Kupada ilk yarı finalist Daçka

Kara Panterler, sahasında Anadolu Efes'i saf dışı bıraktı.

Kupada ilk yarı finalist Daçka
11 Şubat 2020 - 22:44 - Güncelleme: 11 Şubat 2020 - 23:45
Kara Panterler, sahasında Anadolu Efes'i saf dışı bıraktı.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda Darüşşafaka Tekfen, çeyrek final maçında Anadolu Efes'i Volkswagen Arena'da

Maça istekli başlayan Darüşşafaka Tekfen, Erkan Veyseloğlu ve Johnny Hamilton'ın basketleriyle 4-0 öne geçse de, Anadolu Efes savunmada bir anda ivme yükseltti. Bu ivmeyi hücuma da taşıyan Efes, kısa sürede skor üstünlüğünü yakaladı ve Kara Panterler'in başantrenörü Selçuk Ernak'tan erken mola geldi. (4-5, 7.54) Mola sonrasında karşılıklı sayılar ile üstünlük sık sık el değiştirirken, Jarrod Jones'un 3 sayılık basketi, Daçka'nın farkı 4 sayıya çıkarmasını sağladı. (14-10, 4.44) Darüşşafaka Tekfen, daha sonra Gary Browne'ın art arda bulduğu basketlerle skoru 20-13'e taşıdı. (2.02) İyi bir savunmayla Efes'in hücumdaki planlarını aksatan Daçka, Gary Browne'ın bitime 8 salise kala attığı serbest atış isabetleriyle farkı çift hanelere çıkararak ilk 10 dakikayı 24-14 önde tamamladı.

Ancak Anadolu Efes, ikinci çeyreğe etkili bir giriş yaptı. Chris Singleton'ın faul atışlarındaki isabetlerinden sonra, Krunoslav Simon ile art arda 3 sayılık basketler geldi. 8-0'lık bir seri yapan Lacivert Beyazlılar, farkı 2 sayıya düşürdü. (24-22, 8.37) Mola sonrasında oyundaki etkisini arttıran Anadolu Efes, 31-30 öne geçti; lakin Darüşşafaka Tekfen, geriye düşünce skorda rakibine karşılık vermeye başladı. Çeyreğin bitimine 2 buçuk dakika kala üstünlüğu yeniden eline geçiren Kara Panterler, Krunoslav Simon'un son 10 saniye içinde kaydettiği baskete engel olamadı. Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 39-38 üstün gitti.

Tempolu başlayan üçüncü çeyrekte Sinan Güler önderliğinde daha iyi hücum eden Darüşşafaka Tekfen, 48-43 öne geçti. (5.58) Kara Panterler, daha sonra Doğuş Özdemiroğlu'nun hem hücumda hem de savunmada verdiği katkıyla oyuna daha hakim olan taraftı. 10 dakikaya 68-59 önde giren Daçka karşısında yeniden toparlanan Efes, maça ortak olmayı başardı. Ancak Lacivert Beyazlılar'da Başantrenör Ergin Ataman, yoğun itirazlarından dolayı aldığı ikinci teknik faul sonrasında diskalifiye oldu. (6.55) Anadolu Efes, skoru zaman zaman eşitlese de, Gary Browne'ın üstün performansıyla galibiyete ulaşan Darüşşafaka Tekfen, salondan 81-71 galip ayrıldı. Bu sonuçla Daçka, Ankara'daki dörtlü finale kalırken, Anadolu Efes ise turnuvaya veda etti. Kara Panterler'in yarı finaldeki rakibi ise, Tofaş'ı mağlup eden Galatasaray Doğa Sigorta oldu.

Darüşşafaka Tekfen'de maçın en skorer isimlerinden olan Gary Browne, 22 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve 1 top çalma ile yıldızlaşırken, Jarrod Jones da 13 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Anadolu Efes'te Krunoslav Simon, 22 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle öne çıktı.

Darüşşafaka Tekfen - Anadolu Efes maçının detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları