Misli.com TBL Röportajları | OGM Ormanspor

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ayki konuklarımız OGM Ormanspor'dan Sedat Ali Karagülle ile başantrenör Volkan Başaran oldu.

Misli.com TBL Röportajları | OGM Ormanspor
02 Mayıs 2022 - 12:59 - Güncelleme: 02 Mayıs 2022 - 13:49

RÖPORTAJ: ECE ERGEZ



SEDAT ALİ KARAGÜLLE
YETENEK


“Açıkçası savunma ya da hücumdan birini seçerek oyunumu kısıtlamıyorum; ritmimi yer yer savunmada buluyor olsam da sahanın iki yönünde de kendime güveniyorum. Şu an bu ligde, 'savunmada beni çok zorladı' diyebileceğim, sivrilen bir oyuncu görmüyorum.”

Ailem gereği spor hep hayatımdaydı. İlkokuldan itibaren sporun birçok dalıyla ilgilendim; bu sırada kurulan okul takımına sınıf öğretmenim Metin Çapkan'ın gözlemi sonucu dahil oldum ve basketbol; diğer spor dalları arasından benim için ön plana çıkmış oldu.
 
Lise eğitimim sırasında profesyonel basketbol oynamayı gelecek planlarım arasında görmediğimden bu spora ara vermiş, daha akademik bir kariyere odaklanmıştım. Lise üçüncü sınıfta aktif rol aldığım okul basketbol takımımın değerli antrenörü Atakan Yazıcı aracılığıyla bir sene sonra Ahmet Gürgen ile tanıştım. Görüşmelerimiz, Banvit'e giden yolu açmış oldu.
 
Daha önce bahsettiğim gibi, Banvit'e gelmeden önce basketbolda profesyonel bir kariyer düşünmemiştim. Bu yüzden, profesyonel kariyerimin başladığı yer olan Banvit, benim için hep özel kalacak... İlk adım için daha iyi bir organizasyon düşünemezdim. Banvit, Türkiye'nin çok çeşitli bölgelerinden gelen birçok yetenekli oyuncuya kapı açmış, kariyerlerindeki gelişim için önemli bir basamak oluşturmuştu. İşte bu sebeple, Türkiye'de eşi benzeri olmayan kaliteli bir basketbol okuluydu.
 
Şu an hangi lige bakarsanız Banvit çıkışlı çok değerli oyuncular göreceksinizdir. Bu yüzden böyle bir organizasyonun eksikliğini önümüzdeki beş-on yıl içerisinde daha çok hissedeceğimizi düşünüyorum. Kapanması ise her basketbolsever gibi benim için de üzücü olmuştu.
 
Beşiktaş'ta geçirdiğim sezon boyunca siyah beyazlılar bana önemli tecrübeler kazandırdı. Bunun yanı sıra, benim daha çok süre almaya ve sahanın farklı noktalarında kendimi geliştirmeye ihtiyacım olduğunu düşündüm. Bu doğrultuda, Ormanspor'da yer almanın iyi bir fırsat olduğu kararına vardım ve bu kararımdan çok memnunum.
 
Ormanspor'a geldiğim günden itibaren kendi performansımı günden güne ve maçtan maça geliştirmeye çalışıyorum. Karşılaşma sonraları performansımı değerlendirmek adına kendimi izlerken olabildiğince eleştirel yaklaşmaya çalışıyorum. Bu sayede, yeteneklerimi daha doğru ve etkili bir şekilde kullanmayı öğreniyorum. Bunun sonucu olarak performansımı bir adım öteye taşıdığımı hissediyorum.
 
Açıkçası savunma ya da hücumdan birini seçerek oyunumu kısıtlamıyorum; ritmimi yer yer savunmada buluyor olsam da sahanın iki yönünde de kendime güveniyorum. Şu an bu ligde, 'savunmada beni çok zorladı' diyebileceğim, sivrilen bir oyuncu görmüyorum.
 
Şu an gelecek ile ilgili çok uzun vadeli plan yapmaktan yana değilim. Günden güne oyunumu geliştirmeye odaklanmış durumdayım. Gelebileceğim en iyi nokta için çalışmaya devam ediyorum.
Misli.com ile gerçekleştirilen bu önemli isim sponsorluğu anlaşması için ben de çok mutluyum, umarım bunun yanı sıra Türk basketboluna daha birçok açıdan destek görebiliriz. Bunlara ek olarak, bu sezon haftada iki maçımızın TRT Spor Yıldız'da naklen yayınlanmış olması gerçekten çok kıymetli... Bizleri geniş kitleyle tanıştırmada önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden TV yayınlarını çok değerli buluyorum.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Volkan Başaran
- En zorlu deplasman? 
- Manisa
- Tek kelime ile Ormanspor...
- Aile
 

 
UYUM
VOLKAN BAŞARAN


“Misli.com TBL'de bir takımın şampiyon olması için iyi savunma yapması lazım. Biz puan sıralamasında hem aşağıdaki hem yukarıdaki takımlar karşısında çok değerli galibiyetler aldığımızdan dolayı sahada hiç çekincemiz yok. Her maça rakip fark etmeksizin aynı motivasyonla çıkıyoruz.”
 
Sezon planlamamızda Barış Erlim ve Alican Güney önemli bir yerdeydi. Ancak onların sezon başı yaşanan talihsiz sakatlıkları hepimizi üzdü. Bu durumda takviye yapmamız gerekti. Tam bu noktada karşımıza Sedat Ali Karagülle ile Fırat Töz fırsatı çıktı ve transferi bir hafta gibi kısa bir sürede bitirdik. Sürecin bu kadar kısa sürede tamamlanması kulübümüzün gücü, bize verdiği destek ve oyuncuların kulübe bakış açısı sayesinde oldu diyebilirim.
 
Bizim en büyük şansımız hem genç hem gelişime açık bir takım olmamız. Aynı zamanda birlik beraberliğin iyi olduğu ve idman yapmayı seven bir takımız. Barış ve Alican da bizden kopmuş değiller. Bizimle birlikte olmaya devam ediyorlar, pozitif desteklerini sezon başından beri hissediyoruz. Burada gerçekten hep birlikte güzel bir aile ortamı yakaladık.
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) sezon başındaki ilk hedefimiz genç ve mücadeleci bir takım yaratarak play-off’a kalmaktı. Biz aldığımız önemli galibiyetler sonrasında çıtayı biraz yukarı çıkarttık. Ama elimizden geldiğince mütevazı kalmaya devam ediyoruz. Benim takımıma söylediğim bir söz var, hedefi biz belirleyeceğiz. Hedefimiz şu an değişmedi, play-off amacıyla ilerliyoruz. Orada da herkesin korktuğu çekindiği bir takım olup gittiği yere kadar; elimizden gelen mücadeleyi göstermek istiyoruz.
 
Misli.com isim sponsorluğu anlaşması, ligin tanınması ve kulüplere sağlanan gelir anlamında çok önemli. Biz bu ligde çalışanlar olarak bu gelişmelerle; kendimizi daha değerli, daha kıymetli hissetmeye başladık. Umarım bu anlaşma başka sponsorluklara öncü olur.
 
Misli.com TBL'de bir takımın şampiyon olması için iyi savunma yapması lazım. Biz puan sıralamasında hem aşağıdaki hem yukarıdaki takımlar karşısında çok değerli galibiyetler aldığımız için sahada hiç çekincemiz yok. Her maça rakip fark etmeksizin aynı motivasyonla çıkıyoruz.
 
Sedat Ali Karagülle, çok düzgün karakterli bir oyuncu. İlk geldiğinde bizim sisteme ayak uydurmakta ilk maçlar zorlandı. Devamında o sisteme adapte olmaya başlayıp biz de ona o istediği alanı açınca güzel bir uyum yakalamış olduk. Bize hem hücum hem savunmada verdiği katkı çok kıymetli. Berkay Genç’le de aktif oyunculuk dönemimden tanışıyoruz. O zamanlar genç oyuncu olduğu için pek süre alamıyordu. Ama ben oyun stilini beğendiğim için ileride çalıştıracağım takıma almayı ilk düşündüğüm isimlerdendi. Şimdi de bize verdiği katkılarında dolayı çok memnunum.
 
Kerem Özel de ilk defa böyle bir sorumluk aldı ve bunun üstünden de çok iyi bir şekilde geldi. Kerem dışında ligde 1 numara olarak iyi diyebileceğim Arca Tülüoğlu ve Umut Geçen var. Amerikalı guard tercih etmeyecek koçlar için bu 3 oyuncu gerçekten güzel bir opsiyon oluyor. Bu 3 değerli oyuncudan birinin bizimle olması sahada bizlere büyük katkı veriyor.
Yiğit Baran Sarıkaya da özellikle Andy Ogide sakatlandığında bize saha içinde çok yardımcı oldu, Ogide'nin eksikliğini nerdeyse hiç hissettirmedi. Kendini geliştirmeye çok açık bir oyuncu. Bu 4 oyuncumuz gösterdikleri performansla dikkatleri çekseler de takımımdaki herkesin verdiği katkı benim için çok kıymetli. Başarının gelmesindeki en büyük etkeni yakaladığımız iyi uyuma bağlıyorum.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu? 

- Jason Kidd
- En beğendiğiniz koç? 
- Andrea Trinchieri
- En iyi ilk 5'iniz? 
- Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Kaya Peker
- En zorlu deplasmanlar? 
- Manisa, Gemlik
- Tek kelime ile Ormanspor? 
- Aile 


YORUMLAR

  • 0 Yorum