Mucizenin Adı: Darüşşafaka

Temsilcimiz, final serisinde Lokomotiv Kuban'ı geçerek mutlu sona ulaşmıştı.

Mucizenin Adı: Darüşşafaka
13 Nisan 2020 - 15:33 - Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 16:19
Yaptığı yatırımlar doğrultusunda, önceki 2 sezonda THY EuroLeague'de mücadele eden, 2016-2017 sezonunda çeyrek finale kalma başarısı gösteren Darüşşafaka, kurallar gereği 20187-2018 sezonunda 7DAYS EuroCup'a katıldı. Daçka'nın EuroLeague'e geri dönmesi için şampiyonluk şarttı.


Howard Sant-Roos (MoraBanc Andorra deplasmanından) 

Başantrenör David Blatt yönetiminde, EuroCup'ta şampiyonluğu hedefleyen Darüşşafaka, yabancı oyuncularından sadece Scottie Wilbekin'i takımda tuttu. Kara Panterler, gerek yerli rotasyonda, gerekse yabancı rotasyonda başarıya aç, genç oyuncuları kadrosuna kattı. 

A Grubu'nda UNICS Kazan, MoraBanc Andorra, Fiat Torino, Cedevita Zagreb ve Levallois Metropolitans ile mücadele eden Darüşşafaka, 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider olarak Top 16'ya kaldı.

İkinci grup aşamasında EuroCup kupasını daha önce ülkemize getiren Galatasaray, Herbalife Gran Canaria ve Alba Berlin ile mücadele eden Daçka, 6 maçta 5 galibiyet elde etti ve yine lider olarak adını Play-off'a yazdırdı. Bu aşamada, Gran Canaria deplasmanında aldığı mağlubiyet, temsilcimizin son mağlubiyeti olacaktı.

Çeyrek final serisinde Buducnost Voli Podgorica ile eşleşen Darüşşafaka, İstanbul'da oynanan serinin ilk maçını 57-54; Karadağ'daki ikinci maçı 78-71 kazanarak yarı finale kaldı. Kara Panterler, güçlü rakiplerine karşı mucizelere imza atmaya hazırdı.


Stanton Kidd (Fotoğraf: Darüşşafaka)

Yarı final serisinde Bayern Münih ile eşleşen Daçka, serinin ilk maçında unutulmayacak bir maça imza attı. Volkswagen Arena'daki mücadelenin ilk yarısında 47-30 geride olan temsilcimiz, Doğuş Özdemiroğlu'nun inanılmaz savunma katkısı ve art arda gelen üçlüklerle toparlanmış ve maça ortak olmuştu. Son hücumda 74-73 geride olan Darüşşafaka, Stanton Kidd'in bitime 4 salise kala attığı üçlükle 76-74'lük galibiyete uzanırken, Almanya'daki ikinci maçı da 87-83 kazandı ve finale kaldı.


Doğuş Özdemiroğlu (Fotoğraf: Darüşşafaka)

Kara Panterler'in final serisindeki rakibi, turnuva boyunca hiç yenilmeyen Lokomotiv Kuban'dı. Saha avantajı Rusya temsilcisinde olduğu için ilk maç deplasmanda oynandı. Maçın önemli bir bölümünde Loko'nun üstünlüğü vardı. Ancak pes etmeyen kimliğiyle dikkat çeken Darüşşafaka, bu maçta da inanılmaz bir mucizeye imza attı; en iyi senaryoyu yazdı.

2017-2018 7DAYS EuroCup MVP'si Scottie Wilbekin

Bitime 11 saniye kala 3 sayı farkla geride olan Daçka savunmadaydı. Maçı uzatmak için en makul durum, bir oyuncunun topu çalması ve sonra da 3 sayılık basketin atılmasıydı; öyle oldu. Top kenardan çıkarılırken Howard Sant-Roos araya girdi ve topu 3 sayı çizgisi gerisindeki Scottie Wilbekin ile buluşturdu. Wilbekin de 3 sayılık basketi gönderdi ve skoru 72-72'ye getirdi. Uzatmaya giden karşılaşma, 81-78 Daçka'nın galibiyetiyle tamamlandı ve saha avantajı temsilcimize geçti.



Serinin ilkinci maçında Volkswagen Arena tıklım tıklım doluydu. Yine çekişmeli bir maçtı ama özgüveni tavan yapan Darüşşafaka, Lokomotiv Kuban'ı 67-59 mağlup etti. Hiç yenilmeyen Rusya temsilcisini 2-0 ile süpüren Daçka, EuroCup'ta kupayı kaldıran takım oldu. Şampiyonluk maçında 28 sayı kaydeden Scottie Wilbekin, normal sezonun MVP'si olduktan sonra Final Serisi'nin de MVP'si oldu. 

Darüşşafaka'nın şampiyonluk maçı: 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum