LA.BRON

"Kral, yuvasında kalmak veya sürece inanmak yerine Hollywood’u tercih etti. Doğu Konferansı’nın sahibi, Batı Yakası’nda başarı için ter dökecek. Ancak, Lakers onun için doğru yer mi?"

LA.BRON
08 Temmuz 2018 - 21:49
İLKAN GENÇGÜVEN

Los Angeles; her NBA oyuncusunun, her basketbolcunun, belki de her sporcunun hayallerini kurduğu, şan şöhret ve eğlencenin dibine vurulan, Amerika’nın “Kreatif başkenti” olarak anılan bir şehir. Her NBA oyuncusu, özellikle Lakers için geçerli, Kaliforniya eyaletindeki bu görkemli şehirden teklif geldiğinde birkaç kere düşünür. Bu durum kral için de geçerli olacak ki kariyerini “şampiyonluk yüzüğü” için bir dönem yeteneklerini güney sahillerine götüren, amacına ulaştıktan sonra ise yuvaya dönen oyuncu bu kararı verdi. James, geçtiğimiz sezon Golden State Warriors’ı en çok zorlayan Houston Rockets, genç nüveye sahip ve Doğu Konferansı’nda bulunan Philadelphia 76’ers yerine; organizasyon tarihinde 16 defa şampiyon olmuş Los Angeles Lakers’ı tercih etti.
 
Geçtiğimiz sezon içinde Cleveland Cavaliers’tan ayrılması yönünde oldukça fazla haber çıkan LeBron James’in, rotasının Los Angeles Lakers olacağı kulislerde konuşulan bir şeydi. Ancak Lakers’ın James ile birlikte Paul George’u da kadroya katacağı, George’un yanındaysa Kawhi Leonard veya DeMarcus Cousins’ı da alacağı ve “big 3” oluşturacağı söyleniyordu. Kral yönündeki dedikodular haklı çıkmış olsa da takım arkadaşları George, Leonard, Cousins değil Lance Stephenson, Rajon Rondo, JaVale McGee olacak. James, Ingram-Kuzma-Ball gibi oyuncular ile kendi üçlüsünü oluşturmaya çalışacak.
 
Los Angeles Lakers, yaz döneminde Stephenson, Rondo ve McGee’nin dışında Michael Beasley gibi bir sorunla da anlaştı. Moritz Wagner, Sviatoslav Mykhailiuk, Isaac Bonga’yı draft eden takım, Kentavious Caldwell-Pope ile 1 sezonluk imzaladı. Julius Randle ile sözleşme uzatmayan Los Angeles ekibinde Brook Lopez de takımdan ayrıldı. James’in yanına süperstar eklemesi yapılması ve Golden State Warriors’ı en çok tehdit etmesi beklenen Lakers’ın, yapılan hamlelerin ardından daha çok play-off mücadelesi vermesi bekleniyor.
 
Kral’ın oyun tarzı düşünüldüğünde yanında iyi bitirici ve savunma yapabilen oyuncuların önemi çok daha fazla oluyor. Ancak eklemeler ve takımın genel yapısı düşünüldüğünde LeBron James’e uygun oyuncu sayısının oldukça az olduğu görünüyor. Öncelikle takımın uzunlarına bakıldığı zaman bir eksik olduğu gözle görülüyor. Hücumda oldukça sınırlı JaVale McGee, çaylak sezonunu geçirecek olan Mo Wagner, Isaac Bonga ve Ivica Zubac’a sahip takımda hem potayı koruyacak, hem de pota çevresinde ve dışarıda iyi bir tehdit yaratan oyuncu yok. Hiç de fena bir yaz
ligi geçirmeyen Wagner’in savunması vasatı aşmazken, takımın kapalı kutu McGee’ye güvenip nerelere ulaşılacağı merak konusu.
 
Los Angeles Lakers kadrosunda geçtiğimiz sezon Kyle Kuzma ve Kentavious Caldwell-Pope haricinde hiçbir oyuncu maç başına ikinin üzerinde üç sayılık isabet bulmazken, yeni eklemeler Stephenson, Beasley, Rondo, McGee’nin toplamda maç başına iki tane üçlük bulması, onların LeBron’a ne kadar uymadığını gösteriyor. Ancak James’in güvenmesi gereken oyuncular onlar değil, gençler.
Her ne kadar ilk sezonunda şut anlamında sorun yaşamış olsa da Lonzo Ball, beklenen düzeye bir türlü çıkamayan ancak lige geldiğinden beri ince fiziğini yavaş yavaş geliştiren Brandon Ingram, özgüveni ve bitiriciliği ile kendini lige henüz ilk sezonunda kabul ettiren Kyle Kuzma, yaz liginde en değerli oyuncu seçilen Josh Hart, bu sezon takıma eklenen Wagner, Mykhailiuk gibi genç oyunculara sahip Los Angeles Lakers; James’in yanında bu oyuncular ile kendi büyük üçlüsünü yaratmaya çalışacak.
 
Genç oyuncularının arasındaki arkadaşlık sosyal medyada insanların sempatisini çekerken, Kral da, onların arasına şimdiden girmiş gibi. Lakers’ın bazı yaz ligi maçlarını yerinden seyreden süperyıldız, elini kolunu sallaya sallaya en değerli oyuncu seçilen Josh Hart’ı tıpkı genç oyuncular gibi kendi sosyal medya hesabından kutladı. Cavaliers’ta takım arkadaşlarıyla sorun yaşamamış olsa da saha içinde mutsuz gözüken James’in Los Angeles’ta şimdiden keyfinin yerinde olduğu görünüyor. Sezon başladığında bu durumun nasıl değişeceği bilinmez lakin James’in
Batı Konferansı’nda işi en az Cavaliers’taki kadar zor olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları