takip ediyoruz. Bu sene Çağdaş Bodrum Spor başantrenörü olarak şampiyonluğa ulaşan A Milli Takım yardımcı antrenörlerimizden Ender Arslan’ı da tebrik etmek istiyorum. 

Erkan’a ek olarak yine milli takım oyuncularımızdan Buğrahan Tuncer de bildiğiniz gibi Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nden Anadolu Efes’e transfer oldu ve uzun yıllardır milli formayı terletiyor. 

Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası bu sene FIBA tarafından ilk kez düzenleniyor. Organizasyonun Türkiye’de, kendi taraftarımız önünde oynanması yolunda FIBA ile istişarelerimiz oldu. Nihayetinde de grup karşılaşmaları ve final etabını İstanbul’a getirmeyi başardık. 

Bizim bu aşamada rakip seçmek gibi bir düşüncemiz yok. Elbette bu bir ön eleme turnuvası olmasına rağmen oldukça saygın takımlar yer alıyor. Biz dolu tribünlere karşı Sinan Erdem Spor Salonu’nda çıkacağımız her maçı kazanarak bu aşamadan başarıyla ayrılmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda tüm Türk halkını 12-20 Ağustos tarihlerinde salona davet ediyoruz.

Tecrübeli ve genç oyunculardan kurulu oldukça potansiyelli ve geniş bir kadromuz bulunuyor. Bu jenerasyonun milli takım forması altında önemli başarılar kazanabileceğini düşünüyorum. NBA,  EuroLeague ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde forma giyen oyuncularımızla Avrupa Şampiyonası öncesinde önemli bir heyecan yaratmayı başardık. Son 16 turunda Berlin’de oynadığımız Fransa maçında sahaya karakter koyduk. Dediğim gibi değerli bir oyuncu havuzuna sahibiz. 

Kendi adıma konuşacak olursam da basketbol kariyerimin ardından milli takım menajeri olarak ülkemi temsil ettiğim için çok gururluyum. Zaten sporculuk kariyerimin ardından da hep bu işin yönetim tarafında olmak istedim. Bu bağlamda oyuncularla da aramızda iyi bir iletişimimiz var.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezonun tamamlanmasıyla birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. Hazırlıklarımızı mümkün olduğunca sakatlıksız ve tam kadro olarak tamamlamak niyetindeyiz. Takvimimizde İtalya’nın Bormio bölgesinde yapacağımız bir kamp çalışmamız bulunuyor. İstanbul’da da turnuva öncesinde hazırlık maçları oynayacağız. Teknik ekibimizle birlikte planlamalarımızı gerçekleştiriyoruz.

A Erkek Milli Takımımızın Olimpiyatlar’da yer almasını uzun yıllardır hedefliyoruz. FIBA tarafından bu sene ilk kez düzenlenecek Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda başarılı olarak olimpik hedefe adım adım ilerlemek istiyoruz. İlk hedefimiz Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda ilk sırayı alarak elemeler için bilet almak olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum