KUYUMCU

  "Indiana'da yaşayan kendi halinde bir ekonomiciyken Indiana’daki kendi halinde takılan bir okulu NCAA’in en saygın okulları arasına sokan Brad Stevens, Boston Celtics’le geçtiğimiz ay 3. basketbol efsanesini yaratmak üzereydi. Bu sene olmadı.Ancak dert değil, nasıl olsa gelecek sene onun ve onların senesi olacak."

KUYUMCU
01 Temmuz 2018 - 13:29

 
MUSTAFA KOCATÜRK

 
2017 play-off’larından 2018 play-off’larına geçerken elimizde çok fazla farklılık yoktu. Sadece Golden State Warriors daha doygun ve LeBron James daha güçsüzdü. Houston Rockets’a saygısızlık gibi olmasın ancak turun hiçbir günü Golden State Warriors’ı eleyebileceklerine inanmadım.
2018 play-off’larına baktığımız zaman aklınıza gelen iç gıdıklayıcı anların çoğu Boston Celtics maçlarından gelmiş olmalı. Önce Rozier’ın sonra Middleton’ın inanılmaz üçlükleri, “Drew Bledsoe” tartışması ve t-shirt’ü, Ben Simmons’ın 1 sayısının yanında gelen geri dönüş, Philadelphia’daki konfeti maçı, Morris’in Embiid’in suratına 3-0 yaptıktan sonra “LeBron’u bana bırakın” demesi vesaire vesaire…
 
Bunları sağlayan da tek bir adam: Brad Stevens. Play-off’lara en iyi iki oyuncusundan yoksun giren ve elindeki oyuncuların neredeyse hepsi çaylak kontrat oyuncuları olan Boston Celtics’ten beklentiler dipteydi.


Kendi taraftarları dahil olmak üzere… Nasıl olsa gelecek sezon kendi sezonları olacaktı, iyi karakter gösterilen normal sezonun ardından play-off’ta bu çocuklardan daha fazlasını beklemek önce oyunculara haksızlıktı. Ancak Brad Stevens herkesin parkede oynanan oyuna dair algısını birden bire değiştirdi.

Eğer iyi bir planınız varsa yetenek ve tecrübe eksikleriniz o kadar da ortaya çıkmayabilir. Karşınızda Antetokounmpo, Joel Embiid, Ben Simmons ve hatta LeBron James gibi oyuncular olsa bile. İyi sistemin yetenekten üstte olabileceğini play-off’ta neredeyse iki ay boyunca tüm dünyayla beraber TD Garden’daki Boston Celtics’liler de takip etti.

 
Şimdi Boston Celtics’in önünde parıltılı bir gelecek var. Play-off’larda LeBron James’in takımını 7. maça kadar zorlayan bir genç çekirdek, üzerine All-Star Gordon Hayward, üzerine 2010’ların belki de en unutulmaz şutunu sokan süper yıldız Kyrie Irving, üzerine Kings, Memphis ve Clippers gibi iyi halde olmayan takımların birinci tur seçim hakları.


Ancak en önemlisi elindeki her yetenek kırıntısı verime dönüştüren bir koç, Brad Stevens. Gregg Popovich’in basketbolu bıraktığı gün neredeyse tartışmasız biçimde basketbolun içindeki en zeki adam olacak. En iyi koç olarak görülmesi de bunun yanında gelecek. Başarılı bir yönetimle onun bir araya gelmesi de Boston Celtics adına bambaşka bir dönemi tanımlıyor olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum