Larkin rekor kırdı; A. Efes farka koştu

Anadolu Efes, THY EuroLeague normal sezon 11. maçında Bayern Münih ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı.

Larkin rekor kırdı; A. Efes farka koştu
29 Kasım 2019 - 22:14
Anadolu Efes, THY EuroLeague normal sezon 11. maçında Bayern Münih ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı.

Anadolu Efes, maçın ilk dakikasında Shane Larkin ile 3 sayılık, Tibor Pleiss ile orta mesafeden basketler bularak 5-0’lık bir başlangıç yaptı. Bayern Münih, Danilo Barthel ile karşılık vermesine karşın, Larkin-Pleiss ikilisi, Lacivert Beyazlılar’ın 10-2’lik bir seri yapmasını ve Almanya temsilcisinin erken mola almasını sağladı. (7.58) Mola sonrasında hücumda biraz daha toparlanmış bir vaziyette olan Bayern, özellikle Demarcus Nelson’ın skora verdiği katkılarla gardını düşürmedi. Efes ise Chris Singleton’ın dış atış isabetleriyle farkı 9 sayıya çıkardı. (4.50) Bayern Münih, birçok hücumda Anadolu Efes’e skorda cevap verse de, Shane Larkin ile hücumda etkili olmayı sürdürdü ve ilk 10 dakikayı 30-22 önde tamamladı.

Temsilcimiz, ikinci çeyreğe Rodrigue Beaubois ve Sertaç Şanlı’nın basketleriyle farkı 13 sayıya kadar çıkardı. (7.39) Fakat Bayern Münih, hücumda ritmini yükseltti ve 8-0’lık seriyle arayı kapattı. (6.14) Başantrenör Ergin Ataman’ın aldığı mola sonrasında kendine gelen Efes, Shane Larkin ve Sertaç Şanlı’nın basketleriyle, 47-34’lük skorla tekrardan 13 sayılık bir üstünlük sağladı. (3.36) Kalan sürede çift haneli farkı korumayı başaran Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 57-40’lık üstünlükle gitti.

Ancak Bayern Münih, üçüncü çeyreğe iyi başladı. Greg Monroe ve Danilo Barthel ile etkili olan Almanya temsilcisi, farkı tek hanelere indirdi. (7.09) Buna karşılık Anadolu Efes’te Shane Larkin, tek başına 9 sayı kaydedip skoru 68-56’ya getirdi. (4.11) 10 saniye sonra top çalan Sugar Shane, Vladimir Lucic’in sportmenlik dışı faulüne maruz kaldı. Larkin, bu faulden doğan serbest atışları sayıya çevirerek farkı 14’e yükseltti. (4.01) Maçın kontrolünü kenardan gelen oyuncuların da önemli sayı katkılarında bulunmasıyla eline geçiren Lacivert Beyazlılar, son 10 dakikaya 76-58 önde girdi. Kalan sürede rahat bir oyun çıkaran Efes, karşılaşmayı 104-75 kazandı

LARKIN'DEN REKOR

Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Shane Larkin, Bayern Münih'e karşı attığı 49 sayıyla, EuroLeague'de bir maçta en çok sayı kaydeden oyuncu unvanının yeni sahibi oldu. Larkin, "Gerçekten olağanüstü bir gece. Takım arkadaşlarımın yardımlarıyla ve siz taraftarların desteğiyle rekoru kırdım. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=97&seasoncode=E2019

MAÇTA ÖNE ÇIKAN ANLAR



Fotoğraflar: Simge Erten

YORUMLAR

  • 0 Yorum