Misli.com TBL Röportajları | Samsunspor

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda konuğumuz Samsunspor oldu. Karadeniz ekibinin başarılı oyuncusu Mert Gizir ile genel menajer Emre Ekim içini Ribaund okurlarına döktü...

Misli.com TBL Röportajları | Samsunspor
03 Aralık 2021 - 11:59 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 12:39
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ


 
YÜKSELEN DEĞER
MERT GİZİR
SAMSUNSPOR LOGOSU

 
"Ligimize sponsor olan misli.com sayesinde zaten keyifli olan TBL, daha çekişmeli ve göz önünde olan bir lig haline geldi. Maçların ulusal kanalda yayınlanmasıyla hem ülkemizdeki insanlar basketbolu daha çok takip etmeye başladı hem de bu ligdeki oyuncuların kendilerini tanıtma ve gösterme şansı arttı."
 
ECE ERGEZ
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ndeki (TBL) rekabet düzeyi çok yüksek. Bu ligde herkes herkesi yenebilecek düzeyde. En yakın örneğini geçen seneden verebilirim. Bornova Belediyesi olarak ligin ilk yarısını 2. sırada bitirdik; fakat ikinci yarı play-off’un dışında kaldık. Her maç çok zorlu geçiyor.
 
Yerli oyuncular misli.com TBL’de eskiye göre daha çok söz sahibi olmaya başladı. Lige çıkma adayı olan takımlar eskiden ilk olarak iyi yabancı transferleri yapıyorlardı; artık yabancı transferinden önce yerli oyuncu transferlerini yapıyorlar. Her geçen gün ligin kalitesi artmaya devam ediyor. Umarım böyle devam eder.
 
Samsunspor’da takım ortamı çok güzel. Uzun süredir beraber oynuyormuşuz gibi hissediyorum. Çok kısa zamanda birbirimize alıştık. Bunda herkesin yaşlarının birbirine yakın olmasının da çok büyük etkisi var. Burada olmaktan ve buradaki herkesi tanımaktan çok mutluyum.
 
Takımdaki tüm oyuncular basketbol kariyerlerinde çok daha ilerileri daha iyi seviyeleri hedefleyen oyuncular, bundan dolayı çok hırslı oynuyoruz ve pes etmiyoruz. Takımdaki herkesin kanıtlamak istediği bir şeyler var. 
 
Bazıları ilk defa bu ligde oynuyor, bazıları daha önce istedikleri süreleri alamamış. Fakat bu sene hepimiz hedeflerimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz ve saha içinde pes etmeden oynuyoruz.
 
Misli.com TBL ve ING Basketbol Süper Ligi (BSL) arasında ki en büyük farkın yabancı sayısı olduğunu düşünüyorum. Misli.com TBL daha çok yerli oyuncuların sorumluluk aldığı söz sahibi olduğu bir lig; fakat BSL'nin yabancı oyuncuların daha çok söz sahibi olduğu ve az Türk rotasyonuyla oynanan bir lig olduğunu düşünüyorum.
 
Pandemi döneminden önce dolu salonda oynuyorduk, seyirci desteği çok fazlaydı. Pandemi döneminde bir dönem hiç seyirci olmaması parkede benim çok zordu. Hastalık sonrası sahalara dönüş ve tekrar forma girme süreci beni bu anlamda çok zorlamıştı.
 
Salon kapılarının son gelişmeyle birlikte seyircilerimize yüzde 100 doluluk oranıyla açılması bizim için gerçekten çok önemli bir gelişme oldu. Seyirci desteğinin, başarıda en büyük paydaya sahip olduğunu düşünüyorum. Onların bizimle birlikte olduğunu bilmek, bizim yanımızda olduklarını hissetmek her zaman ayrı bir güç veriyor. Umarım sezon sonuna kadar dolu salonda seyircimizin desteğiyle çıkarız sahaya.
 
Takımda kimseyi diğerinden ayıramam. En küçüğünden en büyüğüne herkesle çok iyi anlaşıyorum ve her birini tanıdığım için gerçekten çok mutluyum.
 
Oyun stilimi benzettiğim diyemem; ama en beğendiğim ve izlemekten çok keyif aldığım oyuncu olarak Luka Doncic'i diyebilirim.
 
Misli.com TBL ile ilgili yapılan tüm iletişim çalışmaları, ayrı ayrı ligin değerini yükseltiyor. Ligimize sponsor olan misli.com sayesinde zaten keyifli olan ligimiz, daha çekişmeli ve göz önünde olan bir lig haline geldi. 
 
Maçların ulusal kanalda yayınlanmasıyla hem ülkemizdeki insanlar basketbolu daha çok takip etmeye başladı hem de bu ligdeki oyuncuların kendilerini tanıtma ve gösterme şansı arttı.
 
Bu lige kattıklarınız için, ligin kalitesini yükseltenlerden biri olduğunuz için ve bana düşüncelerimi paylaşma fırsatı verdiğiniz için size ve ekibinize çok teşekkür ederim. Bu lig için çalışmaya devam...
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Kariyerim de buralara gelmemi sağlayan ve üzerimde çok büyük payı olan Ahmet Gürgen
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Ahmet Fatih Cantitiz
- En iyi ilk 5’iniz?
- JJ Fraizer, Gökhan Aydın, Burak Eşlik, Mert Ali Sert, Jalone Friday
- En zorlu deplasman? 
- Ligdeki ilk mağlubiyeti Manisa deplasmanında aldığımız için Manisa
- Tek kelime ile Samsunspor..
- Atatürk (armasında Atatürk bulunduran tek takımız )

 
YOLUMUZ UZUN
EMRE EKİM
SAMSUNSPOR GENEL MENAJERİ 
 

"Aldığımız oyuncuların hepsi hem kimyamıza hem de Samsunspor’un karakterine uygun. Misli.com TBL'De şimdilik her şey istediğimiz gibi gidiyor; ama tabii ki daha sezonun başındayız. Daha çok yolumuz var."
 
Geçtiğimiz sene Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yönetimimizle yeni bir yapılanmaya gittik. Aslında sezon başı birinci hedefimiz ING Basketbol Süper Ligi değildi, sürdürülebilir bir yapı kurmaktı. İşler iyi gidince 'neden olmasın' dedik. Sakatlıklar yaşamasaydık bana göre şu an Süper Lig'deydik.
 
Geçtiğimiz sezon tüm oyuncularımızın değeri çok yükseldi. Bu da bizim ne kadar doğru tercihler yaptığımızı gösteriyor. Yabancı basketbolcularımız da bu sene Avrupa kupası oynayan takımlara transfer oldu.
 
Samsun’da basketbol çok seviliyor. Bu doğrultuda iki sezondur hem A takım olarak hem de altyapıda güzel işler yapıyoruz. Geçen sezon bütçemize uygun iyi bir kadro kurduk ve ilk senemize rağmen -bütçemize göre- geçen senenin en başarılı takımıydık. 
 
Bu sezon geriye yalnızca iki oyuncumuz kaldı. Yine İlker Salman Hocamızla tekrar anlaşarak bu sene de aynı yapıyı devam ettirdik.
 
Aldığımız oyuncuların hepsi hem kimyamıza hem de Samsunspor’un karakterine uygun oyuncular. Şimdilik her şey istediğimiz gibi; ama tabii ki daha sezonun başındayız. Daha çok yolumuz var.
 
Böyle bir camiada çalışmak doğduğum, büyüdüğüm şehrin takımına hizmet etmek beni tabii ki daha da motive ediyor. Taraftarımız çok heyecanlı ve duygularını çok derin yaşıyorlar. Amacımız kulüp olarak onları mutlu etmenin yanında, hem organizasyonu yukarı taşımak hem de sportif başarı sağlamak.
 
Misli.com TBL her geçen sene rekabet seviyesi olarak ileriye gidiyor. Bu ligde daha çok Türk oyuncunun oynaması ve gelişimlerini görmek güzel. Süper Lig'de oynayabilecek oyuncular oldukça fazla, yeter ki hem mental hem de fiziksel olarak hazır duruma gelsinler. 
 
Eskiden yabancı oyuncu kalitesi bence daha iyiydi. Ekonomik kriz biraz yabancı transferlerini zorlaştırıyor. İyi tercih yapan kulüpler bir adım öne çıkıyor.
 
Maçların hem YouTube‘dan hem de TRT Spor Yıldız’dan verilmesi de ligin değerini artırdı. İsim sponsorluğu olsun takımların bulduğu sponsorluklar olsun çok arttı. Bence her geçen sene daha da iyiye gidecek.
 
Bizim bu seneki bütçemiz aşağı yukarı geçen seneyle aynı. Sezon başında bütçesi yüksek takımların yanında favori değildik. Sezon başlangıcı istediğimiz gibi iyi başladık. Ama daha sezonun başı ve bunun bilincindeyiz. Biz sürece hep maç maç hatta gün gün bakıyoruz. İyi çalışmaya devam edip Samsunspor camiasını mutlu etmek istiyoruz. Her şeyin hayırlısı...
 
Ben 2 sene Süper Lig'de genel menajerlik yaptıktan sonra son 3 sezondur misli.com TBL'de çalışıyorum. Misli.com TBL'de ilk başladığımda lig toplantılarında konuştuğumuz konularla şu an konuştuğumuz konulara bakıyorum da çok yol almışız. 
 
Federasyonla birlikte biz kulüpler gelişmek için ortaklaşa çok çalıştık. Misli.com'un isim sponsorluğu da gelinen son nokta oldu. Misli.com'a ne kadar teşekkür etsek az. Bizlere düşen sponsorları mutlu etmek. Onları ne kadar mutlu edersek, sponsorluklar artarak devam eder.
 
Bu ligi takip edenler biliyordur bütçesi yüksek olan 3-4 kulüp var. Ama misli.com TBL her zaman sürprize açık bir lig ve sezon içindeki takviyelerle de favoriler değişkenlik gösterebiliyor. Fakat şunu söyleyebilirim biz bu süreçte sonuna kadar olayın içinde kalmaya devam edeceğiz.
 
Yüzde 100 seyirci doluluk kararı hepimizi çok mutlu etti. Taraftarla oynamayı çok özlemişiz. Maçlar dolu tribünle çok daha güzel ve heyecanlı oluyor. Maçlarımızdaki seyirci sayısı her geçen hafta artıyor. Taraftarımızın takıma desteği ve ilgisinden çok memnunuz. Bu desteğin her geçen hafta artarak devam edeceğine eminim.
 
Biz Karadeniz bölgesini misli.com TBL’de temsil eden tek takımız. Karadeniz’de basketbolun daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Samsun’da Karadeniz‘in en büyük şehri ve merkezinde. Biz de bunun bilinciyle hem yönetimimiz hem de teknik ekip iyi çalışıyoruz. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- İlker Salman
- En beğendiğiniz oyuncu?
Türk oyuncular arasında çok büyük fark görmüyorum. Mental ve fiziksel olarak hazır olanlar ön plana çıkıyor.
- En iyi ilk 5'iniz?
-JJ Fraizer, Jalone Friday, Mert Gizir, Mert Ali Sert, Gökhan Aydın
- En zorlu deplasman?
- Samsun (Gülerek)
- İki kelime ile Samsunspor..
- Atatürk’lü arma

YORUMLAR

  • 0 Yorum