Milwaukee favori Brooklyn'i geride bıraktı

NBA’de Milwaukee Bucks, sezonun favorisi gösterilen Brooklyn Nets’i Doğu Konferansı Yarı Final Serisi’nin son maçında 115-111 yenerek 1 yıl aradan sonra konferans finaline yükseldi.

Milwaukee favori Brooklyn'i geride bıraktı
20 Haziran 2021 - 09:15
NBA’de Doğu Konferansı’nın ilk finalisti belli oldu.

Şampiyonluğun bir numaralı favorisi olarak gösterilen Brooklyn Nets, sahasında Milwaukee Bucks’ı konuk etti. Maça iyi başlayan Brooklyn, Kevin Durant önderliğinde iyi bir performans ortaya koydu ve devre arasında soyunma odasına 53-47 üstün gitti. Ancak üçüncü çeyrekten itibaren Bucks, Giannis Antetokounmpo ve Khris Middleton’ın takımı toparlamasıyla maça ağırlığını koymaya başladı. Kıran kırana geçen 48 dakikanın sonunda Milwaukee, skordaki üstünlüğünü koruyamadı. Kevin Durant’in dördüncü çeyreğin bitimine 1 saniye kala attığı basket, skorda dengeyi sağladı ve 109-109’luk beraberlikle karşılaşma uzatmaya gitti. Durant’in son saniyedeki basketi, 3 sayı çizgisi üzerinden olduğu için 2 sayı değeri kazandı. Nets, uzatmanın ilk basketini bulup 111-109 öne geçse de, son 1 dakika 12 saniyede 6 sayı bulan Milwauke Bucks, mücadeleyi 115-111 kazandı.

Seride 4-3’lük galibiyeti elde eden Bucks, 1 sezon sonra adını Doğu Konferansı Finali’ne yazdırdı. Wisconsin ekibinin Yunan yıldızı Giannis Antetokounmpo, 40 sayı, 13 ribaund ve 5 asistle maça damgasını vururken, NBA’de bir Playoff 7. maç galibiyetinde 40 sayı-10 ribaund-5 asist barajına ulaşan ilk oyuncu oldu. Brooklyn Nets’te Kevin Durant, kaydettiği 48 sayıyla bir Playoff 7. maçında en çok sayı atan oyuncu unvanını alsa da, takımının sezonu bu noktada tamamlamasına engel olamadı.

Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı Final Serisi’nde Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks serisinin galibi ile karşı karşıya gelecek.


Fotoğraf: Milwaukee Bucks

YORUMLAR

  • 0 Yorum