Milliler Letonya'yı geçemedi

Milliler Letonya'yı geçemedi
24 Şubat 2023 - 22:19
2023 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu mücadelesinde grupta çıkma şansı kalmayan A Milli Takımımız Bursa’daki mücadelede gruptan çıkmayı garantileyen Letonya’ya direnemedi ve sahadan 74-83 mağlup ayrıldı.
Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle saha içindeki tüm görseller siyah renkli idi ve Millilerimiz de karşılaşmaya siyah formayla çıktı. Millilerimizi maçta yalnız bırakmayan Bursa seyircisi salonu tamamen doldurarak müthiş bir atmosfer yarattılar. 

Boyalı alandan bulduğumuz sayılara Yiğitcan’ın bir ve Onuralp’in iki üçlüğü eklenince 6 dakika geride kalırken skoru 15-10’a getirdik. Pasecniks’in sayılarıyla maça başlayan Letonya’da ise kenardan gelen Zagars’ın üç üçlüğü ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru eşitledi (18-18). Savunma direncimizin iyice düşmesiyle Letonya oyunun üstünlüğünü eline aldı ve ilk çeyreği önde tamamladı (23-26). 

İkinci çeyreğe uzunlarımızın iki üçlüğüyle başladık. İki tarafın da savunma direncini biraz daha artırdığı süreçte Letonya kaçtı, biz kovaladık ve çeyreğin bitimine 4 dakika kala skor 35-35 eşitlendi. Letonya alan savunması ile pas ritmimizi ve hücum akışkanlığımızı bozarak savunma kaynaklı sayılar buldu ve devrenin bitimine 2 dakika kala bir anda farkı açtı ve ilk yarıyı önde tamamladı (46-49).

İkinci yarıya Doğuş’un basketiyle başlasak da Letonya düzenli hücumlarla farkı 3 dakika içinde maçta ilk kez çift hanelere çıkardı (48-60). Mola dönüşü 3 pozisyon çok iyi savunma yapıp rakibi hataya zorladık ama biz de çok basit top kayıpları yapıp boş atışları kaçırınca verdiğimiz eforun karşılığını alamadık. Leimanis’in şut ritmiyle üstünlüğünü sürdüren konuk ekip, bu isimden gelen son saniye basketiyle son çeyreğe 17 sayılık avantajla girdi (53-70). Bu çeyrekte sadece 7 sayı bulabildik.

Final periyodunun başında oyun disiplininden kopmayan Letonya farkı 21’e kadar çıkardı. 5-0’lık mini seriyle bitime 6:50 kala skoru 58-74’e çektik ve anında Letonya molası geldi. Günün iyi isimlerinden Sadık’ın basketiyle başlayan süreçte Yiğit'in üçlüğü ve Onuralp’in gözyaşı damlasıyla 5 dakika kala farkı 10’a indirdik (65-75). Yiğit’in bir üçlüğünün yanında Onuralp'in deliciliği ve Sadık’ın takipçiliğiyle oyunu tamamen lehimize çevirdik ve son 3 dakikaya girilirken skor 71-77’ye geldi. Bianchi’nin molasının ardından doğru çizilmiş hücumlarla Letonya 6-0’lık seri yakaladı ve kendi adına krizden çıkarak sahadan galip ayrılan taraf oldu (74-83).

Ribaundlarda 38-26 önde olan Letonya’da Zagars 14 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, 13 üçlük isabeti bulan A Millilerimizde Onuralp 17, Sadık ve Yiğit 15’er sayı ürettiler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum